fbpixel

Search icon
Search
Celebrity Houses: Το σπίτι της Gwyneth Paltrow στην California θυμίζει σύγχρονο παλάτι
INTERIORS

Celebrity Houses: Το σπίτι της Gwyneth Paltrow στην California θυμίζει σύγχρονο παλάτι

Εξερευνήστε τους ονειρεμένους χώρους του


Η Gwyneth Paltrow είναι ένα από πιο πολυσυζητημένα celebrity πρόσωπα, μιας κι έχει πάντα τον τρόπο να φιγουράρει στην πρώτη γραμμή των media. Η 49χρονη ηθοποιός είναι από τους ανθρώπους που όταν η κάμερα σταματάει να γράφει προτιμά να ξεκουράζεται και να χαλαρώνει στους προσωπικούς της χώρους.

Έτσι, λοιπόν, το σπίτι της στην California, στην περιοχή Montecito, το οποίο μοιράζεται με τον σύζυγό της, Brad Falchuk, λειτουργεί ως το προσωπικό της ησυχαστήριο. Πρόκειται για μια ονειρεμένη κατοικία, που δίνει την αίσθηση ενός σύγχρονου παλατιού, κι έχει τον τρόπο να μας ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή, γεμάτη πολυτέλεια, όπου η υψηλή αισθητική έχει τον πρώτο λόγο. Να σημειωθεί, μάλιστα, πως η ηθοποιός το ανακαίνιζε για έξι ολόκληρα χρόνια.

Step inside!
ad0322-paltrow-5-copy.jpg
Gwyneth Paltrow


Ανοίγοντας την πόρτα του εκπληκτικού σπιτιού της στο Architectural Digest, αυτό που μας κάνει εντύπωση από την πρώτη στιγμή είναι το γεγονός πως ο καθένας από τους χώρους εκπέμπει μια ανεπιτήδευτη πολυτέλεια, χωρίς να χάνεται ούτε στο ελάχιστο ο οικογενειακός χαρακτήρα και η αίσθηση της ζεστασιάς. Οι λιτές, μοντέρνες και «καθαρές» γραμμές ως προς το design έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Με ένα γρήγορο house tour, βλέπουμε πως όλοι οι χώροι είναι πραγματικά υπέροχα φωτισμένοι, ενώ όλα είναι τόσο προσεγμένα και σωστά τοποθετημένα, φανερώνοντας τις γνώσεις του Roman & Williams design studio, που ανέλαβε σχεδιαστικά το σπίτι. Με αφοσίωση στα απλά υλικά, το μοντέλο οραματίστηκε ένα cozy περιβάλλον, το οποίο θα εξέπεμπε χαρά κι αισιοδοξία.

ad0322-paltrow-1-copy.jpg


Ένα mix από natural στοιχεία, με κομμάτια σύγχρονα που φανερώνουν το μέλλον στη διακόσμηση, αποτέλεσαν την αρχική ιδέα της Paltrow, την οποία έκανε πράξη το αρχιτεκτονικό γραφείο και το αποτέλεσμα είναι απλά υπέροχο. Οι επιφάνειες από ξύλο και μάρμαρο δένουν τόσο όμορφα με την υπόλοιπη διακόσμηση και τα υλικά κατασκευής. Μάλιστα, στο όλο φυσικό και τόσο μοντέρνο theme που επικρατεί, υπάρχουν οι απαραίτητες luxurious πινελιές, αναβαθμίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το decor και χαρίζοντας έναν ανεπιτήδευτα εντυπωσιακό και πολυτελή χαρακτήρα.

Από το εξωτερικό της κατοικίας κιόλας, καταλαβαίνουμε πώς ο μοντερνισμός συναντά με τον πιο καλαίσθητο τρόπο τη σύγχρονη πολυτέλεια και την εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα. Καταπράσινα σημεία για ατελείωτες ώρες χαλάρωσης κάτω από τη σκιά των πανύψηλων δέντρων, μια μεγάλη πισίνα με ξαπλώστρες, αλλά κι extra χώρος που πολλές φορές χρησιμεύει σε events που διοργανώνει η ηθοποιός κοντινά της πρόσωπα και σε ειδικές περιστάσεις.

ad0322-paltrow-14-copy.jpg


Εμβαθύνοντας στο indoor περιβάλλον, βλέπουμε πως ακολουθείται παρόμοια σχεδιαστική φιλοσοφία. Χώροι γεμάτοι χρώματα, glam λεπτομέρειες που ενισχύουν τη luxurious αίσθηση μάς κάνουν να νιώθουμε πως το σπίτι είναι πραγματικά τεράστιο, λειτουργικές γραμμές στα έπιπλα και μοντέρνα έργα τέχνης που κοσμούν μοναδικά τους τοίχους και τις επιφάνειες, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας.

Παράλληλα, η ύπαρξη έργων τέχνης από χώρο σε χώρο κάνει το σπίτι ακόμα πιο ιδιαίτερο και το καθιστά σε ένα φανταστικό περιβάλλον κλασικά μοντέρνου design. Βλέπουμε περίτεχνες γραμμές στα έπιπλα, μοναδικές πτυχώσεις που εξασφαλίζουν διάσταση και χαρακτήρα, ποικιλία από ράφια κι επιφάνειες που δίνουν μοντέρνο τόνο, αλλά κι εξαιρετικά διακοσμητικά που προέρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη και μετατρέπουν σε iconic space κάθε γωνία.

ad0322-toc-2-copy.jpg


«Η δύναμη του σπιτιού βρίσκεται στις λεπτές αποχρώσεις του φωτός και του χώρου»,
λέει η Paltrow. «Ξοδέψαμε πολύ χρόνο αξιολογώντας τα οικογενειακά πρότυπα, πώς ζούμε πραγματικά, τι μας κάνει να νιώθουμε πιο άνετα. Κάναμε focus στις εμπειρίες μας μέσα σε αυτό το σπίτι, αλλά και τα πιο δυνατά μας συναισθήματα», συμπληρώνει.

Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας της ηθοποιού!

Φωτογραφίες; AD