fbpixel

Search icon
Search
Mια πολυτελής κατοικία στη Μύκονο είναι ό,τι μπορεί να ονειρευτεί κανείς για καλοκαίρι
INTERIORS

Mια πολυτελής κατοικία στη Μύκονο είναι ό,τι μπορεί να ονειρευτεί κανείς για καλοκαίρι

Φέρει τον τίτλο V & V house και τη σχεδιαστική υπογραφή της Tsolka Architects


Ψηλά, πάνω από τον κόλπο του Ορνού στο νησί της Μυκόνου, η κατοικία V&V είναι μια λαμπερή απεικόνιση της αρχιτεκτονικής παράδοσης και του νεωτερισμού σε τέλεια ένωση. Επιδεικνύοντας την ουσία της δεξιοτεχνίας στη διαχείριση των interiors, η έπαυλη ανανεώθηκε πλήρως και ανακαινίστηκε μετά από μια έντονα δημιουργική διαδικασία. Η αρχιτεκτονική ομάδα Tsolka Architect έζησε και εργάστηκε επί τόπου κατά τη διάρκεια της κατασκευής, προμηθεύοντας υλικά και φτιάχνοντας στο χέρι πολλές από τις λεπτομέρειες του εσωτερικού. Το αποτέλεσμα διατηρεί την ουσία της γνήσιας νησιώτικης αισθητικής και γοητείας του, αλλά είναι εμποτισμένο με μια απόλυτα σύγχρονη ευαισθησία.

The magical landscape 

mykonos-15.jpg

Εγκατεστημένο σε μια τοποθεσία με απότομη κλίση, το αρχικό σπίτι, χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80 και έχει διευρυνθεί σημαντικά με ανασκαφή στην πλαγιά του λόφου για να δημιουργήσει επιπλέον υπνοδωμάτια επισκεπτών. Η αρχιτεκτονική ομάδα αφαίρεσε, επίσης, τους εσωτερικούς τοίχους για να δημιουργήσει μια πιο ρευστή διάταξη open plan. Η κατοικία επικεντρώνεται γύρω από μια μεγάλη κουζίνα και τραπεζαρία, σε μια τέλεια υπαίθρια διαμόρφωση που προσφέρεται για ατελείωτες ώρες χαλάρωσης και είναι πλαισιωμένη κάτω από μια σειρά από ξύλινα δοκάρια μήκους 30 μέτρων που διασχίζουν και καλύπτουν τον χώρο. Στη δυτική όψη της βεράντας προβάλλει το μαγευτικό τοπίο, το οποίο περιλαμβάνει την υπέροχη θέα του κόλπου και του Αιγαίου Πελάγους μέχρι τα άγρια, παρθένα νησιωτικά τοπία της Ρήνειας και της Δήλου.

Respecting the local tradition

mykonos-10-836x557.jpg

Σε όλη την πρόσοψη, αντηχούν γαλάζιες πινελιές, από τη βαμμένη μπροστινή πύλη μέχρι τα μπαλκόνια και τα ξύλινα παραθυρόφυλλα, δημιουργώντας μια λαμπερή και δροσερή αντίθεση με το καθαρό ολόλευκο χρώμα των εξωτερικών της χώρων. Το ξύλο -αρκετές φορές και ανακυκλωμένο- χρησιμοποιήθηκε σε όλο το εσωτερικό, σε τραπέζια, σκαλιστά πάνελ, ολόσωμους καθρέφτες και άλλες διακοσμητικές λεπτομέρειες που προσφέρουν μια πλούσια οπτική επίδειξη των χειροτεχνικών παραδόσεων και της ιστορίας του νησιού. Τα κρεμαστά υφάσματα προσθέτουν επιπλέον ζεστασιά στις δροσερές επιφανειακές υφές των λείων τοίχων και δαπέδων.

mykonos-1-640x360-1.jpg

About

Η Tsolka Architects είναι ένα δημιουργικό αρχιτεκτονικό και κατασκευαστικό γραφείο με έδρα τη Βουλιαγμένη στην Αθήνα. Πρόκειται για μια ομάδα αρχιτεκτόνων, interior designers, πολιτικών μηχανικών που επιδιώκουν να φέρουν μια διαισθητική και δημιουργική προσέγγιση σε όλες τις πτυχές του δομημένου περιβάλλοντος και εργάζονται στους τομείς της αρχιτεκτονικής, της εσωτερικής διακόσμησης, των κατασκευών και της ανάπτυξης ακινήτων. Μέσα από χρόνια πρακτικής εμπειρίας έχουν δημιουργήσει ένα ξεχωριστό χαρτοφυλάκιο έργων σε διάφορες κλίμακες. Η προσοχή στη λεπτομέρεια και η συνεχής έρευνα είναι υψίστης σημασίας για την τελειοποίηση και την καινοτομία νέων τρόπων για την επίτευξη του ακατόρθωτου, χτίζοντας βιρτουόζες συνθέσεις σε γραμμή και φόρμα. Οι σχεδιαστικές τους αρχές έχουν τις ρίζες τους στις κλασικές παραδόσεις του μοντερνισμού, αλλά αγκαλιάζουν το δυναμισμό και τη ρευστότητα που μπορεί να προσφέρει η σύγχρονη κατασκευή. Ασχολούνται με μια καλλιτεχνική ευαισθησία που είναι ορατή παντού, που πηγάζει από την πεποίθηση ότι η ομορφιά στην αρχιτεκτονική μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας συναισθηματικής, προσωπικής σύνδεσης με το έργο. Ως μέρος της αρχιτεκτονικής διαδικασίας, τα σχέδιά τους λειτουργούν σε αρμονία με τα φυσικά στοιχεία της γύρω περιοχής και την ιστορία της, κατανοώντας ότι κάθε νέο κτίριο είναι μόνο ένα κομμάτι ενός μεγαλύτερου αστικού και φυσικού puzzle. Η ομάδα αμφισβητεί την ιδέα του τι πρέπει να είναι η μοντέρνα αρχιτεκτονική, δουλεύοντας σε συνεργασία με τον πελάτη και με έμπειρα άτομα στον τομέα της εξειδίκευσής τους για να δημιουργήσουν ένα κατά παραγγελία αρχιτεκτονικό ταξίδι. Για κάθε interior project δημιουργούν χωρικές αφηγήσεις, χρησιμοποιώντας τις δικές τους μοναδικές γλώσσες σχεδιασμού. Χρησιμοποιούν παραδοσιακά και μοντέρνα υλικά, σε έπιπλα, διακοσμητικές επιφάνειες και συστήματα φωτισμού ειδικά κατασκευασμένα και εξειδικευμένα. Το γραφείο σχεδιάζει και κατασκευάζει σύμφωνα με τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα, προσπαθώντας να διατηρήσει χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα σε όλα τα στάδια της κατασκευαστικής διαδικασίας. Η λεπτομερής έρευνα στις αναδυόμενες τεχνολογίες SMART διασφαλίζει την πιο αποτελεσματική χρήση της ενέργειας για τη διασφάλιση χαμηλών εκπομπών, ως μια κίνηση προς την πλήρη ενεργειακή αυτάρκεια.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες της υπέροχης κατοικίας στη gallery! 

Ομάδα σχεδιασμού: Μαριαλένα Τσόλκα, Αλεξία Βασιλειάδη, Yvette Wolbers, Ίρις Σκιαθίτη

Κατασκευαστική ομάδα: Μαριαλένα Τσόλκα