fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Μια εύκολη ρουτίνα για να αποκτήσετε τα απαλότερα χείλη που είχατε ποτέ

5 εύκολα tricks για juicy lips


Μια εύκολη ρουτίνα για να αποκτήσετε τα απαλότερα χείλη που είχατε ποτέ

To καλοκαίρι πλησιάζει και υπάρχουν μερικές ενδείξεις πως τα χείλη σας θα αποκτήσουν ξανά την προσοχή που τους αξίζει. Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, πλέον η δικαιολογία των σκασμένων χειλιών λόγω κρύου είναι παρελθόν. Επενδύστε σε αυτό το σημείο του προσώπου σας και με κινήσεις mat προσπαθήστε να το αναδείξετε. Η νέα σεζόν θέλει φυσικότητα και με τις μάσκες να παραμένουν στη θέση τους, έχετε όσο χρόνο χρειάζεστε, για να την πετύχετε. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως όταν τα χείλη σας φαίνονται εξαιρετικά ενυδατωμένα, "εύπλαστα" και απαλά κάνουν και το υπόλοιπο πρόσωπο να αλλάζει όψη. 

Η γυναικείες ανάγκες σε ότι αφορά το skincare είναι πράγματι πολλές. Όλοες όμως έχουν κοινό παρονομαστή την όμορφη όψη. 
hair-clips-WT9qz.jpg


Απολέπιση

Τα σκασμένα χείλη αποτελούν μια δυσάρεστη πραγματικότητα για πολλές γυναίκες. Για αυτό το λόγο η απολέπιση είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα σε αυτή τη lip care ρουτίνα. Είτε είστε λάτρεις του DIY με φυσικά συστατικά που ήδη έχετε στο σπίτι σας, είτε προτιμάτε να επενδύετε σε προϊόντα που κάνουν τη διαφορά, σίγουρα θα πρέπει να το τολμήσετε. Θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα, θα αυξήσετε την αιματική κυκλοφορία στην περιοχή και θα καθαρίσετε σε βάθος τους πόρους. Το αποτέλεσμα; Ένα δέρμα πιο απαλό από ποτέ. 

Ενυδάτωση

Αν και η ενυδάτωση φαίνεται να είναι μια προφανής πρόταση, η αλήθεια είναι πως μπορείτε να την πετύχετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ξεκινήστε καταναλώνοντας περισσότερο νερό καθώς αυτό επηρεάζει γενικά τη λειτουργία του οργανισμού σας. Ακόμη, κατά τη διάρκεια του ύπνου σας, χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα. Τα δερματικά κύτταρα έχουν έναν φυσικό παράγοντα ενυδάτωσης (NMF), ο οποίος βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και αποτρέπει τα σκασίματα στα χείλη. Όταν υπάρχει μικρή υγρασία στον αέρα ή ξηρή θερμότητα στο σπίτι, η υγρασία στο δέρμα μας "εξατμίζεται" πιο γρήγορα και προκαλεί ξηρά και σκασμένα χείλη. Ο ύπνος με έναν υγραντήρα είναι μια κλασική πρόταση των δερματολόγων για προσθήκη υγρασίας στον αέρα. Τέλος, αναζητήστε προϊόντα με θρεπτικά συστατικά που θα κάνουν καλύτερη επούλωση και θα καταπραΰνουν άμεσα. Άλλωστε, η συνολική επανόρθωση του επιδερμιδικού φραγμού του δέρματος είναι ο στόχος. 

lips-cover.jpg

Κάντε μάσκα 

Οι μάσκες για τα χείλη -γνωστές και ως μάσκες νυχτός για τα χείλη- είναι "συνδετήρες" ομορφιάς που παρέχουν στα χείλη σας το τελικό επίπεδο ενυδάτωσης. Συνήθως παρασκευάζονται με συστατικά που μαλακώνουν το δέρμα, όπως βουτύρο και έλαια που είναι πιο παχύρευστα από αυτά που υπάρχουν στα τυπικά lip balms. Μπορείτε να τα βρείτε στην αγορά σαν sheet masks, σαν πηλό ή σαν απλή κρέμα. Όπως επιβεβαιώνουν οι ειδικοί, οι δυνατότητες τους είναι τεράστιες. Αν και μπορεί να έχετε εντάξει δεκάδες προϊόντα στη ρουτίνα σας, αυτό είναι ένα ακόμη που οφείλετε να δοκιμάσετε γιατί θα σας εντυπωσιάσει με τα αποτελέσματα του. Όσο για τη συχνότητα, αυτό θα πρέπει να το ελέγξετε εσείς ανάλογα με τις ανάγκες σας. Η εφαρμογή δύο με τρεις φορές την εβδομάδα συστήνεται. 

Extra tip: Μόλις περάσει η αναγραφόμενη ώρα, μπορείτε να την αφαιρέσετε. Αν είναι sheet mask, απλώς την αφαιρείτε. Σε άλλη περίπτωση σκουπίστες απαλά με ένα υγρό βαμβάκι. Φυσικά, θα συνεχίσετε ξανά με την τυπική σας ενυδάτωση. 

lips.png

Επιπλέον χρήσιμες συμβουλές

Μείνετε μακριά από τα αρωματισμένα balms που περιέχουν μέντα, μενθόλη ή κανέλα: Πολλά προϊόντα για τα χείλη περιέχουν χρώματα, βαφές και κεριά που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό και αλλεργίες. Επιλέξτε όλα όσα έχουν μαλακτικά συστατικά που βοηθούν στη δημιουργία ενός φράγματος για το κλείδωμα της υγρασίας.

Αποφύγετε τα mat lipsticks και τα ενισχυτικά: Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά μερικές φορές το αγνοείτε. Πολλά από τα προϊόντα για τα χείλη που ισχυρίζονται ότι αυξάνουν τον όγκο περιέχουν ερεθιστικά ή χημικά συστατικά, όπως αυτά που προέρχονται από την κανέλα ή το πιπέρι καγιέν. Μακροπρόθεσμα μπορούν να σας οδηγήσουν σε συνεχώς σκασμένα χείλη.

1

Silky texture

Lip Balm: Antioxidant+3 Complex, Grown Alchemist, Hondos Center BUY ME

2

Perfect results

Lip Sleeping Mask, Laneige, Sephora BUY ME

3

Smooth and soft lips

Τοp Secrets Lip Perfector, YSL, Hondos Center BUY ME

4

Deep moisturization

Protective Lip Conditioner, Shiseido, Attica BUY ME

5

Light feeling

Lip Care με Κάστανο, APIVITA BUY ME

6

Max hydration

Masque Levres Karate, Sephora BUY ME