fbpixel

Search icon
Search
How to Kill Your Family: Το best-seller της Bella Mackie γίνεται σειρά στο Netflix με πρωταγωνίστρια την Anya Taylor-Joy
ARTS & CULTURE

How to Kill Your Family: Το best-seller της Bella Mackie γίνεται σειρά στο Netflix με πρωταγωνίστρια την Anya Taylor-Joy

Και αυτή θα είναι η μεγάλη επιστροφή της ηθοποιού στην πλατφόρμα μετά το "The Queen's Gambit"


Η Anya Taylor-Joy, η οποία πρωτοεμφανίστηκε στο Netflix με το "The Queen's Gambit", επιστρέφει στη streaming πλατφόρμα του Netflix για να πρωταγωνιστήσει στη μεταφορά του best-seller "How to Kill Your Family" της Bella Mackie. Στη σειρά οκτώ επεισοδίων, η οποία ανακοινώθηκε την Τετάρτη στο Φεστιβάλ Τηλεόρασης του Εδιμβούργου, η Taylor-Joy θα υποδυθεί τη δολοφονική πρωταγωνίστρια Grace Bernard.

1665746633161.png


«
Η Grace έχει μια περίπλοκη οικογένεια. Ο μπαμπάς της είναι ο Simon Artemis, ένας δισεκατομμυριούχος και αδίστακτος κοινωνικός αναρριχητής. Είναι το προϊόν μιας σχέσης που εκείνος ισχυρίζεται ότι δε θυμάται και η Grace και η μητέρα της αφέθηκαν να τα βγάλουν πέρα μόνες τους», αναφέρει η σύνοψη. «Όταν η μητέρα της πεθαίνει και η Grace απορρίπτεται από τους ίδιους τους ανθρώπους που θα έπρεπε να την αγαπούν, μετατρέπει τον θυμό της σε κάτι χρήσιμο: σκοτώνει αυτήν την αποξενωμένη ευρύτερη οικογένεια με νοσηρά δημιουργικά μέσα. Η Grace προσπαθεί με νύχια και με δόντια να φτάσει στην εκδίκηση, αλλά η αποστολή της την απομακρύνει περισσότερο από αυτό που πραγματικά χρειάζεται».

Το "How to Kill Your Family" σηματοδοτεί την πρώτη συνεργασία μεταξύ του Netflix και της Sid Gentle Films Ltd (από το "Killing Eve"). Η Emma Moran (από το "Extraordinary") είναι η κύρια σεναριογράφος και παραγωγός, ενώ οι Sally Woodward Gentle, Lizzie Rusbridger και Lee Morris είναι εκτελεστικοί παραγωγοί. Ο Mackie είναι συν-εκτελεστικός παραγωγός.

«Μόλις γύρισα την τελευταία σελίδα, ήξερα ότι έπρεπε να συμμετάσχω στην υλοποίηση αυτής της ιστορίας», ανέφερε η Taylor-Joy σε δήλωσή της. «Μετά από μια μελέτη της αμίμητης Bella Mackie, δε θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένη που συνεργάζομαι με την ομάδα που απαρτίζεται από τις Sally, η Lizzie και Emma. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε τη σκληρή δουλειά».

bom3mc91l7nnrn8oec0braqmd1.jpg
Bella Mackie


Η Mackie, συγγραφέας του βιβλίου, πρόσθεσε: «Είναι συναρπαστικό να βλέπω τους χαρακτήρες που έγραψα να αποκτούν νέα ζωή κάτω από αυτή την υπέροχη δημιουργική ομάδα. Η Anya είναι η πιο τέλεια επιλογή για να υποδυθεί την Grace: Συχνά νομίζω ότι την καταλαβαίνει καλύτερα από εμένα. Η συνεργασία με τη Sid Gentle ήταν ευχάριστη και η γνωριμία μου με την Emma με έκανε να είμαι απόλυτα σίγουρη ότι το βιβλίο είναι σε ασφαλή χέρια».

Όσον αφορά στην Anya Taylor-Joy, ξεκίνησε δειλά δειλά την την καριέρα της με τη σκέψη της δημοσιότητας να την τρομάζει. Έκανε μερικές απόπειρες να δει τον εαυτό της ως μοντέλο. Η επιθυμία της, όμως, να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο κι εν γένει με την υποκριτική, ήταν ο λόγος που δεν την άφησε να δώσει άλλες ευκαιρίες στο modeling. Έτσι κι έγινε, η Anya, λοιπόν μέσα σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς. Ενώ, το 2014 ήταν η χρονιά που σηματοδότησε την αφετηρία της στον χώρο της υποκριτικής. 

queens-gambit.webp


Μετρώντας πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της κι έχοντας ήδη χτίσει μια ιδιαίτερη φήμη γύρω από το όνομά της, η επόμενη πρόταση που της έγινε από το team του Netflix για το "The Queen's Gambit" δε φανταζόταν πόσο πολύ θα κέρδιζε τις καρδιές των series lovers. Κι όμως, μέσα σε ελάχιστο χρόνο κατάφερε να γίνει η «απόλυτη σειρά», όπως πολλοί τη χαρακτήρισαν, και να ανεβάσει την ηθοποιό ακόμα περισσότερο στην κορυφή.

Το μέλλον φαίνεται να της ανήκει!