fbpixel

Search icon
Search
Μπορείτε πραγματικά να αποκτήσετε τόσο υγιές δέρμα που δε θα θέλετε να φοράτε μακιγιάζ;
FACE & BODY

Μπορείτε πραγματικά να αποκτήσετε τόσο υγιές δέρμα που δε θα θέλετε να φοράτε μακιγιάζ;

Με αυτά τα tips θα το καταφέρετε


Αν με ρωτούσατε τι με ενδιαφέρει πραγματικά όσον αφορά το beauty, τότε η απάντηση θα ήταν να αποκτήσω όσο πιο υπέροχη επιδερμίδα μπορώ. Ένα υγιές πρόσωπο είναι η βάση, ο τέλειος καμβάς, για οτιδήποτε άλλο ενδέχεται να θέλουμε να προσθέσουμε. Όμως θα μπορούσατε ποτέ να αποκτήσετε ένα δέρμα τόσο υγιές, που δεν θα θέλετε να εφαρμόσετε ούτε μια σταγόνα μακιγιάζ πάνω του; 

Σύμφωνα με τους top experts του skincare world τα σωστά συστατικά, προιόντα και εργαλεία μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σας. Ανακαλύψτε τα tips τους παρακάτω!

Ενισχύστε το δέρμα σας

snapinstaapp-452573880-409650665423577-1856820550401132280-n-1080.jpg

Παράλληλα με τη συνέπεια της θεραπείας και την πρόληψη των βλαβών, οι πυλώνες της υπέροχης επιδερμίδας περιλαμβάνουν τη χρήση ενεργών συστατικών που ενισχύουν το κολλαγόνο. Αυτό σημαίνει εφαρμογή περιποίησης με συστατικά που διεγείρουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου από τον ίδιο τον οργανισμό, η οποία είναι η πρωτεΐνη που παρέχει τη δομή και το πλαίσιο του δέρματος. Τα επίπεδα κολλαγόνου αρχίζουν φυσικά να μειώνονται στα τέλη της δεκαετίας των είκοσι, οπότε ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να αρχίσετε να ενισχύετε αυτό το βασικό δομικό στοιχείο του δέρματος. Οι κλινικά μελετημένες και αποδεδειγμένες δραστικές ουσίες που ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου περιλαμβάνουν τη βιταμίνη C, τη ρετινόλη, τη φωτοθεραπεία LED και τα πεπτίδια. Θα κάνουν πραγματικά τη διαφορά στο να δείτε δραματικά αποτελέσματα μόνο από μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας.

Η συνέπεια έχει πραγματικά σημασία

Όταν δημιουργείτε οποιαδήποτε ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, είναι βασικό να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα τακτικά για να δείτε τη διαφορά. Είναι πιο πιθανό να δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα από μερικά προϊόντα περιποίησης με πολλαπλές λειτουργίες που συνεργάζονται για την αντιμετώπιση πολλαπλών στρωμάτων της επιδερμίδας και την πρόληψη ερεθισμών, όταν τα εφαρμόζετε καθημερινά. Tο ένα αδιαπραγμάτευτο καθημερινό απαραίτητο είναι το αντηλιακό. Ο ήλιος είναι ο νούμερο ένα επιτιθέμενος του δέρματος, όταν πρόκειται για σημάδια πρόωρης γήρανσης, όπως λεπτές γραμμές, ρυτίδες, θαμπάδα, χρόνια ξηρότητα, υπερπαραγωγή λιπαρότητας ή παραβιασμένο φράγμα υγρασίας. Η καθημερινή χρήση αντηλιακής προστασίας και αντιοξειδωτικών είναι σημαντική όχι μόνο για την αντιμετώπιση αλλά και για την πρόληψη της πρόωρης εμφάνισης αυτών των σημείων γήρανσης.

