fbpixel

Search icon
Search
Η Louis Vuitton ανοίγει το πρώτο της Lounge αεροδρομίου στο Qatar
DESIGN NEWS

Η Louis Vuitton ανοίγει το πρώτο της Lounge αεροδρομίου στο Qatar

Σε συνεργασία με Michelin star chef και premium προσθήκες διακόσμησης


Η Qatar Airways άνοιξε το πρώτο lounge Louis Vuitton στον κόσμο στο αεροδρόμιο της Ντόχα για τους επιβάτες της business και first class. Σε συνεργασία με τον 16 αστέρων Michelin σεφ Yannick Alléno, ο χώρος είναι προσβάσιμος μέσω ειδικού ανελκυστήρα. Το σαλόνι, είναι διακοσμημένο με έπιπλα σχεδιαστών, όπως χαμηλά τραπέζια India Mahdavi και πολυθρόνες Costela του Martin Eisler. 

qutars-lv-lounge-doha-4-770x433.jpeg
Η Louis Vuitton boutique στο αεροδρόμιο Hamad

Όπως και άλλες μεγάλες μάρκες πολυτελείας, η Louis Vuitton έχει επεκταθεί στη φιλοξενία τα τελευταία χρόνια ως ένας τρόπος να προσφέρει στους καταναλωτές εμπειρίες που υπερβαίνουν την επίσκεψη σε ένα κατάστημα. Το σαλόνι του αεροδρομίου της Ντόχα είναι το ένατο γαστρονομικό έργο της Louis Vuitton από το 2020, ένας κατάλογος που περιλαμβάνει τα πάντα, από pop-up και μόνιμα εστιατόρια σε καταστήματα μέχρι ένα κατάστημα σοκολάτας στο Τόκιο. Η Louis Vuitton σχεδιάζει επίσης να μετατρέψει την εταιρική της έδρα στο Παρίσι σε ξενοδοχείο.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Qatar Airways, Akbar Al Baker, «Δεν νομίζω ότι κανένα αεροδρόμιο στον κόσμο θα μπορέσει ποτέ να φτάσει αυτό που κάναμε εδώ». Πράγματι εξαιρετικό, το αποκλειστικό LV Lounge στη Ντόχα είναι ο καρπός μιας τριμερούς συνεργασίας μεταξύ της εμβληματικής μάρκας , του Διεθνούς Αερολιμένα Hamad (HIA) και του διάσημου σεφ.

Με την επίσημη ονομασία "Louis Vuitton Lounge by Yannick Alléno", βρίσκεται μέσα στον τεράστιο χώρο λιανικής πώλησης και κήπο που ονομάζεται Orchard, ο οποίος άνοιξε τον Οκτώβριο του 2022. Ο Akbar Al Baker μοιράστηκε: «Πρόκειται για ένα εμπορικό σήμα που η χώρα μου προσπαθεί να προβάλει με την ποιότητα και την προσοχή στη λεπτομέρεια, τα πρότυπα και φυσικά, το σημαντικότερο, τη φιλοξενία που παρέχουμε στους επιβάτες μας που εισέρχονται στη χώρα μου από αυτή την πύλη». Επίσης πρόσθεσε «Τα brands θέλουν να βρίσκονται στις καλύτερες εγκαταστάσεις στον κόσμο, και πού μπορεί να είναι καλύτερα από το Hamad International; Δείξτε μου ένα αεροδρόμιο που να έχει αυτή την ποιότητα και αυτό το επίπεδο οπουδήποτε στον κόσμο.»

qutars-lv-lounge-doha-5-770x433.jpeg
Ο εσωτερικός χώρος του καταστήματος Louis Vuitton

Ο δυναμικός χώρος, όπως αναμενόταν, είναι ένα Lounge μόνο για προσκεκλημένους που προορίζεται για τα μέλη του Qatar Airways Gold και Platinum Privilege Club και τους VIPs της Louis Vuitton. Ένας ανελκυστήρας που βρίσκεται στο πίσω μέρος του καταστήματος αφορολόγητων ειδών LV μεταφέρει τους λίγους τυχερούς VIPs της Louis Vuitton σε ένα καταφύγιο γαστρονομίας και κορυφαίων αποσταγμάτων. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad είναι το μοναδικό αεροδρόμιο στον κόσμο με δύο boutique Louis Vuitton. Επιπλέον, ο Yannick Alléno, ένας από τους πιο διάσημους σεφ στον κόσμο με 12 αστέρια Michelin στην καριέρα του, έχει επιμεληθεί ένα μενού εφάμιλλο του εστιατορίου Alleno Paris με τρία αστέρια Michelin.

Ο Yannick Alléno δήλωσε στο The Moodie Davitt Report: «Βρισκόμαστε σε ένα ιδιαίτερο μέρος εδώ. Και όταν βρίσκεσαι στο αεροδρόμιο, νομίζω ότι χρειάζεσαι κάτι άλλο από ένα απλό καφέ ή μπιστρό. Πρέπει να είσαι σίγουρος ότι απ' όπου κι αν έρχεσαι στον κόσμο, έχεις αυτό που χρειάζεσαι. Και, ξέρετε, το Κατάρ έχει γίνει ο κόμβος του κόσμου» Και συνέχισε: «Έχουμε καλό, βιώσιμο φαγητό, οπότε δουλεύουμε με ντόπια ψάρια και έχουμε κάποια πολύ ωραία προϊόντα. Και το άγγιγμα του αραβικού φαγητού είναι πολύ σημαντικό για μένα γιατί το γνωρίζω καλά. Εργάστηκα για τον βασιλιά του Μαρόκου για 15 χρόνια. Είναι μια 24ωρη υπηρεσία εδώ, δεν σταματάμε ποτέ. Αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση. Έτσι, κάναμε μια διαδικασία με την ομάδα του Κατάρ [Duty Free]. Είναι φανταστικοί. Ξέρουν ακριβώς πώς να κάνουν τα πράγματα. Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος».

Γενικότερα, το αεροδρόμιο της Ντόχα είναι γνωστό για τις ασυνήθιστες παροχές του, όπως η πάντα ανοιχτή πισίνα και το πρώτο αεροδρόμιο παγκοσμίως που απέκτησε αίθουσα τσαγιού Harrods.


Feature image source: Louis Vuitton