fbpixel

Search icon
Search
Mykonian vibe: Τα new entries στο πιο cosmopolitan Κυκλαδίτικο νησί
TRAVEL

Mykonian vibe: Τα new entries στο πιο cosmopolitan Κυκλαδίτικο νησί

Η Μύκονος αποτελεί για ακόμα μια χρονιά πόλο έλξης. Ανακαλύψτε τα πιο συναρπαστικά νέα της!


Ως ένας από τους πιο hot προορισμούς όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, η Μύκονος μαγνητίζει τα βλέμματα με την σπάνια ομορφιά και τη μοναδική της ενέργεια. Τα λιθόστρωτα σοκάκια, οι χαρακτηριστική ανεμόμυλοι και τα αμέτρητα εκκλησάκια συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι όσοι επισκέπτονται τη Μύκονο, θαμπώνονται από τη σπάνια ομορφιά της.

Το πιο πρόσφατο νέο σχετικά με τη ζωή στη Μύκονο, ήταν τεράστιας σημασίας για τους κατοίκους της. Η παραλία του Πανόρμου επέστρεψε στην δεκαετία των '80 και είναι ανοιχτή προς όλους τους κατοίκους, για να κάνουν το μπάνιο τους ελεύθερα. 

Επίσης, η Uber ανακοίνωσε ότι φέρνει την υπηρεσία της Uber Boat στη Μύκονο αυτό το καλοκαίρι. Το Uber Boat θα δώσει στους παραθεριστές της Μυκόνου τη δυνατότητα να κανονίσουν ιδιωτική μεταφορά μέσω της εφαρμογής. Η υπηρεσία ξεκίνησε στα τέλη Ιουνίου και αναμένεται να είναι διαθέσιμη μέχρι τον Οκτώβριο.

Για μία ακόμη φορά, εμείς κάνουμε focus στα πιο hot new-entries του νησιού, που πρέπει να βρίσκονται στην bucket-list σας και σας παρουσιάζουμε τα καυτά νέα του...

The boutiques

Dior x Nammos Village

dior-nammos-village.webp

Ανοιχτό έως τον Σεπτέμβριο στο Nammos Village, το pop-up κατάστημα Dior του νησιού είναι φτιαγμένο με την ίδια εικόνα της ισορροπίας των κόσμων, όπου η πρωτοτυπία των συλλογών συμβαδίζει με την τελειότητα του οίκου. Για πρώτη φορά, οι ανδρικές συλλογές έτοιμων ενδυμάτων του Kim Jones -συμπεριλαμβανομένης της κάψουλας Beachwear 2019 με μαγιό και ελαφριά πουκάμισα που φέρουν ρετρό-φουτουριστικά prints- θα εκτίθενται μαζί με μια επιλογή γυναικείων ready-to-wear ενδυμάτων. Εκτός από μια αποκλειστική σειρά που αναπτύχθηκε για αυτή την pop-up boutique, ο χώρος θα διαθέτει την capsule συλλογή Dioriviera εμπνευσμένη από το καλειδοσκοπικό μοτίβο που δημιούργησε η Maria Grazia Chiuri για τη συλλογή Άνοιξη-Καλοκαίρι 2019. Μια υπηρεσία εξατομίκευσης για το εμβληματικό Dior Book Tote, σχεδιασμένο από την καλλιτεχνική διευθύντρια, προσφέρεται σε αυτό το pop-up κατάστημα για δύο εβδομάδες τον Ιούλιο. Μικρά δερμάτινα είδη, αξεσουάρ και κοσμήματα, όπως γοητευτικά υφαντά βραχιόλια, συμπληρώνουν αυτή την καλοκαιρινή παλέτα.

Louis Vuitton x Zuma Mykonos

zuma-mykonos.jpeg

Ο οίκος Louis Vuitton προσγειώθηκε στο κοσμοπολίτικο Zuma Mykonos με ένα νέο pop-up store όπου ο χαρακτήρας του iconic brand αποροφά την κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα. Η Louis Vuitton boutique φιλοξενείται σε ένα απόλυτα εναρμονισμένο χωρό, με κύρια χαρακτηριστικά την πέτρα και ξύλο, δίπλα στο εστιατόριο και την πισίνα του Zuma Mykonos, επιβλέποντας το sunset.

Στο pop-up store μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την By The Pool collection - συμπεριβαλβανομένου τη Nevefull Mykonos resort bag- μια σειρά αφιερωμένη στα ταξίδια, που συνθέτει μια μοναδικά relaxed καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα για την παραλία, αλλά και για την πόλη. Θα βρείτε και άλλες συλλογές όπως την Louis Vuitton Men’s Pre-fall 2023.

