fbpixel

Search icon
Search
Ο Peter Hawkings αποχωρεί από τον οίκο Tom Ford, λιγότερο από ένα χρόνο αφότου ανέλαβε τη θέση του creative director
FASHION NEWS

Ο Peter Hawkings αποχωρεί από τον οίκο Tom Ford, λιγότερο από ένα χρόνο αφότου ανέλαβε τη θέση του creative director

Ένα νέο κεφάλαιο πρόκειται να ξεκινήσει


Peter Hawkings αποχωρεί από τον οίκο Tom Ford λιγότερο από ένα χρόνο αφότου ανέλαβε τον ρόλο του καλλιτεχνικού διευθυντή από τον ομώνυμο ιδρυτή της, όπως επιβεβαίωσε η Estée Lauder Companies (ELC). Παρόλα αυτά, ο «διάδοχος» του iconic brand δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

«Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Peter για την εξαιρετική συμβολή του στην Tom Ford από την αρχή», δήλωσε ο Guillaume Jesel, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tom Ford και υπεύθυνος ανάπτυξης επιχειρήσεων πολυτελείας στην ELC. Η συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025 με την υπογραφή του θα παρουσιαστεί στον εκθεσιακό χώρο του Μιλάνου τον Σεπτέμβριο του 2024.

00058-tom-ford-spring-2024-ready.webp
Peter Hawkings


O ίδιος ο Tom Ford αποχώρησε από τη μάρκα το 2023, μετά την πώλησή της στην ELC για 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος. Ο Hawkings έκανε το ντεμπούτο του ως επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος της μάρκας τον Σεπτέμβριο του 2023, μετά από σχεδόν 25 χρόνια εργασίας δίπλα στον ιδρυτή της, πρώτα στον οίκο Gucci και στη συνέχεια στον Tom Ford, ο οποίος ιδρύθηκε το 2005.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Peter για τη συνεργασία του από τότε που η Tom Ford Fashion έγινε μέρος του ομίλου Ermenegildo Zegna. Μαζί με την ομάδα του, ο Peter συνέβαλε σε αυτή τη σημαντική αρχική φάση ανάπτυξης. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο στο επόμενο κεφάλαιο», πρόσθεσε ο Lelio Gavazza, διευθύνων σύμβουλος της Tom Ford Fashion.

Η συλλογή του AW24 είχε αποσπάσει ανάμεικτες κριτικές, με τους περισσότερους, ωστόσο, να κάνουν λόγο για μια «ζωντανή collection που εντυπωσίασε». Η ίδια η Sharon Stone ήταν στην πρώτη σειρά, μαζί με την Uma Thurman, την Eva Green, τον Sam Claflin, τον Dominic Sessa και τον Callum Turner. Οι παπαράτσι δεν μπορούσαν να τους χορτάσουν! Ο Peter Hawkings δημιούργησε μόδα μόδα που ύμνησε τη celebrity αισθητική - τα βραδινά ρούχα ειδικότερα ήταν σχεδιασμένα με γνώμονα τα φώτα της δημοσιότητας. Αρχικά παρουσιάστηκε μια σειρά από παλτό και σακάκια σε military γραμμές, καθώς και ένα κοστούμι με ορειχάλκινα κουμπιά. Αυτά σχεδιάστηκαν ειδικά για το fashion house όπως είπε ο Hawkings, προσθέτοντας ότι όλα τα υφάσματα της συλλογής δημιουργήθηκαν επίσης αποκλειστικά. Ως σχεδιαστής, ο Ford ήταν άνθρωπος της υπερβολής. Ο Peter εξαφάνισε αυτή την αίσθηση της πρόκλησης, παραμένοντας ωστόσο sexy.

tom-ford-aw24-womenswear-046width-640-c39rfjwzyeb1bujy.jpg
Tom Ford AW24


Οι επιδείξεις του κατάφεραν επίσης να έχουν παρόμοιο επίπεδο προσέλευσης A-lister με αυτό που είχε προσελκύσει ο Ford όταν ήταν στο τιμόνι του brand. Πληροφορίες αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα ο οίκος σημείωσε πωλήσεις 65 εκατομμυρίων ευρώ το πρώτο τρίμηνο της θητείας του Hawkings, «αντανακλώντας μια καλή απόδοση, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες». Αυτό σημαίνει πως ο πρώην creative director συνέβαλε σε αυτή τη σημαντική αρχική φάση ανάπτυξης, αλλά δεν είναι λίγα τα sites που αναφέρουν πως η Tom Ford χρειάζεται να οδηγηθεί στην επόμενη φάση της, να εξελιχθεί και ίσως να διαφοροποιηθεί από τα συνηθισμένα.

Ο οίκος δήλωσε πως «ο διάδοχος θα ανακοινωθεί στο εγγύς μέλλον»...