fbpixel

Search icon
Search
Miracles at home: 5+1 DIY μάσκες για κάθε τύπο μαλλιών
HAIR & NAILS

Miracles at home: 5+1 DIY μάσκες για κάθε τύπο μαλλιών

Συνταγές που θα κλέψουν την καρδιά σας από την πρώτη δοκιμή


H θερμότητα, τα hair tools, οι βαφές και τα προϊόντα styling δε λειτουργούν ευεργετικά για τα μαλλιά και πολλές φορές, είναι η αιτία για την ξηρότητα και την ενοχλητική ψαλίδα που εμφανίζεται στις άκρες. Επίσης, δε βοηθούν τα μαλλιά να μακρύνουν κι αφαιρούν αρκετή από τη λάμψη τους. Μήπως ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση; Σύμμαχός σας είναι μία καλή hair mask. Είναι ο πιο γρήγορος κι αποτελεσματικός τρόπος, για να δώσετε στα μαλλιά σας όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Εμείς ξεχωρίσαμε μερικές από τις πιο εύκολες DIY συνταγές που προσφέρουν θρέψη, ενυδάτωση και προστασία, για να δείτε και πάλι τα μαλλιά σας πιο λαμπερά κι υγιή από ποτέ! Μπείτε στην… κουζίνα σας και δοκιμάστε αυτήν που σας ταιριάζει.

Φυσικά συστατικά που κάνουν… θαύματα!

Μάσκα για αναδόμηση

Υλικά

  • 1 κ.σ. coconut oil
  • 1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Ρίξτε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το λάδι καρύδας και το μέλι και σε χαμηλή φωτιά ανακατέψτε για μερικά λεπτά, μέχρι να λιώσει εντελώς το μείγμα. Στη συνέχεια εφαρμόστε το στα μαλλιά σας από τη ρίζα μέχρι και τις άκρες. Ολοκληρώστε τη διαδικασία τυλίγοντας τα με μία πετσέτα κι αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Το coconut oil προσφέρει ενυδάτωση και θρέψη, καταπολεμά την ψαλίδα κι εισχωρεί σε βάθος στην τρίχα. Το μέλι από την άλλη έχει μαλακτικές ιδιότητες, «κλειδώνει» την ενυδάτωση κι αφήνει τα μαλλιά λαμπερά κι απαλά.

hair-mask.jpg

Μάσκα για μακριά μαλλιά

Υλικά

  • 1 κ.σ. coconut oil
  • 1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τα δύο υλικά σε ένα μπολ κι ανακατέψτε καλά για μερικά δευτερόλεπτα. Χωρίστε τα μαλλιά σας σε δύο τμήματα κι εφαρμόστε το μείγμα πρώτα στις ρίζες κι έπειτα και στις άκρες, κάνοντας παράλληλα μασάζ με τα δάκτυλά σας. Πιάστε ψηλά τα μαλλιά σας και τυλίξτε τα με μία ζεστή πετσέτα, αφήνοντάς τη μάσκα να δράσει για 35-40 λεπτά. Αφού περάσει το απαραίτητο χρονικό διάστημα, προχωρήστε στο λούσιμο ξεβγάζοντας με ένα ενυδατικό σαμπουάν και το conditioner σας. Τα οφέλη του coconut oil είναι γνωστά, ενώ από τη άλλη η κανέλα έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που βοηθούν τα μαλλιά να μακρύνουν σωστά και να μην σπάνε. Παράλληλα, συμβάλει στη σωστή κυκλοφορία του αίματος, για αυτό κι είναι σημαντικό να μην παραλείψετε το μασάζ. Αν ψάχνετε για μία καλή μάσκα που θα σας βοηθήσει να μακρύνεται τα μαλλιά σας, αυτή είναι η ιδανική για εσάς.

