fbpixel

Search icon
Search
Milan Fashion Week: Ο Armani έριξε χιόνι στο Μιλάνο και ο Tom Ford επανήλθε στη γοητεία του
TRENDS & CATWALKS

Milan Fashion Week: Ο Armani έριξε χιόνι στο Μιλάνο και ο Tom Ford επανήλθε στη γοητεία του

Και όσα ξεχωρίσαμε από τα τελευταία shows στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου


Η Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο συνεχίζει να μας χαρίζει μοναδικά looks και υπέροχες προτάσεις που θα πρωταγωνιστήσουν τον επόμενο χειμώνα. Εντυπωσιακά shows λαμβάνουν καθημερινά χώρα και φέρουν την υπογραφή των πιο καταξιωμένων δημιουργών. Παρακάτω, ανακαλύψτε όλα όσα ξεχωρίσαμε τις τελευταίες ώρες. 

Emporio Armani Fall 2024 

armani-1.jpg

Αντιληφθήκαμε την σπάνια γοητεία του Armani λίγο πριν σβήσουν τα φώτα. Τα τελευταία looks του οίκου εντυπωσίασαν, καθώς παρουσιάστηκαν από μοντέλα που περπατούσαν μόνα τους ή σε ζευγάρια, κάτω από μια ελαφριά χιονοθύελλα από ψεύτικο χιόνι. Τα top models στριφογύριζαν με τις ομπρέλες τους μέσα σε ονειρικό σκηνικό, φορώντας πουκάμισα και μπλούζες που έλαμπαν με κρύσταλλα και καρφίτσες πάνω από μαύρες φούστες από οργάντζα σε διάφορα μήκη. Η τελευταία τριάδα σε αυτό το νυχτερινό φινάλε της χθεσινής ημέρας της MFW περιλάμβανε «σεληνιακά» κομμάτια από βελούδο και μεταλλικές λεπτομέρειες. 

armani.jpg

Πριν πέσει το χιόνι παρακολουθήσαμε τη νεανική συλλογή του Armani που εκπροσωπεί το Emporio από τη δεκαετία του 1980, που όμως μέχρι και σήμερα δεν μοιάζει παγωμένη στον χρόνο. Επεξεργασμένα nylon παντελόνια σε αποχρώσεις του μπλε και του γκρι -έμοιαζαν με φόρμες- φορεμένα πάνω από χοντρές μπότες από μαύρο λουστρίνι ή δέρμα oxblood προσέδωσαν μια σύγχρονη αισθητική. Σακάκια με μαλακούς ώμους, τα αφηρημένα prints ήταν τόσο κλασικά Armani που θα μπορούσαν να έχουν έρθει κατευθείαν από το μουσείο του Silos του απέναντι. Τα αξεσουάρ ήταν επίσης εντυπωσιακά: καπέλα, κολιέ από χάντρες και μοναδικά μαντήλια!


Moschino Fall 2024

moschino.jpg

Ο Adrian Appiolaza μπήκε στο τιμόνι του Moschino ως creative director πριν από τρεις εβδομάδες. Ο Davide Renne, ο προκάτοχός του στον ρόλο, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή. Είναι λεπτό να αναλαμβάνει κανείς σε μια τέτοια κατάσταση- ο Appiolaza το έκανε, αντλώντας έμπνευση από την κληρονομιά του Franco Moschino. Εκείνος είναι που είπε: «φόρα ό,τι θέλεις, όχι ό,τι πρέπει». Προερχόμενος πιο πρόσφατα από την Loewe του Jonathan Anderson, και με ένα μακρύ βιογραφικό που περιλαμβάνει συνεργασίες στους Chloé, Miu Miu και Louis Vuitton, ο Appiolaza έχει τον έλεγχο της εκκεντρικής αληθοφάνειας - σε αυτήν τη συλλογή στράφηκε κυρίως γύρω από το αποδομημένο tailoring, το stonewashed denim και τα πλεκτά που είτε συρρικνώνονται είτε μεγεθύνονται, και φέρουν ιδιαίτερα κεντήματα. 


Tom Ford Fall 2024 

tom-fornt.jpg

Λίγο πριν αρχίσει το show του Tom Ford, η μουσική των τίτλων τέλους από το Βασικό Ένστικτο έπαιζε σε επανάληψη. Η ίδια η Sharon Stone ήταν στην πρώτη σειρά, μαζί με την Uma Thurman, την Eva Green, τον Sam Claflin, τον Dominic Sessa και τον Callum Turner. Οι παπαράτσι δεν μπορούσαν να τους χορτάσουν, πράγμα που ταιριάζει στον Tom Ford. Ο Peter Hawkings, που διανύει τώρα τη δεύτερη σεζόν του στον οίκο, φτιάχνει μόδα που υμνεί τη celebrity αισθητική - τα βραδινά ρούχα ειδικότερα είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τα φώτα της δημοσιότητας!

Αρχικά παρουσιάστηκε μια σειρά από παλτό και σακάκια σε military γραμμές, καθώς και ένα κοστούμι με ορειχάλκινα κουμπιά. Αυτά σχεδιάστηκαν ειδικά για το fashion house όπως είπε ο Hawkings, προσθέτοντας ότι όλα τα υφάσματα της συλλογής δημιουργήθηκαν επίσης αποκλειστικά. Ως σχεδιαστής, ο Ford ήταν άνθρωπος της υπερβολής. Ο Peter εξαφάνισε αυτή την αίσθηση της πρόκλησης. Ο Tom Ford του εξακολουθεί να είναι σέξι, αλλά κατά κάποιο τρόπο με έναν πιο ασφαλή τρόπο, παρά το γυμνό φόρεμα flapper με κρύσταλλα και τα διάφανα catsuits.