fbpixel

Search icon
Search
Οι ελληνικές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά που παραπέμπουν σε εξωτικούς προορισμούς
TRAVEL

Οι ελληνικές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά που παραπέμπουν σε εξωτικούς προορισμούς

Πρέπει να μπουν στην bucket-list σας!


Καλοκαίρι σημαίνει ξεκούραση, σημαίνει χαλάρωση, σημαίνει απόλαυση. Καλοκαίρι σημαίνει βουτιές στα γαλαζοπράσινα νερά, βόλτες κάτω από τον καυτό, λαμπερό ήλιο, έντονες γεύσεις που ξυπνούν όλες τις αισθήσεις. Καλοκαίρι θα πει Ελλάδα, θα πει ελληνικά νησιά. Η χώρα αυτή, μοιάζει να είναι ευλογημένη και μας προσφέρει πολλές, διαφορετικές επιλογές. Διαθέτει αμέτρητους προορισμούς, κατάλληλους για όλα τα γούστα, που περιμένουν να τους εξερευνήσουμε και να μας χαρίσουν αξέχαστες αναμνήσεις και μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Αν βρίσκεστε στην αναζήτηση του ιδανικού μέρους για τις summer vacations σας και είστε λάτρεις των εξωτικών τοπίων, συνεχίστε να διαβάζετε, για να γνωρίσετε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της χώρας, που θα μπορούσαν άνετα να ανήκουν σε κάποιο μακρινό νησί, από εκείνα που θαυμάζουμε κυρίως μέσα από τα social media. Enjoy!

Live your myth in Greece!  

Σαρακήνικο, Μήλος

shutterstock-1990427102.jpg

Βρίσκεται στην νοτιοδυτική άκρη των Κυκλάδων, είναι το πέμπτο σε μέγεθος νησί τους κι έχει σχήμα πετάλου. Η Μήλος είναι ένα νησί που προσφέρει αμέτρητες επιλογές κι ένα από τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν, είναι ότι διαθέτει πολλές παραλίες -περίπου 90- που η καθεμία είναι εντελώς διαφορετική από την άλλη. Μερικές είναι προσβάσιμες από την ξηρά, ενώ άλλες μόνο από τη θάλασσα, άλλες είναι ερημικές, άλλες πιο δημοφιλείς. Αυτή που θεωρείται -ωστόσο- must-visit για όσους καταφθάνουν στο νησί, είναι το Σαρακήνικο, με τα κατάλευκα βράχια που μοιάζουν με έργα τέχνης και δημιουργούν ένα σεληνιακό τοπίο. Πρόκειται για ένα μέρος με πολύ-πολύ ιδιαίτερα vibes, με έντονο ερωτισμό, με μία αύρα που διεγείρει όλες τις αισθήσεις. Σίγουρα, η παραλία αυτή δε μοιάζει με όλες τις άλλες. Τα γαλαζοπράσινα νερά της, ο καυτός ήλιος, το κατάλευκο τοπίο και η σπάνια ομορφιά της συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό, για μία απολαυστική μέρα σε ένα από τα πιο sexy νησιά της Ελλάδας.

Μπάλος, Χανιά

shutterstock-1281411889.jpg

Αν υπάρχει κάποιο ελληνικό νησί που πάντα καταφέρνει να συγκεντρώνει τα βλέμματα επάνω του, αυτό είναι αναμφίβολα η Κρήτη, με την μοναδική κουλτούρα, τις έντονες γεύσης, τις παραδόσεις, την ξεχωριστή φιλοξενία, τα εντυπωσιακά και -φυσικά- τις μαγικές παραλίες. Μία από αυτές, είναι κι αυτή του Μπάλου, που βρίσκεται στο βορειοδυτικότερο σημείο της Κρήτης, ανάμεσα στα ακρωτήρια Γραμβούσα και Τηγάνι. Πρόκειται για μία παραλία που -δικαίως- κάθε χρόνο, φιλοξενεί αμέτρητους επισκέπτες, που έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά το μεγαλείο της, καθώς φημίζεται για τα γαλαζοπράσινα νερά, την άγρια φυσική ομορφιά και το όμορφο εξωτικό τοπίο της. Η πρόσβαση γίνεται είτε με καραβάκι από τον Κίσαμο, είτε από χωματόδρομο που απαιτεί κι αρκετό περπάτημα, ωστόσο, η άγρια ομορφιά του τοπίου και η αμμουδιά που είναι άλλοτε λευκή και άλλοτε στις αποχρώσεις του ροζ, εξαιτίας των πολλών μικρών κοχυλιών, θα σας αποζημιώσουν!

Ναυάγιο, Ζάκυνθος

shutterstock-1379622869.jpg

Ένα νησί που βρίσκεται στο Ιόνιο και φημίζεται για την άγρια ομορφιά του. Ένα νησί με εντυπωσιακές παραλίες, γεμάτο με μαγευτικά τοπία και αντιθέσεις. Η Ζάκυνθος είναι λαμπερή, αλλά είναι και ήσυχη. Έχει πολλές ιδιαιτερότητες, έχει μία μοναδική κουλτούρα και φυσικά, διαθέτει και πολλές παραλίες, που είναι γνωστές η καθεμία για διαφορετικούς λόγους. Μία από αυτές, είναι το Ναυάγιο -aka το σήμα κατατεθέν του νησιού- που με τα γαλαζοπράσινα νερά και την γυαλιστερή αμμουδιά της, έχει καταφέρει να κερδίσει μία θέση στην καρδιά όλων όσων την έχουν επισκεφθεί. Τα πανύψηλα βράχια, σε συνδυασμό με το ναυαγισμένο πλοίο συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς, που δύσκολα μπορεί να συναντήσει κανείς οπουδήποτε αλλού. Must-visit για όλους...

