fbpixel

Search icon
Search
Ο μοναδικός ιταλός τραγουδιστής Mario Biondi έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και μας μιλάει αποκλειστικά
MAGAZINE

Ο μοναδικός ιταλός τραγουδιστής Mario Biondi έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και μας μιλάει αποκλειστικά

Για δυο υπέροχες συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Φέρνοντας μαζί του την αύρα των μεγάλων music halls, ο ιταλός τραγουδιστής Mario Biondi επιστρέφει στην αγαπημένη του Ελλάδα για δύο μοναδικές συναυλίες. Αφοπλιστικά ειλικρινής και απολαυστικά αυθεντικός, μας μιλάει για τις αναμνήσεις που έχει από τη χώρα μας, την οποία θεωρεί σπίτι του, το νέο άλμπουμ του με τίτλο “Romantic”, αλλά και την έννοια της επιτυχίας μέσα από το δικό του οπτικό πρίσμα.

Η φωνή του στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής είναι ζεστή, με τη γνωστή βραχνή χροιά, που τον έχει κάνει διάσημο ως έναν από τους πλέον αισθαντικούς ερμηνευτές της εποχής μας. Μετά τη sold-out ερμηνεία του στο Ηρώδειο το 2019, ο σαγηνευτικός -όπως τον χαρακτηρίζουν τα διεθνή media- Mario Biondi επιστρέφει στην αγαπημένη του Ελλάδα τον Οκτώβριο για δύο live εμφανίσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Με μοναδική φωνή και αξέχαστες on stage ερμηνείες, δικαίως κατέχει μια θέση στο πάνθεον των μεγαλύτερων καλλιτεχνών της τζαζ, της soul και της ποπ μουσικής. Γεννημένος στην Κατάνια της Σικελίας, με καλλιτεχνικό αίμα να τρέχει στις φλέβες του (ο παππούς του ήταν ζωγράφος, η γιαγιά του τραγουδίστρια και ο πατέρας του συνθέτης), o Mario Biondi τραγουδούσε από παιδί. Βαρύτονος, με ιδιαίτερο γρέζι στη φωνή και μία αισθαντικότητα στην ερμηνεία, βρήκε εύκολα το μονοπάτι του στη soul, R&B και τζαζ μουσική. Το 2004, ξεκίνησε να γίνεται διάσημος σ’ ένα ευρύτερο κοινό, καθώς το άλμπουμ του “This is What You Are” γνώρισε διεθνή επιτυχία. Έχει εμφανιστεί στο πλευρό του «ογκόλιθου» της soul Ray Charles, ενώ έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως οι Chaka Kahn, Michael Bolton, Incognito και The Crusaders. Σημαντικός σταθμός στη μέχρι σήμερα πορεία του είναι η συνεργασία με τον παγκοσμίως γνωστό δημιουργό και συνθέτη Burt Bacharach, ενώ η καλλιτεχνική του συνάντηση με τον βετεράνο της house σκηνής Dimitri From Paris τού άνοιξε νέους δρόμους. 

Κατά τη συνέντευξή μας, τον πετυχαίνω να ξεκουράζεται, καθώς μόλις επέστρεψε από το Sorrento. Η συναυλιακή του ατζέντα είναι γεμάτη -όπως μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει με μια ματιά στην επίσημη σελίδα του στο Facebook-, ενώ το φθινόπωρο πραγματοποιεί περιοδεία για την προώθηση του νέου του άλμπουμ “Romantic”, που κυκλοφόρησε το 2022, αρχής γενομένης από τη χώρα μας.

Κύριε Biondi, πώς νιώθετε που επιστρέφετε στην Ελλάδα; 

Ανυπομονώ να βρεθώ στη χώρα σας, την αγαπώ, καθώς κατά κάποιον τρόπο τη νιώθω ως μία προέκταση της γενέτειράς μου, του δικού μου νησιού, της Σικελίας.

Είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη; 

Όχι, έχω βρεθεί ξανά στην πόλη, πριν από αρκετά χρόνια βέβαια. Ήταν η εποχή που είχα αρχίσει να αποκτώ μεγαλύτερη φήμη, και πραγματοποιήσαμε τότε μία παγκόσμια περιοδεία. Στο ταξίδι μου αυτό συνειδητοποίησα, κατά κάποιον τρόπο, ποιος είμαι. Ο πρώτος μας σταθμός θυμάμαι ήταν στην Ελλάδα και μετά επισκεφθήκαμε τη Γερμανία και την Ιαπωνία, μεταξύ άλλων.

afc-1975.jpg

Έχετε κρατήσει κάποια εικόνα ή ανάμνηση από εκείνο το πρώτο σας ταξίδι εδώ;

Όχι, αλλά, όταν επιστρέψω στην πόλη σας, ίσως καταφέρω να φρεσκάρω τις αναμνήσεις μου! Πάντως, θυμάμαι το εξαιρετικό φαγητό. Είμαι ερωτευμένος με το φαγητό, άλλωστε!

Μία από τις ωραιότερες εμφανίσεις σας στη χώρα μας ήταν το 2019 στο Ηρώδειο, με το κοινό να σας αποθεώνει. Τι θυμάστε από εκείνη τη βραδιά;

Νομίζω ότι μετά από αυτήν την εμφάνιση ένιωσα σαν να βρέθηκα στην κορυφή της καριέρας μου! Ήταν κάτι πολύ βαθύ, μία εμπειρία πολύ δυνατή μέσα στην καρδιά μου. Ίσως επειδή είμαι ερωτευμένος με την ιστορία της Ελλάδας και νιώθω πολύ κοντά με τους Έλληνες, αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου. Ήταν μια φανταστική συναυλία, είμαι σίγουρος ότι θα τη θυμάμαι για το υπόλοιπο της ζωής μου.

Μιλήστε μας λίγο για το νέο σας άλμπουμ. Τι σημαίνει για εσάς ο τίτλος “Romantic”; 

Σε όλη μου τη ζωή, από παιδί, ακολουθώ τον δρόμο του ρομαντισμού. Είμαι ερωτευμένος με τα αστέρια, με τη ρομαντική ατμόσφαιρα, πιστεύω ότι όλα είναι δυνατά στη ζωή, και ότι, αν πιστεύεις βαθιά και αγαπάς αυτό που κάνεις, έχεις την ευκαιρία να πετύχεις. Και αυτό το άλμπουμ είναι ο τρόπος μου να εξηγήσω στον κόσμο πόσο ρομαντικός είμαι. Τα τραγούδια κινούνται στο ίδιο ύφος, ενώ μιλούν και για την ανάγκη για ειρήνη και αρμονία. Ήθελα να εξηγήσω στους ανθρώπους ότι όλοι είμαστε ίδιοι, ότι πρέπει να φροντίζουμε τον πλανήτη στον οποίο ζούμε, να είμαστε ευγενικοί και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον στις δύσκολες περιόδους της ζωής μας. Να πω, επίσης, ότι σε αυτό το άλμπουμ είχα την ευκαιρία να συμπεριλάβω ένα τραγούδι που έγραψε ο πατέρας μου στη σικελική γλώσσα.

biodi.jpg

Αν είχατε τη δυνατότητα να γυρίσετε πίσω στον χρόνο, θα αλλάζατε κάτι στη μέχρι σήμερα πορεία σας;

Όχι, σίγουρα όχι. Έκανα λάθη, αλλά ήμουν ο εαυτός μου και αυτό είναι ΟΚ. Ήμουν τυχερός, είμαι τυχερός που ζω αυτήν τη ζωή και θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που είμαι εδώ, αυτήν τη στιγμή, σε αυτό το μέρος, με την οικογένειά μου στο πλευρό μου. Είμαι ευτυχισμένος με όσα έχω στη ζωή μου και προσπαθώ να σκέφτομαι στο παρόν για το μέλλον. Δε θέλω να μετανιώνω για πράγματα.

Ποια συμβουλή θα δίνατε στους νέους τραγουδιστές που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο; 

Πιστεύω ότι πρέπει να έχεις την ευκαιρία να μπεις στη μουσική μόνο αν την αγαπάς. Δε χρειάζεται να νοιάζεσαι για την επιτυχία, γιατί αυτή είναι ο ψεύτικος δρόμος για να ζήσεις τη μουσική. Αλλά αν έχεις την ευκαιρία να την αγαπήσεις, τότε έχεις τα πάντα. Και ας μην ξεχνάμε ότι, όσον αφορά στην έννοια της επιτυχίας, μία μικρή επιτυχία για κάποιους ανθρώπους μπορεί να είναι μια μεγάλη για εσένα.

Info: Ο Mario Biondi θα εμφανιστεί στις 10 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο «Θέατρο Παλλάς», και στις 11 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο Μουσικής.