fbpixel

Search icon
Search
Royal issues: Οι μυστικές συμφωνίες του Πρίγκιπα William και οι φήμες χωρισμού του Harry
LIFE & CAREER

Royal issues: Οι μυστικές συμφωνίες του Πρίγκιπα William και οι φήμες χωρισμού του Harry

Για ακόμη μια φορά φαίνεται πως οι ζωές των δύο αδερφών βρίσκονται στο στόχαστρο


Δεν είναι η πρώτη φορά, στην οποία τα βρετανικά - και όχι μόνο - tabloids εστιάζουν σε ζητήματα, τα οποία φαίνεται να «καίνε» αρκετά τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας, με πρωταγωνιστές ξανά τα δύο αδέρφια, William και Harry. Τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τα δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται σε μυστική συμφωνία ανάμεσα στον Πρίγκιπα William και στην εφημερίδα Sun σχετικά με μια υπόθεση υποκλοπών, αλλά και σε φήμες περί χωρισμού του πολυσυζητημένου ζευγαριού, Harry και Meghan. 

Πόσο μακριά απέχουν από την πραγματικότητα;

Το μεγάλο ποσό ενός κρυφού deal 

5f2bf89ade1e963a6b1bba72.webp

Σύμφωνα με πρόσφατη είδηση του The Guardian, η εταιρεία του Rupert Murdoch, «πλήρωσε μυστικό διακανονισμό στον Πρίγκιπα William για τηλεφωνικές υποκλοπές». Λεπτομέρειες της φερόμενης συμφωνίας δόθηκαν το 2020 σε νομικά έγγραφα που υπέβαλε ο Πρίγκιπας Harry εν μέσω δικαστικής διαμάχης με τον εκδότη της Sun, η οποία επιστρέφει στο Ανώτατο Δικαστήριο χθες. Η γνωστή επιχείρηση μέσων ενημέρωσης φαίνεται πως έδωσε κρυφά στον William ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό με στόχο να διευθετήσει αθόρυβα μια αγωγή για τηλεφωνική παρενόχληση, σύμφωνα με νέες δικαστικές καταθέσεις. Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας έλαβε την αδιευκρίνιστη μέχρι πρότινος πληρωμή το 2020 μετά την άσκηση νομικής αγωγής κατά του ιδιοκτήτη της Sun και της News of the World, του ομίλου, στον οποίο ανήκει η εφημερίδα. Ο Harry παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι οι προσπάθειές του να ζητήσει συγγνώμη από τη συγκεκριμένη εταιρεία για την υποκλοπή τηλεφώνων έγιναν με την έγκριση της γιαγιάς του, της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

Ο William ισχυρίζεται ότι υπήρξε μια μυστική συμφωνία μεταξύ της βασιλικής οικογένειας και "ανώτερων στελεχών" της εταιρείας του Murdoch κάποια στιγμή πριν από το 2012. Στο πλαίσιο αυτής της υποτιθέμενης συμφωνίας, οι πρίγκιπες θα καθυστερούσαν τις νομικές διαδικασίες κατά του ομίλου εφημερίδων με αντάλλαγμα να λάβουν μια συγγνώμη σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Ο Harry είπε ότι η βασιλική οικογένεια το έκανε αυτό αφού σημαδεύτηκε από το περιστατικό "Tampongate", όταν διάφορα δημοσιεύματα απέκτησαν μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του πρίγκιπα Καρόλου και της Camilla που καταγράφηκε ενώ το ζευγάρι είχε σχέση τη δεκαετία του 1980. 

Βέβαια, τα έγγραφα δεν αποκαλύπτουν τον ακριβή αριθμό του ποσού αυτού και δεν περιλαμβάνουν σχετικές λεπτομέρειες. Εκπρόσωπος του Πρίγκιπα αρνήθηκε να σχολιάσει τις νομικές διαδικασίες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Από την πλευρά της η News Group Newspapapers αρνείται την ύπαρξη οποιασδήποτε συμφωνίας με τον Πρίγκιπα, με τα ανώτατα στελέχη να τονίζουν ότι ο ισχυρισμός του δούκα είναι "εντελώς ανακόλουθος".

Οι φήμες χωρισμού 

55.PNG
Photograph: NBA

Με κεντρική αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση, την οποία εξέδωσαν οι άνθρωποι του Μπάκιγχαμ σχετικά με την απουσίας της Meghan στην επερχόμενη Στέψη του Βασιλιά Καρόλου, οι φήμες περί χωρισμού του ζευγαριού φούντωσαν ξανά. Οι ίδιοι έβαλαν τέλος στις φήμες που τους ήθελαν να περνούν μια κρίσιμη φάση στον γάμο τους, με μια κοινή εμφάνιση που έκαναν σε αγώνα NBA, με τους δύο τους να γελάνε και να μοιράζονται αγκαλιές. Χιλιάδες άρχισαν να χειροκροτούν και να ζητωκραυγάζουν, ενθαρρύνοντάς τους να φιληθούν.