fbpixel

Search icon
Search
Έτσι θα κάνετε τους χώρους σας να θυμίζουν cozy mountain house
INTERIORS

Έτσι θα κάνετε τους χώρους σας να θυμίζουν cozy mountain house

Χαρίστε «ζεστασιά» σε κάθε γωνιά του σπιτιού σας


Μπορεί ο Φεβρουάριος να έχει μπει, αλλά οι χαμηλές θερμοκρασίες μάς υπενθυμίζουν πως ο χειμώνας είναι ακόμα εδώ. Έτσι, λοιπόν, παραμένουμε περισσότερο στο σπίτι, με αποτέλεσμα η αναδιαμόρφωσή του για τους μήνες που έχουν μπροστά μας είναι σχεδόν επιτακτική. Αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος για να μετατρέψετε τους χώρους της κατοικίας σας σε ένα εντυπωσιακό mountain house, όπως αυτά στις Άλπεις.

Δείτε πώς μπορείτε να προσδώσετε cozy χαρακτήρα!

Έμφαση στα χρώματα

ad0122-barnes-17.jpg

Τα χρώματα είναι το Α και το Ω για το πώς θα δείχνει ο χώρος σας. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να επιλέξετε τα κατάλληλα, έτσι ώστε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σε ένα mountain house κυριαρχούν οι γήινοι, θερμοί τόνοι. Άρα, λοιπόν, φροντίστε το καφέ και όλες του οι αποχρώσεις να λειτουργούν ως «καμβάς» του σπιτιού σας. Από εκεί κι έπειτα, μπορείτε να προσθέσετε και μερικές πιο bold λεπτομέρειες, όπως το μαύρο, ή ακόμα και ψυχρούς τόνους, όπως είναι το γκρι.

Οι επιφάνειες από ξύλο πρέπει να πρωταγωνιστούν

fulk-bvail-381.jpg

Το ξύλο από μόνο του μπορεί να εξασφαλίσει ένα ιδιαίτερο, ultra cozy χαρακτήρα στο σπίτι σας. Πέρα από τα έπιπλα κι ενδεχομένως το πάτωμα, μια ωραία ιδέα είναι «ντύσετε» με ξύλο και άλλες επιφάνειες στον χώρο σας, όπως για παράδειγμα έναν τοίχο, δημιουργώντας έτσι ένα statement space που είναι ό,τι πρέπει γι' αυτούς τους μήνες. Όσο για το χρώμα του, προτιμήστε μια φυσική απόχρωση -ούτε πολύ σκούρα ούτε πολύ ανοιχτή- προκειμένου να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα.

Αφήστε το φυσικό φως να εισχωρήσει

1aeb584fb23eeb3c5358e84fdfab9414.jpg

Στα περισσότερα chalet έχουμε παρατηρήσει πως τα παράθυρα δεν καλύπτονται από κουρτίνες, ώστε να μην εμποδίζεται η υπέροχη θέα στο χιονισμένο τοπίο. Είτε έχει χιονίσει στην περιοχή σας είτε όχι, αφήστε το φως να μπει στους χώρους σας. Ειδικά τις ημέρες που ο καιρός είναι μουντός, με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε άλλο vibe ακόμα και στην πιο σκοτεινή γωνιά. Εναλλακτικά, επιλέξτε κουρτίνες που να μην είναι πλήρους συσκότισης.

Επιλέξτε τα κατάλληλα υφάσματα

fulk-bvail-017.jpg

Για να απογειώσετε την αίσθηση της ζεστασιάς, θα πρέπει να κάνετε τις κατάλληλες επιλογές υφασμάτων με τα οποία θα δώσετε διάσταση στους καναπέδες και τα κρεβάτια σας. Εκμεταλλευτείτε τον κρύο καιρό και προτιμήστε fluffy υφές από fake γούνα και φυσικά δερμάτινες επιφάνειες, που εναρμονίζονται τέλεια με το winter σκηνικό. Επιπλέον, γεμίστε τα σημεία όπου χαλαρώνετε με μαξιλάρια σε διάφορες υφές, σχήματα και μεγέθη. Όσο για τα χαλιά, προτιμήστε και πάλι γούνινες λύσεις ή ακόμα και παλιές βελέντζες που θα προσδώσουν ακόμα πιο εντυπωσιακό χαρακτήρα.

Ένα με τη φύση

259847248-684730502506825-2247431088038315123-n.jpg

Πέρα από όλα τα παραπάνω, μπορείτε να ενισχύσετε το chalet inspired decor σας με στοιχεία που μπορείτε να πάρετε απευθείας από τη φύση. Ποια είναι αυτά; Μερικές κουκουνάρες για το coffee table ή ακόμα και κλαδιά για τα βάζα σας είναι τα πρώτα στα οποία αξίζει να στρέψετε το ενδιαφέρον σας. Ακόμα, οι πέτρινες επιφάνειες μπορούν να λειτουργήσουν φανταστικά ως πιατέλες ή βάσεις για τα κεριά σας.

Οι glam λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά

272304650-1599767120394863-562356540279152156-n.jpg

Ως γνωστόν, οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά, γι' αυτό και πρέπει να τους δώσετε βάση. Τι σημαίνει αυτό; Πέρα από τα γήινα, ξύλινα στοιχεία, χαρίστε ενδιαφέρουσα διάσταση σε κάθε γωνία με την προσθήκη μεταλλικών αντικειμένων, όπως ένα εντυπωσιακό φωτιστικό, έναν oversized χρυσό καθρέφτη ή ακόμα και πίνακες. Δε θα πιστεύετε με το πόσο πολύ θα αναβαθμιστεί το τελικό αποτέλεσμα.

Φωτογραφίες: AD