fbpixel

Search icon
Search
Ο πρίγκιπας William παρουσιάζει μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ μαζί με το The Royal Foundation
PEOPLE & MOMENTS

Ο πρίγκιπας William παρουσιάζει μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ μαζί με το The Royal Foundation

Θα πρωταγωνιστήσει σε ένα ντοκιμαντέρ αποτελούμενο από δύο parts αυτό το φθινόπωρο, αναδεικνύοντας έναν από τους σημαντικότερους βασιλικούς σκοπούς του


πρίγκιπας William μπαίνει μπροστά από την κάμερα, παρέχοντας μια σπάνια, παρασκηνιακή ματιά σε μια από τις πιο φιλόδοξες πρωτοβουλίες του. Το πρόγραμμα Homewards του πρίγκιπα της Ουαλίας, αφιερωμένο στην έλλειψη στέγης, θα παρουσιαστεί σε μια συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ δύο μερών του ITV που θα προβληθεί στο ITV1 και το ITVX αυτό το φθινόπωρο.

Με τίτλο "Prince William: We Can End Homelessness", η σειρά θα εξιστορήσει τον πρώτο χρόνο αυτής της πενταετούς πρωτοβουλίας. Οι θεατές θα ακολουθήσουν τον πρίγκιπα William, 42 ετών, καθώς εγκαινιάζει το Homewards σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, καταγράφοντας τις ιστορίες ατόμων που αντιμετωπίζουν σήμερα έλλειψη στέγης και εκείνων με βιωμένη εμπειρία.

cmge8755f4c-4780-4c7a-a87f-4591c8080462.jpg


Το ντοκιμαντέρ θα τονίσει επίσης τις προσπάθειες αξιοσημείωτων υποστηρικτών και ηγετών έργων που εργάζονται για την καταπολέμηση της έλλειψης στέγης σε έξι βασικές τοποθεσίες: Aberdeen, Bournemouth, Christchurch και Poole, Lambeth, Newport, Βόρεια Ιρλανδία και Sheffield.

Η δέσμευση του William για τον τερματισμό της αστεγίας είναι βαθιά ριζωμένη στις αξίες που του ενστάλαξε η μητέρα του, πριγκίπισσα Diana. Από νεαρή ηλικία, η Diana προσπάθησε να εκθέσει τους γιους της στην πραγματικότητα της ζωής έξω από τη βασιλική φούσκα. Πίστευε στη σημασία της συμπόνιας και της ενσυναίσθησης, παίρνοντας συχνά τον William και τον αδελφό του, πρίγκιπα Harry, σε μη δημοσιευμένες επισκέψεις σε καταφύγια αστέγων.

Αυτές οι εμπειρίες άφησαν μια μόνιμη εντύπωση στον William, διαμορφώνοντας την κατανόησή του για την αστεγία και τροφοδοτώντας την επιθυμία του να κάνει τη διαφορά. Όπως και η μητέρα του, έγινε προστάτης του Centrepoint, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης αστέγων.

homewards-3-1.jpg
Homewards


Επικεφαλήςτης σειράς είναι ο βραβευμένος με BAFTA σκηνοθέτης Leo Burley, ο οποίος δήλωσε: «Τον τελευταίο χρόνο αφιερώσαμε χρόνο ακολουθώντας τον πρίγκιπα William και το Royal Foundation κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους του προγράμματος Homewards. Έχουμε ακούσει μερικές απίστευτα συγκινητικές ιστορίες από ανθρώπους σε όλη τη χώρα που αντιμετωπίζουν έλλειψη στέγης. Από την έλλειψη στέγης στο δρόμο στο Newport, σε οικογένειες που ζουν σε προσωρινά καταλύματα στο Sheffield και τους νέους άστεγους στο Aberdeen, το ντοκιμαντέρ ζωγραφίζει μια εικόνα της έλλειψης στέγης σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο σήμερα, δουλεύοντας με πολλούς ανθρώπους που ποτέ δεν περίμεναν να βιώσουν τη ζωή χωρίς ένα μέρος να αποκαλούν σπίτι. Όλοι με τους οποίους έχουμε κινηματογραφήσει καλωσόρισαν τα φώτα της δημοσιότητας που ο πρίγκιπας William και η Homewards δίνουν στην κρίση των αστέγων του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ένας από τους στόχους του Homewards

nwg-hrh-royal-foundation-867x398.jpg
Homewards


Ιδρύθηκε από τον πρίγκιπα William και το Royal Foundation τον Ιούνιο του 2023, το Homewards στοχεύει να κάνει την έλλειψη στέγης σπάνια, σύντομη και μη επαναλαμβανόμενη. Δουλεύοντας με έξι τοποθεσίες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, το πρόγραμμα αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις που μπορούν να κλιμακωθούν σε εθνικό επίπεδο. Η πρωτοβουλία επιδιώκει να προωθήσει διαρκείς αλλαγές και να τερματίσει οριστικά την έλλειψη στέγης.

Ο William είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι έχει ανοιχτό διάλογο με τα παιδιά του για το θέμα των αστέγων. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας - ο οποίος είναι πατέρας του πρίγκιπα George, 10 ετών, της πριγκίπισσας Charlotte, 9 ετών και του πρίγκιπα Louis, 6 ετών, με τη σύζυγό του Kate Midletton - μοιράστηκε ότι μιλάει για την έλλειψη στέγης με τα παιδιά του «στο σχολείο». «Στη διαδρομή προς το σχολείο μιλάμε για αυτό που βλέπουμε. Οδηγώντας από και προς το Λονδίνο, βλέπαμε τακτικά ανθρώπους να κάθονται έξω από σούπερ μάρκετ και μιλούσαμε γι 'αυτό». Θα μεγαλώσουν γνωρίζοντας ότι στην πραγματικότητα, κάποιοι από εμάς είμαστε πολύ τυχεροί, κάποιοι από εμάς χρειαζόμαστε ένα χέρι βοήθειας, κάποιοι από εμάς πρέπει να κάνουμε περισσότερα και να βοηθήσουμε άλλους να βελτιώσουν τη ζωή τους», δήλωσε ο William.

Εκτός από το ντοκιμαντέρ, το Homewards ανακοινώνει μια πρωτοποριακή έκθεση, αξιοποιώντας τη δύναμη της τέχνης για να εμβαθύνει την κατανόηση της έλλειψης στέγης και να εμπνεύσει αισιοδοξία για τον τερματισμό της. Η Saatchi Gallery, σε συνεργασία με το Homewards και το Eleven Eleven Foundation, θα φιλοξενήσει αυτό το καλοκαίρι το "Homelessness: Reframed". Αυτή η έκθεση τέχνης θα παρουσιάσει την πολυπλοκότητα της έλλειψης στέγης σε ολόκληρη τη χώρα και θα δώσει στο κοινό την ευκαιρία να ασχοληθεί με τις ιστορίες των πληγέντων.