Extra tip: Εφαρμόστε τη συγκεκριμένη hair mask δύο φορές την εβδομάδα για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Μάσκα για λιπαρά μαλλιά

Υλικά

  • 1 αβγό
  • 1/2 λεμόνι
  • 1 κούπα γάλα καρύδας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σπάστε αβγό σας και κρατήστε μόνο το ασπράδι. Τοποθετήστε το σε ένα μπολ και μέσα σε αυτό, στύψτε το λεμόνι σας και ρίξτε και το λάδι καρύδας και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά το μείγμα, μέχρι να γίνουν ένα όλα τα υλικά. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το σε νωπά μαλλιά σε όλο τους το μήκος και τυλίξτε τα με μία μεμβράνη. Αφήστε τη να δράσει για 35-40 λεπτά και ξεβγάλτε. Τα αβγά είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, D και Ε και προσφέρουν λάμψη, ενώ για πολλούς αποτελούν το conditioner της φύσης. Το λεμόνι είναι ιδανικό για όσες από εσάς ταλαιπωρείστε από λιπαρότητα στις ρίζες, καθώς «καθαρίζει» σε βάθος το τριχωτό της κεφαλής. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C κι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. 

shutterstock-534960631.jpg

Μάσκα για ξηρά μαλλιά

Υλικά

  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

    Μέσα σε ένα σκεύος, ρίξτε τόσο τη μαύρη ζάχαρη, όσο και το ελαιόλαδο κι ανακατέψτε καλά. Εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά σας, κάντε ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής κι αφήστε το να δράσει για περίπου 15-20 λεπτά, ολοκληρώνοντας έπειτα τη διαδικασία με ένα καλό λούσιμο με τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε κανονικά. Η μαύρη ζάχαρη κάνει απολέπιση κι απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα, βοηθώντας στην οξυγόνωσή του, ενώ το παρθένο ελαιόλαδο είναι ιδανικό για τα ξηρά μαλλιά. Προσφέρει θρέψη και πλούσια ενυδάτωση, ενώ αποτελεί "ασπίδα" κατά της ψαλίδας, προστατεύοντας αποτελεσματικά τις άκρες.

    Μάσκα για λάμψη

    Υλικά

    • 1 κ.γ. κακάο
    • 2 κ.σ. λάδι καρύδας

    Εκτέλεση

    Τοποθετήστε το κακάο και το έλαιο καρύδας μέσα σε ένα μπολ κι ανακατέψτε τα καλά. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, εφαρμόστε το σε στεγνά μαλλιά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις άκρες. Αφήστε τη μάσκα να κάνει τα… μαγικά της για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Το κακάο περιέχει άφθονες αντιοξειδωτικές ουσίες και βοηθάει στην ανάπλαση των κυττάρων. Εντάσσοντάς το στην εβδομαδιαία σας ρουτίνα, θα βοηθήσετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν σωστά και να αποκτήσουν και πάλι λάμψη και ζωντάνια, ενώ το λάδι καρύδας προσφέρει ενυδάτωση και θρέψη.

    mask.jpg

    Μάσκα για το φριζάρισμα

    Υλικά

    • 1 μπανάνα
    • 2 κ.σ. γιαούρτι
    • 2 κ.σ. μέλι

    Εκτέλεση

    Ρίξτε όλα τα υλικά σας μέσα σε ένα blender κι αναμείξτε τα, προκειμένου να πάρουν τη μορφή μίας πλούσιας πάστας. Έπειτα, εφαρμόστε το μείγμα σε νωπά μαλλιά και τυλίξτε τα με μία πετσέτα, αφήνοντάς το για 40-45 λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό κι αποχαιρετήστε το ενοχλητικό φριζάρισμα. Οι μπανάνες είναι το "κλειδί" για την σωστή ενυδάτωση, καθώς αποτελούν πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών, φυσικών ελαίων, βιοτίνης και μαγνησίου. Το γιαούρτι περιέχει λακτικό οξύ, που βοηθάει τα θαμπά μαλλιά να αποκτήσουν και πάλι ζωή κι επαναφέρει τη λάμψη τους.

    Enjoy!