fbpixel

Search icon
Search
Οι καλύτεροι καλοκαιρινοί συνδυασμοί χρωμάτων για το σπίτι σας
INTERIORS

Οι καλύτεροι καλοκαιρινοί συνδυασμοί χρωμάτων για το σπίτι σας

Φέτος το καλοκαίρι δημιουργήστε ένα περιβάλλον γεμάτο ζωντάνια και φρεσκάδα


Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να καλωσορίσουμε την καλοκαιρινή σεζόν, από το να διακοσμήσουμε και να βάψουμε το σπίτι μας κατάλληλα. Eίναι η ευκαιρία μας να κάνουμε καλαίσθητες επιλογές και να έρθουμε ακόμα πιο κοντά με την φύση, με άλλα λόγια να «φέρουμε» ένα μικρό κομμάτι της στον χώρο μας. Γι’ αυτό, αφού κάνετε το απαραίτητο «summer cleaning» που απαιτεί η εποχή και αφού όλα είναι καθαρά και τακτοποιημένα μπορείτε να ξεκινήσετε την ανανέωση του χώρου σας για τη φετινή σεζόν, ανεβάζοντάς τη διάθεση σας και γεμίζοντάς την με μια extra δόση αισιοδοξίας και χαράς.

Ένας τρόπος για να «πλησιάσετε» στα παραπάνω, είναι να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον γεμάτο με τα χρώματα της φύσης. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, αν ακολουθήσετε τους παρακάτω colour combos που σας προτείνουμε!

Pastel μπλε & λευκό

white-living-room-ideas-coastal-blues.jpeg

Τι καλύτερο από το να υποδεχτούμε το καλοκαίρι με αποχρώσεις –όπως το pastel μπλε και το λευκό, δύο χρώματα που μας θυμίζουν το Ελληνικό καλοκαίρι, μας «ταξιδεύουν» σε όμορφα τοπία ακόμα και αν είμαστε καθισμένοι στον καναπέ μας. Με απλά λόγια, μας «πλημμυρίζουν» από συναισθήματα ευτυχίας. Γι’ αυτό, ένας ωραίος τρόπος να το εντάξετε θα ήταν να βάψετε τους τοίχους σας pastel μπλε μαζί με το ταβάνι, ενώ, τα παράθυρα και τις πόρτες να τις βάψετε με λευκό χρώμα. Αφού, ολοκληρώσετε την βαφή των τοίχων, μετά φροντίστε να τοποθετήσετε “playful” έπιπλα σε χρώματα – όπως το μπλε, το κίτρινο, το κοραλλί και το κόκκινο. Plus, μπορείτε να τονίσετε ακόμα περισσότερο το χρώμα, προσθέτοντας στον χώρο διακοσμητικά αντικείμενα – όπως πίνακες ζωγραφικής, πολύχρωμα λουλούδια ή φυτά εσωτερικού χώρου, καθώς και μαξιλάρια «ντυμένα» με χαρούμενα patterns.

Ροδακινί με ιβουάρ

512194cff81ecedde0d810048f87aa21.jpeg

Συνήθως, τον συνδυασμό των χρωμάτων ροδακινί με ιβουάρ, τον συναντούσαμε περισσότερο στην μορφή του ροζ με λευκό και μάλιστα το βλέπαμε αρκετά συχνά σε υπνοδωμάτια. Σήμερα όμως, όπως καταλάβατε την θέση αυτών των συνδυασμών, την έχει πάρει το peach & ivory combos. Μια ωραία ιδέα για να τους «δώσετε» ζωή είναι να βάψετε τους τοίχους σας με ροδακινί και μετά να συμπληρώσετε με λευκά είδη –όπως τα ιβουάρ έπιπλα και τα deco items. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να «επενδύστε» σε έναν ivory καναπέ, να τοποθετήσετε πάνω του μαξιλάρια με όμορφα χρωματιστά prints –όπως το ριγέ, το floral και το πουά– και να ολοκληρώσετε με μια «τολμηρή» σε πράσινο τόνο χαλαρωτική πολυθρόνα.