Η luxury αλυσίδα Zuma ιδρύθηκε από τους Rainer Becker και Arjun Waney το 2002. Το Zuma London, το πρώτο εστιατόριο που άνοιξε, παραμένει η έδρα της μάρκας. Το Zuma έχει εγκαινιάσει με επιτυχία διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο και εκτός από τα μόνιμα εστιατόρια διαθέτει μια σειρά από pop-up και εποχιακούς χώρους στις πιο περιζήτητες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Δεν μπορούσε, λοιπόν, να λέιπει από τη Μύκονο!

Info: Το pop-up κατάστημα θα είναι ανοιχτό από τον Ιούνιο του 2023 έως το τέλος της σεζόν, από τις 11:00 έως τις 00:00 καθημερινά.

Chanel x Nammos Village

chanel-mykonos.jpeg

Η CHANEL εγκαινιάζει μια εποχιακή boutique στην καρδιά του πολυτελούς εμπορικού κέντρου Nammos Village, στο ηλιόλουστο νησί της Μυκόνου. Εκτείνεται σε δύο ορόφους και 140 τετραγωνικά μέτρα, η ανεξάρτητη boutique απηχεί την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με την κυβική της μορφή και τους λευκούς τοίχους. Σκιασμένη από την περιβάλλουσα καταπράσινη βλάστηση, ο χώρος διαθέτει δύο βεράντες άνετα επιπλωμένες με έπιπλα εξωτερικού χώρου, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να παραμείνουν για λίγο.

Η ευχάριστη διάθεση των διακοπών και η εύκολη μετάβαση από τον υπαίθριο τρόπο ζωής αποτυπώνονται στο εσωτερικό σχεδιασμό, ο οποίος συνδυάζει μια φρέσκια παλέτα λευκών και ουδέτερων αποχρώσεων με ζεστές υφασμάτινες πινελιές, όπως υφαντά λινάτσα και tweed τοίχους και χαλιά που οριοθετούν τη διάταξη. Κεχριμπαρένια γυάλινα ντουλάπια και καθρέφτες πλήρους μήκους ενισχύουν την αφθονία του φυσικού φωτός της ημέρας που φιλτράρεται στο εσωτερικό του χώρου.

Οι επισκέπτες φτάνουν στο ισόγειο, όπου εκτίθεται μια σειρά από τσάντες και παπούτσια της νέας σεζόν,μαζί με γυαλιά ηλίου και μια επιλογή από ρολόγια και κοσμήματα. Εδώ είναι μια εντυπωσιακή βιτρίνα της συλλογής CHANEL COCO BEACH 2023 - η ιδανική γκαρνταρόμπα για τις μέρες στην παραλία και τις δροσερές νύχτες. Από εδώ και πέρα, μια γλυπτική σκάλα καθοδηγεί την επίσκεψη στον επάνω όροφο στο σαλόνι Ready-to-Wear, εξοπλισμένο με δύο δοκιμαστήρια και φιλόξενα καθίσματα. Το τελευταίες συλλογές CHANEL θα είναι διαθέσιμες εδώ, ξεκινώντας με την εκλεπτυσμένη, κινηματογραφική συλλογή Ready-to-Wear Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023, στη συνέχεια CHANEL - Dakar 2022/23 Métiers d'art και, τέλος, την προ-συλλογή Φθινόπωρο-Χειμώνας 2023/24.

Info: Η εποχιακή boutique CHANEL στη Μύκονο λειτουργεί από τις 30 Μαΐου έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

The hotels

Domes Noruz Mykonos

r5c-1321.jpg

Με την νέα συνεργασία με την Bain Capital Special Situations, το ξενοδοχείο, που βρίσκεται στον Άγιο Στέφανο, μόλις 10’ λεπτά απ’την κοσμοπολίτικη Χώρα, προσφέρει στους επισκέπτες μία εκλεπτυσμένη, adults-only εμπειρία, δίνοντας έμφαση στον ίδιο τον προορισμό. Έτοιμο να καλωσορίσει τους πρώτους επισκέπτες στις 6 Ιουλίου 2023, το Domes Noruz Mykonos, φημίζεται για την έντονη κουλτούρα και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του. Το ξενοδοχείο συνδυάζει αρμονικά τον έντονο χαρακτήρα της Μυκόνου με vibrant ήχους να κυριαρχούν καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας που συμπληρώνονται με την υπέροχη θέα στο Αιγαίο.

Το διακεκριμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Projects έχει σχεδιάσει το ξενοδοχείο, εμπνευσμένο από το φυσικό τοπίο και την χαρακτηριστική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Στο εσωτερικό κυριαρχούν κυρίως γήινοι και λευκοί χρωματικοί τόνοι, τους οποίους συμπληρώνουν μοναδικά τα στοιχεία από ρατάν, φυσικό ξύλο, πέτρα και δροσερά υφάσματα. Η «καρδιά» του ξενοδοχείου χτυπάει στην κεντρική πισίνα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μουσικές επιλογές από γνωστούς DJs με την συνοδεία των signature cocktails.

