fbpixel

Search icon
Search
Αγίου Πνεύματος: Οι 5 προορισμοί που ξεχωρίσαμε για μια one-of-a-kind απόδραση
TRAVEL

Αγίου Πνεύματος: Οι 5 προορισμοί που ξεχωρίσαμε για μια one-of-a-kind απόδραση

Ανακαλύψτε τα πανέμορφα τοπία που περιτριγυρίζουν την πόλη


Με την καλοκαιρινή αύρα να μας αγγίζει όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα η ανάγκη για μια -ακόμα και σύντομη- απόδραση εντείνεται. Η ομορφιά της Θεσσαλονίκης είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο το ίδιο ισχύει και για τα μέρη που την περιτριγυρίζουν. Η μαγεία των προορισμών που βρίσκονται μια «ανάσα» από την πόλη μας εκπλήσσει. Από τα πανέμορφα βουνά έως την καταγάλανη θάλασσα, υπάρχουν πολλές επιλογές για μια απόδραση, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι καλή διάθεση, τους αγαπημένους σας ανθρώπους και... αντηλιακό!

Ανακαλύψτε τους προορισμούς που ξεχωρίσαμε για μια σύντομη, αλλά ταυτόχρονα απολαυστική απόδραση!

Νικήτη

shutterstock-1472497208.jpg

Σε απόσταση 1,5 ώρας από τη Θεσσαλονίκη θα βρείτε έναν από τους αγαπημένους μας προορισμούς, τη Νικήτη. Ο παλαιός της οικισμός θυμίζει χωριό της γαλλικής Προβηγκίας με πέτρινα σπίτια και γραφικά σοκάκια, ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε και το Λαογραφικό της μουσείο. Ωστόσο, αυτό που αναμφίβολα δεν πρέπει να παραλείψετε είναι η Παραλία Καλογριά. Μαγευτείτε ελεύθερα από τα καταγάλανα νερά αυτής της one of a kind παραλίας και μην παραλείψετε να κάνετε μια δροσιστική βουτιά!

Λευκοχώρι

leykoxori.jpg

Το μόλις 30 λεπτά από την πόλη χωριό αποτελεί έναν από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς και μια μονάδα εναλλακτικού τουρισμού. Εκεί σας περιμένουν υπαίθριες δραστηριότητες όπως ελεύθερη ιππασία στα γύρω βουνά και περιήγηση στο πάρκο με τα ζώα. Απολαύστε τον καφέ σας και το φαγητό σας όπως οι cowboys στο saloon και φυσικά επιτρέψτε στο ήρεμο τοπίο να σας συνεπάρει κάνοντας πέρα το άγχος της καθημερινότητας!

Λιτόχωρο

shutterstock-447978079.jpg

Ένα μέρος το οποίο ανήκει σίγουρα στην bucket list μας, το Λιτόχωρο διαθέτει τεράστιο ιστορικό ενδιαφέρον το οποίο αξίζει να ανακαλύψετε. Περπατώντας από γωνιά σε γωνιά της περιοχής, το μόνο που θα συναντήσετε είναι η γοητεία της, με την ομορφιά της να αναδεικνύεται όπου και αν στραφείτε. Επισκεφθείτε το Δίον, με το αρχαιολογικό πάρκο και το μουσείο, και τολμήστε την πεζοπορία στο Φαράγγι του Ενιπέα!Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τα Πριόνια, συνεχίστε προς το Παλιό Μοναστήρι του Αγίου Διονύσιου. Σε κοντινή απόσταση θα συναντήσετε και τον καταπληκτικό Καταρράκτη του Ενιπέα.

Χολομώντας

shutterstock-633800723.jpg

Πίσω από την απαράμιλλη ομορφιά της γαλάζιας Χαλκιδικής, κρύβεται και η ομορφιά των ορεινών της τοπίων όπως εκείνη στο βουνό του Χολομώντα. Μη διστάσετε να αρπάξετε την ευκαιρία να οδηγήσετε έως την Αρναία, όπου μπορείτε να περπατήσετε στα γραφικά στενά και να εξερευνήσετε αυτόν τον μοναδικό προορισμό. Τα κτίσματα, τα γραφικά σπιτάκια, οι υπέροχες παραδοσιακές λιχουδιές καθώς και τα τοπία που "κόβουν" την ανάσα τον θέτουν στην κορυφή της λίστας μας!

Λίμνη Κερκίνη

shutterstock-776495590.jpg

Μόλις 80 χιλιόμετρα από την πόλη θα ανακαλύψετε ένα μέρος που θα σας ενθουσιάσει με τα παρθένα στοιχεία του αλλά και με μια μοναδικότητα εναλλακτική και διαφορετική. Το εθνικό πάρκο της λίμνης Κερκίνης βρίσκεται στο νομό Σερρών, και καταφέρνει να εντυπωσιάζει όποιον το επισκεφτεί. Η τεχνητή, αυτή, λιμνοθάλασσα που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του '30 αποτελεί ένα μοναδικό υδροβιότοπο με ποικιλία ψαριών, πουλιών αλλά και φυτών να ζουν εκεί. Εάν αναζητάτε το παραμύθι τότε τα άγρια άλογα που τρέχουν στις όχθες αλλά και τα νούφαρα θα σας πείσουν πως σε αυτό το μέρος... θα το βρείτε. Τολμήστε να το ανακαλύψετε από κοντά και αφήστε το να σας παρασύρει σε αυτό που χαρακτηρίζεται αυθεντική, ελληνική γη!