Βουτούμι, Αντίπαξοι

shutterstock-711968563.jpg

Πρόκειται για ένα νησί που ενδεχομένως δεν έχει αποκτήσει -ακόμη- τη λάμψη που του αξίζει, αλλά ίσως αυτό να είναι και καλό. Οι Αντίπαξοι, έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τον αυθεντικό τους χαρακτήρα, την παράδοση και την σπάνια ομορφιά τους ανέγγιχτη. Είναι το ιδανικό μέρος για χαλάρωση, για αποφόρτιση, για ένα αναζωογονητικό break από όλους κι από όλα. Είναι το κατάλληλο νησί για όσους αγαπούν την απόλυτη ηρεμία. Είναι -όμως- το κατάλληλο νησί και γι' αυτούς που εκτιμούν τα εξωτικά τοπία και τις παραλίες με τα δροσερά, γαλαζοπράσινα νερά. Μία από αυτές, είναι το Βουτούμι, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα των Αντίπαξων και θεωρείται μία από τις ωραιότερες παραλίες σε όλη την Ελλάδα. Τα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά κι ο μαγευτικός βυθός είναι το σήμα κατατεθέν της κι όσοι καταφθάνουν σε αυτήν, δε θέλουν να την αποχωριστούν. Το μικρό, αυτό, νησάκι του Ιονίου απέχει μόλις 20 λεπτά με το καραβάκι από τους Παξούς και πραγματικά, αξίζει να βρίσκεται στην bucket-list σας.

Πορί, Κουφονήσια

shutterstock-731356657.jpg

Ένας ονειρεμένος προορισμός των Μικρών Κυκλάδων, γνωστός για τα παραδεισένια νερά και το μαγευτικό φυσικό του τοπίο. Τα Κουφονήσια είναι ο ιδανικός summer προορισμός, για όσους θέλουν να βιώσουν μία ξεχωριστή εμπειρία και να γνωρίσουν την άλλη πλευρά, την πιο όμορφη, την πιο λαμπερή, της Ελλάδας. Αποτελούνται -ουσιαστικά- από ένα σύμπλεγμα δύο νησιών, του «Πάνω» ή «Άνω» και του «Κάτω» Κουφονησίου, με το πρώτο να είναι το πιο δημοφιλές και το δεύτερο, το πιο απομονωμένο, που προσφέρεται για απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση. Αν επιλέξετε το πρώτο, must-visit είναι το Πορί, μία πανέμορφη και πολύ ιδιαίτερη παραλία, που φημίζεται για την σπάνια ομορφιά της. Φτάνοντας σε αυτήν, θα συναντήσετε μία εντυπωσιακή, χρυσή αμμουδιά και τα πιο μαγευτικά γαλαζοπράσινα νερά, που παραπέμπουν σε εξωτικό τοπίο και είναι σίγουρο, πως δε θα θέλετε να την αποχωριστείτε. Βουτήξτε στην δροσερή θάλασσα και δημιουργήστε τις δικές σας αναμνήσεις, που θα σας ακολουθούν σε όλο το υπόλοιπο της ζωής σας, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Ελλάδας.

Άγιος Δημήτριος, Αλόννησος

shutterstock-1587628492.jpg

Ένα καταπράσινο νησί στις Σποράδες, με σπάνια ομορφιά. Ένα μέρος με ιδιαίτερο χαρακτήρα, με μία μοναδική αύρα. Η Αλόννησος είναι εντυπωσιακή, αλλά από την άλλη έχει και μία απλότητα που συγκινεί. Είναι ο must-visit προορισμός για όσους θέλουν να απολαύσουν όσο ποτέ άλλοτε τις καλοκαιρινές τους διακοπές, μακριά από όλους κι από όλα και -δικαίως- σήμα κατατεθέν της, είναι οι μαγευτικές παραλίες με τα σαγηνευτικά τοπία και τις χρυσαφένιες αμμουδιές. Αυτή όμως που μοιάζει να κλέβει την παράσταση, είναι ο Άγιος Δημήτριος. Τα μαγευτικά γαλαζοπράσινα νερά, σε συνδυασμό με τα κατάλευκα, ψιλά βότσαλα, συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς, που θυμίζει εξωτικούς προορισμούς κι αυτός είναι κι ο βασικός λόγος, που την κατατάσσει στη λίστα με τις πιο όμορφες παραλίες όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά κι ολόκληρου του κόσμου. Είναι πανέμορφη, εκπέμπει έναν ιδιαίτερη αισθησιασμό και σας περιμένει να την εξερευνήσετε...

Κεντρική φωτογραφία: Σαρακήνικο, Μήλος