Pastel αποχρώσεις

4-xhbuu.png

Οι pastel αποχρώσεις μπορεί να είναι απαλές και να φαίνονται πως μπορούν να συνδυαστούν εύκολα, ωστόσο η αλήθεια είναι πως δύσκολα μπορούν να ταιριάξουν στην διακόσμηση ενός σπιτιού. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να τα εντάξετε, αντιθέτως μπορείτε αν και μόνο τους δώσετε την απαραίτητη προσοχή. Πιο συγκεκριμένα, τα χρώματα αυτά είναι τέλεια γιατί μπορούν να δώσουν φρεσκάδα σε έναν χώρο και να τον κάνουν να δείχνει πιο φιλόξενος, αλλά από την άλλη μεριά έχουν τον κίνδυνο να φανούν πολύ «παιδικά» αν δεν τα διακοσμήσετε σωστά. Ένας τρόπος για να μην κάνετε λάθος είναι να τα συνδυάστε με χρώματα –όπως το λευκό και το γκρι– προσδίδοντας έτσι περισσότερη ισορροπία και ζωντάνια. Plus, μπορείτε να «παίξετε» με τις υφές, δηλαδή να δημιουργήσετε combos από pastel αντικείμενα και έπιπλα από διάφορα υλικά –όπως το μέταλλο και το ξύλο– χαρίζοντας έτσι στον χώρο έναν πιο δυναμικό χαρακτήρα.

Κίτρινο & ροζ

shutterstock-1390818821.jpg

Τα bold χρώματα – όπως το κίτρινο και το ροζ έχουν κατακλύσει το Pinterest και το Instagram, όχι μόνο στον χώρο της μόδας, αλλά και στον κόσμο του interior design. Αν και αποτελεί ένα κλασσικό ντουέτο φέτος ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα του βήματα στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Οι διακριτικές και γλυκές αποχρώσεις του ροζ είναι ιδανικές για να κατευνάσουν την ένταση του κίτρινου και τα δύο χρώματα καταλήγουν σε έναν συνδυασμό που είναι γλυκός και δυναμικός ταυτόχρονα. Γι’ αυτό μην διστάσετε να τα χρησιμοποιήσετε μαζί για ένα αποτέλεσμα που θα σας ανταμείψει.

Πράσινο & κίτρινο

shutterstock-1072197980.jpg

Ξανά για το φετινό καλοκαίρι σας προτείνουμε δύο έντονα χρώματα που κανένας από εμάς δεν σκέφτεται αρχικά να τα συνδυάσει. Ωστόσο, οι ειδικοί του interior design μας επιβεβαιώνουν πως το αποτέλεσμα θα μας εκπλήξει. Γι’ αυτό, χρησιμοποιήστε τα με φειδώ μέσα σε ένα ουδέτερο background και θα δείτε πως αποτελούν έναν μοναδικό χρωματικό συνδυασμό που θα απογειώσει τον χώρο σας και θα σας ανεβάζει τη διάθεση καθημερινά.

Ροζ & σμαραγδί

shutterstock-1072215995.jpg

Τα δύο αυτά χρώματα αποτελούν έναν από τους πλέον ιδιαίτερους και ξεχωριστούς χρωματικούς συνδυασμούς. Εφόσον τον επιλέξετε, παίξτε με μαύρα έπιπλα και διακοσμητικές λεπτομέρειες για να δώσετε στο χώρο σας πιο εκλεπτυσμένο χαρακτήρα.

Αποχρώσεις του μπεζ

8.png

Το μπεζ είναι ένα πολύ χρήσιμο χρώμα για να διατηρήσετε έναν χώρο διακριτικό, ακόμα και αν έχει πολλά έπιπλα ή αντικείμενα. Οι fans της μαξιμαλιστικής διακόσμησης, καλό είναι να το έχουν υπ’ όψιν τους, διότι το μπεζ σε αντίθεση με τα πιο σκούρα χρώματα δίνει την αίσθηση ενός μεγαλύτερου και πιο ευρύχωρου δωματίου. Είναι μια απόχρωση που δεν επιδέχεται καμία κριτική και ιδιαίτερα στον κόσμο του interior design, καθώς μπορεί να μεταμορφωθεί σε μοντέρνο και σε κλασσικό, αλλά μπορεί και να σταθεί ακόμα και σε μια μινιμαλιστική ή μαξιμαλιστική διακόσμηση. Στη συνέχεια, το μυστικό για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με ουδέτερα χρώματα είναι να συνδυάσετε αποχρώσεις, υφές και μοτίβα. Επιτυχημένο παράδειγμα αποτελεί το συγκεκριμένο υπνοδωμάτιο. Παρατηρείτε γήινους τόνους – όπως το καφέ, το μπεζ και το λευκό- ακόμα έπιπλα σε ξύλινη εκδοχή, bamboo grass, που όλα αυτά τα στοιχεία το μόνο σίγουρο είναι πως μας «φέρνουν» πιο κοντά στην φύση.

Εγγραφείτε στο GLOW Newsletter για περισσότερα απολαυστικά design news κι όχι μόνο!