fbpixel

Search icon
Search
Monica Bellucci στη Θεσσαλονίκη: «Σας ευχαριστώ που με αποδεχτήκατε στον ρόλο της Μαρίας Κάλλας παρόλο που δεν είμαι Ελληνίδα»
ARTS & CULTURE

Monica Bellucci στη Θεσσαλονίκη: «Σας ευχαριστώ που με αποδεχτήκατε στον ρόλο της Μαρίας Κάλλας παρόλο που δεν είμαι Ελληνίδα»

H ίδια βρέθηκε στην πόλη μας με αφορμή την προβολή της ταινίας «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και αναμνήσεις» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου


Ντυμένη στα μαύρα, με μία κομψή καμπαρντίνα και καστόρινες μπότες, η Monica Bellucci επιβεβαίωσε τα λεγόμενα που η ίδια ανέφερε στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο στάθηκε αφορμή για να έρθει στην πόλη. «Οι γυναίκες ηθοποιοί κυριαρχούνται από τις ψυχές τους», είπε, και πράγματι η Ιταλίδα ηθοποιός ως ένα αερικό που αποπλανεί τον κόσμο γύρω της πάγωσε για λίγο τον χρόνο στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης στο Λιμάνι. Σαν να κυριάρχησε σε κοινό και δημοσιογράφους, η σταρ μίλησε για την αγάπη της για την Ελλάδα, τον ρόλο της ως Μαρία Κάλλας αλλά και τη σχέση της με τον χρόνο. Να σημειωθεί ότι η Monica Bellucci θα βραβευτεί σήμερα με τιμητικό «Χρυσό Αλέξανδρο» για τη συνολική της προσφορά στον κινηματογράφο και πρωταγωνιστεί στην ταινία «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και αναμνήσεις» των Tom Volf και Γιάννη Δημολίτσα.

img-1761.jpg

Αφού ευχαρίστησε το κοινό της Θεσσαλονίκης για τη θερμή υποδοχή του, η ίδια δεν έκρυψε την χαρά της για το ταξίδι της στην πόλη μας, ενώ απευθύνθηκε σε όλους τους Έλληνες ευχαριστώντας τους που την δέχτηκαν στον ρόλο της Κάλλας, αν και μη Ελληνίδα. «Δεν θέλω να πω πολλά για την ταινία, θα την ανακαλύψετε μόνοι σας. Όπως όλοι ξέρετε, η Ελλάδα είναι βαθιά, βαθιά, βαθιά μέσα στην καρδιά μου.»

Για την σπουδαία σοπράνο ανέφερε, «Η Κάλλας ήταν μια γυναίκα που υπέφερε από την αγάπη. Σε όλη της τη ζωή αναζητούσε την αποδοχή και τον έρωτα, ενώ παράλληλα ήταν αποδέκτης του σεβασμού όλου του κόσμου λόγω της επαγγελματικής της ιδιότητας. Αυτές οι αντιθέσεις ήταν για μένα μια πρόκληση άλλα και ενδιαφέρον να μελετήσω τη ζωή της και να ενσαρκώσω το ρόλο. Άλλωστε, η επιρροή της ακόμα και σήμερα είναι τεράστια. Με την στάση της ενέπνευσε και εμπνέει πολλές γυναίκες και καλλιτέχνες του τώρα.»

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της δημοσιότητας, η σταρ αποκάλυψε ότι επιθυμεί να αποσύρεται και να περνάει χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους της - αφού για την ίδια αυτός είναι και ο ορισμός της πραγματικής αγάπης, «Δεν είμαι πάντα στα φώτα, προτιμώ να μένω και στη σκιά». 

img-1771.jpg

Ως μια ηθοποιός με πλούσιο βιογραφικό, εντυπωσιάζει λέγοντας ότι δείχνει ενδιαφέρον για τις νέες τεχνολογίες και τις πρωτοποριακές ιδέες στον χώρο του θεάματος, ενώ μάλιστα τονίζει, ότι αντί να δίνει εκείνη συμβουλές, ακούει συχνά αυτές της κόρης της - η οποία είναι γνωστό ότι ακολουθεί τα βήματά της. Αυτό που μετράει για εκείνην είναι τα δευτερόλεπτα πριν πραγματικά μπει μέσα στον ρόλο και ξεκινήσει να εκτυλίσσεται το «θαύμα» της υποκριτικής. «Όταν είμαι μπροστά από την κάμερα νιώθω την ίδια ενέργεια από τότε που ξεκίνησα. Είτε παίζω σε μεγάλες παραγωγές, είτε σε ταινίες νέων δημιουργών δίνω πάντα την ίδια ενέργεια.»

Τέλος, η Monica Bellucci αναφέρθηκε και στο κομμάτι «χρόνος», τον οποίο μάλιστα επιθυμεί να τον βλέπει να περνά. Απολαμβάνει κάθε στιγμή του να μεγαλώνει και χαίρεται με την αλματώδη πρόοδο που έχει κάνει η αποτύπωση της γυναίκας στον κινηματογράφο μέσα από ριζοσπαστικούς ρόλους, τους οποίους αναλαμβάνουν ηθοποιοί όλων των ηλικιών. «Κάθε πρωί που σηκώνομαι νιώθω τυχερή και καλά με τον εαυτό μου. Δεν μάχομαι με το χρόνο γιατί όποιος το κάνει, πάντα χάνει.» Well said Monica!