fbpixel

Search icon
Search
Σε ποιους τομείς της ζωής σας πρέπει να επικεντρωθείτε το 2022;
WELLNESS

Σε ποιους τομείς της ζωής σας πρέπει να επικεντρωθείτε το 2022;

Για να διασφαλίσετε την ψυχική σας υγεία


Η εποχή του 2022 ξεκίνησε και μετράμε ήδη τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου. Η φράση «Νέος χρόνος, νέος εαυτός» δεν είναι τυχαία. O πρώτος μήνας του καινούριου έτους αποτελεί ευκαιρία για να δώσουμε μια υπόσχεση, μια ελπίδα πως θα είναι η καλύτερή μας χρονιά, όπως ακριβώς την επιθυμούμε. Αυτό πρέπει και να συμβεί. Την αλλαγή του χρόνου να την αντιμετωπίζουμε σαν ένα "restart" της ζωής μας, μια αναδιοργάνωση της καθημερινότητας, αφήνοντας στο παρελθόν ό,τι μας προβληματίζει. 

Αναλογιστείτε, λοιπόν, τι είναι αυτά που πραγματικά επιθυμείτε και φέρτε στο μυαλό σας και όσα σας καταρράκωσαν ψυχολογικά, ώστε να γνωρίζετε τι δεν θα επιτρέπατε να ξαναπεράσετε. Πραγματοποιούμε έναν «διάλογο» με τον εαυτό μας, μια εσωτερική αναζήτηση της ευτυχίας μας. Εμπιστευτείτε αυτά που αισθάνεστε και θα δείτε πως θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε μπροστά. Όταν είμαστε ειλικρινείς με τα «θέλω» μας, τότε σύντομα ανακαλύπτουμε τη γαλήνη μέσα μας, αφού έχουμε αποδεχτεί τα γεγονότα και δεν αναγκαζόμαστε να προσποιούμαστε.

Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του όρια, τους δικούς του στόχους. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες της ζωής μας, τις οποίες οφείλουμε να τις εξετάσουμε βαθύτερα, ώστε να τις βελτιώσουμε, προκειμένου να αισθανθούμε καλύτερα. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε οι επιλογές μας. Γι' αυτό εάν θέλετε πράγματι φέτος να διατηρηθείτε σε εξαίρετα ψυχικά επίπεδα, φροντίστε να θέσετε σε προτεραιότητα τους παρακάτω τομείς κι έπειτα εξελίξτε τη λίστα σας και και με άλλες επιθυμίες σας.

Ο στόχος του 2022, ας είναι η δυνατή ψυχολογική υπόσταση και η επίτευξη της χαράς.

Διεκδικείστε τη θέση σας στο εργασιακό κομμάτι

Εάν ασχολείστε με ένα επάγγελμα που δεν σας ικανοποιεί είναι η ώρα να το αποχωριστείτε και να αναζητήστε αυτό που θα σας γεμίζει. Απαιτείται σκληρή δουλειά για να ξεκινήσετε από την αρχή και να κυνηγήσετε κάτι που μέχρι πριν δεν είχατε επιχειρήσει να κάνει. Μη φοβάστε τις αλλαγές και τολμήστε.

Από την άλλη, εάν εργάζεστε στο περιβάλλον που ονειρευόσασταν, τότε πάρτε την απόφαση να εκπληρώσετε όσες υποχρεώσεις δεν είχατε καταφέρει και να αναλάβετε ευθύνες που μέχρι πέρσι σας προκαλούσαν άγχος. Είναι ευλογία να κάνουμε τη δουλειά που αγαπάμε και αυτή θα πρέπει να είναι μια βασική μας προτεραιότητα.

shutterstock-397578544.jpg

Επενδύστε στο «εγώ» σας

Εννοείται πως είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας και τους προσφέρουμε στήριξη και φροντίδα, αλλά να μην ξεχνάμε να πραγματοποιούμαι ακριβώς το ίδιο και με εμάς. Μην αφήσετε να σας απορροφήσουν όλη την ενέργεια. Εκμεταλλευτείτε κάθε ελεύθερο λεπτό για να σας ευχαριστείτε, κάντε δώρα, ταξίδια, διαλογισμούς, επισκέψεις σε spa, οτιδήποτε σας προκαλεί αίσθημα χαράς. Για να μπορούμε να αγαπήσουμε, πρέπει πρώτα από όλα να αγαπάμε αυτό που είμαστε, γι αυτό μην αμελείτε την περιποίηση σας και κυρίως μη νιώθετε ενοχές εάν σήμερα είπατε και ένα όχι για να κάνετε κάτι άλλο που θέλατε.

Υγιείς σχέσεις

Πραγματοποιήστε το δικό σας «ξεκαθάρισμα» και αποβάλλετε τη τοξικότητα, άτομα που δεν σας βοηθάνε, αλλά αντιθέτως μετατρέπονται σε εμπόδια για την ψυχική σας υγεία. Ο κύκλος μας καθορίζει σε σημαντικό βαθμό τη ζωή μας, καθώς είναι ικανός για να επηρεάσει ολόκληρη τη ψυχοσύνθεσή μας. Επομένως, είτε πρόκειται για ερωτικές ή φιλικές ή οικογενειακές σχέσεις, κρατήστε κοντά σας όσους συνεισφέρουν για να εξελιχθείτε σαν άνθρωποι.

shutterstock-1322134058.jpg

Προγραμματίστε όσα καθυστερείτε τόσο καιρό

Κάθε χρόνο δίνουμε υποσχέσεις πως μπορεί για παράδειγμα να κάνουμε γυμναστική-διατροφή, σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε σεμινάρια ή να μάθουμε μια νέα ξένη γλώσσα... αλλά τελικά τίποτα δεν οργανώνεται. Δώστε προτεραιότητα σε όλες τις εκκρεμότητες που αποτελούν και τα θέλω σας. Μην αφήνετε για αύριο οτιδήποτε μπορείτε να το κάνετε από σήμερα. Σηκωθείτε και φέτος κάντε πράξη όσα σκέφτεστε.