Χρησιμοποιήστε μια μάσκα LED

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μόλις τρία λεπτά την ημέρα φωτοθεραπείας θα κάνουν πραγματική διαφορά στο δέρμα σας. Εκτός από τα τοπικά προϊόντα, η φωτοθεραπεία LED είναι ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία που έχουμε για να βελτιώσουμε τον τόνο και την υφή του δέρματος. Συγκεκριμένα, το κόκκινο φως LED στοχεύει στην ερυθρότητα, μειώνει τον αποχρωματισμό και τη φλεγμονή και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο βοηθά στη διόγκωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, ενώ το μπλε φως LED θεραπεύει και προλαμβάνει τα ξεσπάσματα σκοτώνοντας τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή. Είναι μια εξαιρετική λύση για τη θεραπεία της ακμής, επειδή δεν ξηραίνει το δέρμα και δεν προκαλεί ευαισθησία.

Εξετάστε την εφαρμογή σας

snapinstaapp-405034504-18402831718058469-8560143642900423555-n-1080.jpg

Μετά τον καθαρισμό, είναι σημαντικό το δέρμα σας να είναι τελείως στεγνό και όχι υγρό, πριν εφαρμόσετε τους ορούς και τις κρέμες σας. Τα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται σε καθαρό, στεγνό δέρμα και έτσι δοκιμάζονται για την αποτελεσματικότητά τους. Το νερό μπορεί όχι μόνο να βλάψει τη διείσδυση και να επιβραδύνει την απορρόφηση, αλλά αραιώνει και τα συστατικά της φόρμουλας. Όταν πρόκειται για τη σειρά των προϊόντων, θυμηθείτε να τοποθετείτε τα προϊόντα σας σε στρώσεις από τη λεπτότερη υφή προς την πιο παχιά για μέγιστη απορρόφηση και απόδοση.

Στοχεύστε στις ανησυχίες σας

Η τήρηση των κανόνων της καλής επιδερμίδας συνολικά μετράει πολύ, αλλά για πολλές από εμάς, η εστίαση λίγης επιπλέον προσοχής στις ατομικές μας ανησυχίες μπορεί να οδηγήσει σε πιο ομοιόμορφα, ήρεμα και καθαρά αποτελέσματα για το δέρμα.

Για ερυθρότητα

Αναζητήστε θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τον φραγμό, όπως η νιασιναμίδη, τα πεπτίδια, τα κεραμίδια, το υαλουρονικό οξύ και η εκτοΐνη, τα οποία θα επιδιορθώσουν το δέρμα και θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της λειτουργίας του φραγμού του. Δεν χρειάζεστε την υψηλότερη συγκέντρωση αυτών των συστατικών, αλλά μάλλον μια απαλή φόρμουλα που έχει ακριβείς συγκεντρώσεις για βέλτιστη απόδοση.

Για σπυράκια

Η θεραπεία με κόκκινο και μπλε φως LED είναι ένας συνδυασμός ισχύος όταν πρόκειται για τη θεραπεία και την πρόληψη των ξεσπασμάτων. Το κόκκινο φως μειώνει την ερυθρότητα γύρω από την κηλίδα και βοηθά στην εξομάλυνση της φλεγμονής, ενώ το μπλε φως καταστρέφει τα βακτήρια της ακμής και καθαρίζει την επένδυση των πόρων για την πρόληψη των ξεσπασμάτων.

snapinstaapp-448729425-1705856059946074-7399905285582459724-n-1080.jpg

Για λεπτές γραμμές

Η ρετινόλη είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι επιταχύνει τον κυτταρικό κύκλο εργασιών, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και εξομαλύνει την εμφάνιση γραμμών και ρυτίδων. Παραδοσιακά, η ρετινόλη είναι γνωστό ότι είναι ερεθιστική και ξηραντική, οπότε αναζητήστε μια φόρμουλα που συνδυάζει τη ρετινόλη με άλλες καταπραϋντικές δραστικές ουσίες για να δείτε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Για μελάγχρωση

Η βιταμίνη C είναι ένα από τα λίγα αποδεδειγμένα συστατικά που μπορούν να στοχεύσουν τα κύτταρα που παράγουν χρωστική ουσία στο δέρμα και να διαταράξουν την υπερμελάγχρωση. Επιπλέον, η βιταμίνη C διεγείρει την παραγωγή νέου κολλαγόνου, συμβάλλοντας σε ισχυρότερο, υγιέστερο δέρμα, με λιγότερες γραμμές και ρυτίδες με την πάροδο του χρόνου.