Yi Hotel Mykonos

yi-hotel-mykonos-swot-hero-shot.jpg


Άνοιξε φέτος τις πόρτες του το Yi Hotel Mykonos, το ολοκαίνουριο boutique ξενοδοχείο, υπό τη διαχείριση της SWOT Hospitality, στη γραφική Ελιά. Με μίνιμαλ αισθητική και μεγάλη αγάπη στο «πνεύμα» διασκέδασης του νησιού - και φυσικά μοναδική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, το ξενοδοχείο ξεχωρίζει για την κομψότητα και τη διακριτική του πολυτέλεια. Στο Υi η μυκονιάτικη αρχιτεκτονική παράδοση συναντά το σύγχρονο design. Καμπύλες, ευάεροι χώροι φυσικά υλικά όπως ξύλο, άχυρο και τερακότα δημιουργούν μια ατμόσφαιρα κομψότητας και ηρεμίας.

The restaurants

Nolan

nolan-mykonos.jpeg

Το δημοφιλές comfort food εστιατόριο Nolan κοντά στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα κλείνει προσωρινά τις πόρτες του και μετακομίζει στη Μύκονο για το καλοκαίρι. Το Nolan περιγράφεται στον οδηγό Michelin ως "ένα σύγχρονο μπιστρό" που "δημιουργεί σύγχρονη κουζίνα με επίκεντρο την Ελλάδα, με πολλές ασιατικές επιρροές και δελεαστικά πιάτα που είναι φρέσκα, πολύχρωμα και ιδανικά για να τα μοιράζεσαι". Το Nolan αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό αυτό το καλοκαίρι, ενώ αναλαμβάνει την ανακαίνιση των χώρων του στην Αθήνα, οπότε άδραξε την ευκαιρία να μεταφέρει τις δραστηριότητές του στην κομψή περιοχή Ματογιάννη της πόλης της Μυκόνου για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Το Nolan Mykonos θα εγκατασταθεί στην οδό Καλογερά 25, στο χώρο που μέχρι πρότινος φιλοξενούσε το εστιατόριο Ceresio7 Mykonos. Το Nolan Mykonos δέχεται αυτή τη στιγμή ηλεκτρονικές κρατήσεις για την περίοδο από 10 Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου. Το Nolan θα επιστρέψει στα φρεσκοανακαινισμένα γραφεία του στην Αθήνα στα μέσα Σεπτεμβρίου.

L' Artista, Osteria Da Roberto

lartista.jpeg

Ένα κομψό ιταλικό εστιατόριο όπου το comfort food συναντά το fine dining. Το L' Artista βρίσκεται λίγα μόλις βήματα από την παραλία της Αγίας Άννας στο Παλιό Λιμάνι της πόλης της Μυκόνου, στους χώρους που πέρυσι είχε καταλάβει το βραχύβιο εστιατόριο και νυχτερινό κέντρο Billionaire Mykonos.

Katrin Mykonos

341007747-3481735018738089-2403895086942569748-n.jpg

Το θρυλικό εστιατόριο La Maison de Katrin άνοιξε τις πόρτες του για τη σεζόν 2023 σε ένα εντελώς διαφορετικό μέρος της πόλης της Μυκόνου. Σε λειτουργία από το 1971, το Katrin βρισκόταν προηγουμένως στην οδό Νικίου. Η νέα τοποθεσία του βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια στην οδό Παναχράτου 23, στο 23 Hotel. Αυτή είναι μια άλλη μεγάλη αλλαγή που θα παρατηρήσουν οι τακτικοί επισκέπτες της Μυκόνου - είναι το νέο όνομα του πρώην boutique ξενοδοχείου Carbonaki.

By the beach

The transformation: Super paradise Mykonos

cycladic-aesthetic-omniview-design-super-paradise-beach-club-mykonos-designboom-1.jpeg
Image source: Yiorgos Kordakis | @yiorgoskordakis

Το παραλιακό club Super Paradise στη Μύκονο είναι ιστορικής σημασίας καθώς αποτελεί το πρώτο beach bar του νησιού. Η Omniview design έχει αναλάβει το έργο ανασχεδιασμού και ανανέωσης του παραλιακού κλαμπ ενσωματώνοντας άψογα στο γύρω τοπίο της παραλίας. Το όραμα των ιδιοκτητών για το club ήταν να συνδυάσει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, αρχιτεκτονική με άποψη και χαλαρή vintage ατμόσφαιρα εμπνευσμένη από την αρχική του ατμόσφαιρα όταν άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1971. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η ομάδα σχεδιασμού επέλεξε προσεκτικά το φυσικό στοιχεία όπως η πέτρα και το ξύλο, που συμβάλλουν σε μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης που ευθυγραμμίζεται με τη μυκονιάτικη αρχιτεκτονική.