fbpixel

Search icon
Search
Μπορούν οι κρύσταλλοι να αλλάξουν την καθημερινότητά σας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
WELLNESS

Μπορούν οι κρύσταλλοι να αλλάξουν την καθημερινότητά σας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η ολιστική αντιμετώπιση της ζωής είναι κάτι που πάντα πρέπει να εξετάζετε


Από τις διάσημες jet setters μέχρι τις πιο δημοφιλείς Ιnstagrammers, όλες αναγνωρίζουν τα θεραπευτικά οφέλη των κρυστάλλων. Αλλά παρόλα αυτά η επιστήμη αμφισβητεί την πραγματική τους χρηστικότητα. Οι κρύσταλλοι λατρεύονται από τον άνθρωπο εδώ και χιλιετίες, και με ορισμένους ημιπολύτιμους λίθους που θεωρούταν ότι διαθέτουν θεραπευτικές δυνάμεις τόσο από τους Αζτέκους όσο και από τους γιατρούς της Αγιουρβέδας, να γίνονται ακόμη top topic. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι διάσημες, όπως η Adele που έχουν αποκαλύψει πως τους χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια των παραστάσεων τους. Φυσικά και η Miranda Kerr, πάντα έχει έναν μικρό κρύσταλλο σε σχήμα καρδιάς στο σουτιέν της. 

crystals.jpg
Αν, λοιπόν, νομίζετε πως δεν τους έχετε ακουστά, τότε να σας ενημερώσουμε πως τα jade rollers που υπάρχουν παντού στο internet -και μάλλον και στο νεσεσέρ σας- ανήκουν ακριβώς σε αυτή την κατηγορία.
 

Οι θεραπευτικές δυνάμεις

Αν και δεν έχουν διεξαχθεί επίσημες μελέτες για τη υποστήριξη των ισχυρισμών που κάνουν οι healers, ότι οι κρύσταλλοι εκπέμπουν δονήσεις που επηρεάζουν το μυαλό και το σώμα μας, με ορισμένες πέτρες να μπορούν να μεταφέρουν ενέργεια. Το 1880, ο Γάλλος φυσικός Pierre Curie -σύζυγος της Marie Curie- ανακάλυψε ότι όταν ασκούσε πίεση σε διάφορους κρυστάλλους τότε αυτό δημιούργησε ηλεκτρική ενέργεια. Έτσι, το φαινόμενο αυτό που ονομάζεται Piezoelectric effect, είναι ο λόγος για τον οποίο οι κρύσταλλοι χρησιμοποιούνται ως βασικά στοιχεία σε υπολογιστές, οθόνες τηλεόρασης, iPhone και δορυφόρους. 

Κάποιες μεμονωμένες μελέτες έχουν δείξει ότι οι κρύσταλλοι μπορούν να αυξήσουν την αλκαλικότητα του νερού. Υπάρχει επίσης επιστήμη που υποστηρίζει τα οφέλη από τη χρήση κρυστάλλων στη φροντίδα του δέρματος.
crystals.jpg

Πώς χρησιμοποιούνται

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να ενσωματώσουμε τους κρυστάλλους στην καθημερινή μας ζωή. Η ύπαρξη κρυστάλλων είναι ένας τρόπος να επιστρέψουμε στη φύση ακόμη και αν βρισκόμαστε μέσα στην πόλη. Οι gurus λένε μάλιστα πως ακόμη και όταν τους κοιτάμε μπορούμε να νιώθουμε καλύτερα, χωρίς να το καταλαβαίνουμε. 

Πράγματι, όταν πρόκειται για θεραπεία με κρυστάλλους, η δύναμη αυτών των μετάλλων μπορεί να είναι περισσότερο στο μυαλό μας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι αποτελεσματική. Το να πάρουμε λίγο χρόνο για να επικεντρωθούμε σε αυτούς μπορεί να μας κάνει πιο προσεκτικούς ή να μας προσφέρουμε μια στιγμή ηρεμίας, η οποία τελικά καταλήγει να είναι ακόμη πιο πολύτιμη από τις ίδιες τις πέτρες. Κάποιος θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει ως ένα βαθύτερο διαλογισμό, ή ως μια διανοητική επαναφορά που λειτουργεί ως placebo medicine. 

jade-roller.jpg

H επαφή με το δέρμα

Το εάν οι κρύσταλλοι έχουν επίδραση στην ενέργεια του δέρματος ακόμη δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ακόμη και η πιο στοιχειώδης ρουτίνα ομορφιάς μπορεί να πάρει ένα boost από την εισαγωγή τους, καθώς το μασάζ το οποίο κάνουν, "αναγκάζει τα προϊόντα να εισέλθουν βαθύτερα. 

Η φροντίδα 

Για εσάς που θέλετε να το προχωρήσετε ένα βήμα παρακάτω, όταν παίρνετε για πρώτη φορά τους κρυστάλλους σας, συνιστάται να τους καθαρίζετε από τυχόν προηγούμενες ενέργειες που μπορεί να έχουν λάβει. Αυτό συνεπάγεται να τα κρατάτε κάτω από τρεχούμενο νερό πριν τους αφήσετε -ιδανικά έξω- όλη τη νύχτα όταν υπάρχει πανσέληνος. Οι κρύσταλλοι απορροφούν τις αρνητικές ενέργειες και για αυτό το λόγο πρέπει να καθαρίζονται τακτικά για να αφαιρούνται. Ωστόσο, εάν δεν θέλετε να κάνετε όλη τη διαδικασία, αρκεί να τους πλένετε κάτω από τρεχούμενο νερό ή να τους μουλιάζετε για λίγο σε αλμυρό νερό. 

Η σημασία πίσω από τους πιο γνωστούς κρυστάλλους 

  • Αμέθυστος: Ανακουφίζει από το άγχος και  εξασφαλίζει έναν καλό ύπνο.
  • Ροζ χαλαζίας: Χρησιμεύει στη διαδικασία του manifestation.
  • Μαύρη τουρμαλίνη: Απορροφά τις αρνητικές δονήσεις και απαλλάσσει από την τοξικότητα.
  • Σεληνίτης: Καθαρίζει την αύρα.
  • Νεφρίτης: Φέρνει αφθονία και τύχη.