fbpixel

Search icon
Search
Who Killed Diana?: Ένα νέο ντοκιμαντέρ φέρνει στη δημοσιότητα πληροφορίες για τον θάνατο της πριγκίπισσας του λαού
PEOPLE & MOMENTS

Who Killed Diana?: Ένα νέο ντοκιμαντέρ φέρνει στη δημοσιότητα πληροφορίες για τον θάνατο της πριγκίπισσας του λαού

27 χρόνια μετά από εκείνη την αξέχαστη νύχτα στο Παρίσι


Ο θάνατος της πριγκίπισσας Diana πριν από 27 χρόνια, στις 31 Αυγούστου 1997, συγκλόνισε τον κόσμο, σκορπίζοντας ένα αμοιβαίο πένθος για την πριγκίπισσα του λαού. Στα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε, έχουν κυκλοφορήσει πολλές θεωρίες για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή της ίδιας και του Dodi Fayed, καθώς και του οδηγού τους, Henri Paul, αλλά και πολλαπλές έρευνες που πολλοί ακόμα συνεχίζουν.

Γάλλοι ερευνητές διαπίστωσαν το 1999 ότι οι paparazzi βρίσκονταν πολύ πίσω από το αυτοκίνητο όταν αυτό συγκρούστηκε και δεν μπορούσαν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για ανθρωποκτονία, ενώ βρετανική έρευνα το 2008 κατέληξε σε ετυμηγορία για «παράνομη δολοφονία» από τον Paul και τους paparazzi που καταδίωκαν στενά το αυτοκίνητο.

4e5892ca08e3c885f338a70fea163912.jpg


Ενώ πολλές θεωρίες εξακολουθούν να κυκλοφορούν και ο πατέρας του Fayed, Mohamed Al-Fayed, υποστήριζε μέχρι τον θάνατό του πέρυσι ότι το αυτοκινητιστικό δυστύχημα ήταν δολοφονία, ο θάνατος της Diana διαπιστώθηκε ότι ήταν αποτέλεσμα τροχαίου στο οποίο δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας. 

Τώρα, εν όψει της επετείου του θανάτου της τότε 36χρονης πριγκίπισσας, μια σειρά με τίτλο "Who Killed Diana?" θα παρουσιάσει τα γεγονότα της υπόθεσης και θα πάρει συνεντεύξεις από διάφορες βασικές πηγές, μερικές από τις οποίες θα ερωτηθούν για πρώτη φορά, με την ελπίδα να αποκαλυφθούν νέες πληροφορίες, όπως αναφέρει το Deadline. Η σειρά δημιουργήθηκε από την ίδια ομάδα που εργάστηκε για το "Who Killed Jill Dando?" του Netflix και υπόσχεται να δώσει μια «ενημερωμένη εικόνα σε συναρπαστικές και περίπλοκες λεπτομέρειες».

onaehp4acgf64uwtejulttiaha.jpg


Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης ταλέντων και περιεχομένου της EverWonder, της εταιρείας παραγωγής της σειράς, Jon Adler, δήλωσε: «Και οι δύο πιστεύουμε ότι η προσέγγιση και η πρόσβαση είναι το παν. Αυτό το νέο franchise δε θα επανεξετάζει απλώς τους θανάτους διάσημων προσωπικοτήτων, αλλά θα προωθεί ενεργά την ιστορία με νέες φωνές και φρέσκια ματιά σε συναρπαστικές και περίπλοκες λεπτομέρειες».

Αναφορικά με το αξέχαστο δυστύχημα στο Παρίσι, η βασιλική βιογράφος Ingrid Seward είχε δηλώσει στο People: «Υπάρχουν πολύ λίγες τέτοιες στιγμές στην ιστορία. Θυμάμαι πού βρισκόμουν με κάθε μικρή λεπτομέρεια όταν έμαθα για την Diana. Επηρέασε τους πάντες».

Εν τω μεταξύ, η σκηνοθέτης κι εκτελεστική παραγωγός του πολυαναμενόμενου "Who Killed Diana?", Emma Cooper, η οποία συνεργάστηκε επίσης με την ομάδα του "The Mystery of Marilyn Monroe", πρόσθεσε σχετικά: «Η εξερεύνηση θρυλικών γυναικών μέσω ερευνητικών δημοσιογραφικών ντοκιμαντέρ είναι το πάθος μου». Και με αυτόν τον τρόπο, επιβεβαιώνει πως κάθε της έρευνα βασίζεται σε σημαντικές πηγές που αξίζει να ακουστούν, καθώς αυτού του είδους τα projects έχουν πάντα εξαιρετικό ενδιαφέρον για την ίδια.

db25f6-c021d24f125641afad657b6f4a7ef7b7-mv2.webp


Και συνέχισε: «Είμαι αποφασισμένη να προσεγγίσω την ιστορία αυτής της αγαπημένης κι εμβληματικής γυναίκας με νέες προοπτικές, νέες φωνές και πληροφορίες που δεν είχαν ειπωθεί ποτέ», υποσχόμενη πως αυτή και η ομάδα της θα φέρουν στο φως της δημοσιότητας όχι απαραίτητα μια νέα εκδοχή στον τραγικό αυτό θάνατο που συγκλόνισε τον κόσμο, αλλά ακόμα περισσότερες στοχευμένες απόψεις επί του θέματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας τη σειράς.