fbpixel

Search icon
Search
Ο Ηλίας Χατζηγεωργίου, dance curator του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, μας μιλάει για όσα ξεχωρίζει από τον φετινό θεσμό
ARTS & CULTURE

Ο Ηλίας Χατζηγεωργίου, dance curator του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, μας μιλάει για όσα ξεχωρίζει από τον φετινό θεσμό

Και παρουσιάζει την ιδέα πίσω από αυτόν


Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου σηματοδοτεί κάθε χρόνο την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού. Φέτος, ήδη έχουμε απολαύσει τις πιο πολυαναμενόμενες παραστάσεις και τα πολλά υποσχόμενα events, κάτι που θα συνεχιστεί έως τις 20 Αυγούστου. Ο Ηλίας Χατζηγεωργίου είναι ο dance curator που έχει αναλάβει πολλά από αυτά που λαμβάνουν χώρα επί σκηνής, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του κοινού.

Ο ίδιος μάς μιλάει για το φετινό πρόγραμμα χορού και την ιδέα πίσω από αυτό!

Ποια είναι η ιδέα πίσω από το πρόγραμμα χορού του φεστιβάλ;

Ο χορός φέτος στην Πειραιώς αναγνωρίζει τις συλλογικές μας αποτυχίες, θρηνεί γι’ αυτές, τις αποδέχεται, τις σατιρίζει και προτείνει προχώρημα.

Τι θα ξεχωρίζατε; 

Το “All I Need” του Eduard Hue, μια πολιτική παράσταση, όπου το χιούμορ διαδέχεται τη βία και το χάος την απόλυτη δομή. Επίσης, το έργο “Amazing” της Ιωάννας Πορτόλου και της ομάδας griffon, ένα χορογραφικό ντοκιμαντέρ επί σκηνής, τον περφόρμερ Martin Zimmermann, που μας εκθέτει στους σοβαρότερους προβληματισμούς, και τη διάσημη αυστριακή ομάδα χορού Bodhi Project, που μας καλεί στη “Newtopia”. Ακόμη, ο καταξιωμένος χορογράφος Αντώνης Φωνιαδάκης συναντά για πρώτη φορά το hip hop και το street dance.

hip-hop-pinelopi-gerasimou-65.jpg
Ηλίας Χατζηγεωργίου


Μιλήστε
μας για τo φετινό Urban Dance Contest. 

Τα Battles του Φεστιβάλ αποτελούν μια ξεχωριστή τελετουργία με συγκεκριμένους κώδικες και κανόνες. Φέτος, 48 εκρηκτικοί χορευτές και χορεύτριες θα παρελάσουν από την πλατεία της Πειραιώς 260. Η επιτροπή των κριτών για το διήμερο απαρτίζεται από διεθνώς αναγνωρισμένους χορευτές.

Υπάρχει διαφοροποίηση στα Battles; 

Σε μεγάλο βαθμό ναι, αφού θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αναμετρήσεις μεταξύ πολλών και διαφορετικών μεταξύ τους χορευτικών στιλ. Η περσινή διοργάνωση ήταν sold out, γι’ αυτό και φέτος θα διεξαχθούν στην πλατεία της Πειραιώς 260 με δωρεάν είσοδο, ώστε να λάβουν την επισκεψιμότητα που τους αξίζει.

Info: Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.