fbpixel

Search icon
Search
New season, new you: 6 μυστικά για μια καλύτερη ποιότητα ζωής
WELLNESS

New season, new you: 6 μυστικά για μια καλύτερη ποιότητα ζωής

Τα steps που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε


Η απαιτητική καθημερινότητα και οι υποχρεώσεις που υπάρχουν κατά τη διάρκειά της, πολλές φορές μας κάνουν να ξεχνάμε την φροντίδα του εαυτού μας. Η ποιότητα της ζωής μας έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αλλά και στην απόλαυσή της. Το άγχος, το στρες, τα αρνητικά συναισθήματα και οι έντονες σκέψεις έχουν γίνει βασικά χαρακτηριστικά των περισσότερων ανθρώπων της σύγχρονης εποχής. Η συνεχώς μεταβαλλόμενη καθημερινότητα και οι καταστάσεις έχουν συμβάλει αρνητικά στην ποιότητα της ζωής μας. Παρόλα αυτά, υπάρχει ακόμα χρόνος για να γυρίσουμε την κατάσταση υπέρ μας και να τη βελτιώσουμε. Αρκεί να ακολουθήσουμε μερικά μικρά και εύκολα μυστικά, τα οποία θα βοηθήσουν να εξελιχθούμε.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω, ανακαλύψτε τα, θέστε τα σε εφαρμογή και ετοιμαστείτε να δείτε θεαματικά αποτελέσματα!

1. Πιείτε νερό με άδειο στομάχι

modic-fashion-editorial-what-dreams-polly-by-sveta-undalova-01-result.jpg

Μπορεί για πολλές από εσάς  η κατανάλωση νερού με άδειο στομάχι να μην φαντάζει ιδανική διαδικασία, αλλά η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί. Γεμίστε ένα μεγάλο ποτήρι με νερό μετατρέψτε το στην καθημερινή σας συνήθεια, πριν ακόμα πιείτε έστω και μία γουλιά καφέ. Αποτελεί μία από τις καλύτερες συμβουλές για να καθαρίσετε τον οργανισμό σας, να χάσετε βάρος, να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας και να έχετε ωραίο δέρμα. Το νερό συμβάλλει επίσης στη βελτιστοποίηση της γενικής λειτουργίας των οργάνων σας. Θα χρειαστούν μερικές ημέρες για να το συνηθίσετε αλλά μόλις συμβεί δε θα μπορείτε να το αποχωριστείτε.

2. Περπατήστε

299278384-595451192246442-3580482533402537427-n.jpg
Image source: @thestreetpie

Ακόμα κι αν δεν το πιστεύετε, το περπάτημα είναι από τα καλύτερα είδη γυμναστικής τόσο για για την ισορροπία του βάρους όσο και για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού σας. Όσο απαιτητική κι αν είναι η καθημερινότητα σας, καλό θα ήταν να αφιερώσετε τουλάχιστον μισή ώρα από το χρόνο σας για να περπατήσετε. Συνήθως, αυτό μπορείτε να το κάνετε πριν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις σας. Πέρα από τα σωματικά οφέλη της αύξησης του ρυθμού της καρδιάς και της βελτίωσης του κυκλοφορικού, είναι ένα τρόπος για να περνάτε πολύτιμο χρόνο με τον εαυτό σας και να αποσυμφορηθείτε από τις καθημερινές υποχρεώσεις, κάτι το οποίο όλοι έχουμε ανάγκη.

3. Καταγράψτε τους στόχους σας

shutterstock-1711426813.jpg

Κάτι πολύ βοηθητικό για την οργάνωση της ζωής σας είναι να δημιουργήσετε μία λίστα με τους στόχους σας και να τη βάλετε σ' ένα σημείο που θα την βλέπετε καθημερινά. Με τον τρόπο αυτό θα έχετε ένα συνεχές κίνητρο για να πετύχετε πράγματα ανεξάρτητα από αν αυτά είναι σημαντικά ή ασήμαντα. Για να είστε πιο οργανωμένοι και να μην χαωθείτε , δημιουργήστε δύο στήλες, μία με τους βραχυπρόθεσμους και μία με τους μακρυπρόθεσμους στόχους σας και τοποθετήστε τον κάθε ένα στην μεριά που του ταιριάζει. Μπορείτε μάλιστα να επιβραβεύετε τον εαυτό σας με κάτι που σας αρέσει κάθε φορά που πετυχαίνετε έναν από αυτούς. 

4. Σωστές αναπνοές

20180329172450-gettyimages-604619026.jpeg

Η αναπνοή έχει τον μεγαλύτερο ρόλο στην ποιότητα της ζωής μας, καθώς ο σωστός τρόπος συμβάλει στην μείωση τους άγχους και στη χαλάρωση του οργανισμού μας. Είναι ουσιαστικό να μάθετε πώς να αναπνέετε ήρεμα και βαθιά και να αποφεύγετε τη ρηχή και άστατη αναπνοή. Μπορείτε να ανακαλύψετε νέες και αποτελεσματικές πρακτικές με τη βοήθεια της γιόγκα ή του διαλογισμού. Μόλις αρχίσετε να αναπνέετε καλύτερα, το οξυγόνο θα φτάνει παντού στο σώμα σας και θα αισθάνεστε μεγαλύτερη γαλήνη και περισσότερη ευεξία.

5. Καταναλώστε τις κατάλληλες τροφές

gingerteabenefits-656808066-770x533.jpg

Η διατροφή κατέχει μία πολύ σημαντική θέση στη σωστή λειτουργία του οργανισμού και την ποιότητα της ζωής μας. Προτιμάτε τρόφιμα με θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Δεν πρέπει να λείπουν από το πρόγραμμά σας οι μπανάνες, τα αμύγδαλα, το ginger αλλά και τα καρότα.

6. Ο ύπνος είναι το παν

12-sleeps-till-xmas-christmas-sleepwear-editorial-three-graces-london-oyster-pyjamas-nightwear-sleeping-beauty-gifts-for-her-lingerie-la-femme-061.jpg

Ένας σωστός και ξεκούραστος ύπνος, προμηνύει μία καλή μέρα. Ρύθμισε το πρόγραμμα σας και προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ. Οι πιο σωστές ώρες είναι 10 το βράδυ με 6 το πρωί αλλά και 12 με 8 να κοιμηθείτε, θα δείτε μεγάλη διαφορά. Βρείτε το ιδανικό ωράριο για εσάς και ακολουθήστε το πιστά. Κλείστε τον υπολογιστή, την τηλεόραση και τις ηλεκτρονικές συσκευές 30 λεπτά πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας, έτσι ώστε να χαλαρώσει το μυαλό σας και να ηρεμήσετε.