fbpixel

Search icon
Search
Μικρό μπαλκόνι; Oι «καμουφλάζ» τρόποι να απογειώσετε τη διακόσμησή του
INTERIORS

Μικρό μπαλκόνι; Oι «καμουφλάζ» τρόποι να απογειώσετε τη διακόσμησή του

Δίνουμε προσοχή σε κάθε μικρή λεπτομέρεια εστιάζοντας στην πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή του


Το καλοκαίρι είναι πάντα ταυτισμένο στο μυαλό μας με ξεχωριστές στιγμές απόλυτης ηρεμίας και ιδιωτικής χαλάρωσης. Είναι αλήθεια ότι οι βεράντες του σπιτιού μας συμβάλλουν ενεργά στην ενίσχυση της προσωπικής αυτής αρμονίας, αποτελώντας διαχρονικά ησυχαστήρια, στα οποία έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε πράξη την ανεμελιά που αναζητούμε. Η εποχή που διανύουμε είναι κατάλληλη για να προχωρήσουμε στην αισθητική αναβάθμιση του συγκεκριμένου χώρου της κατοικίας μας, ώστε να συνθέσουμε τον downtown επίγειο παράδεισο που επιθυμούμε. Στην περίπτωση που το μπαλκόνι μας καλύπτει λίγα μόνο τετραγωνικά μέτρα, ας μην αντιμετωπίσουμε τη συγκεκριμένη συνθήκη ως εμπόδιο στην καινούργια διαμόρφωση που προετοιμάζουμε. Εναλλακτικές λύσεις πάντα υπάρχουν, αρκεί φυσικά να γνωρίζουμε τους τρόπους, μέσα από τους οποίους θα καταφέρουμε να πετύχουμε την ιδανική αισθητική ισορροπία, αποφεύγοντας έξυπνα κάθε ίχνος οπτικού θορύβου. 

Ας δούμε μαζί τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα ώστε να φτάσουμε στην εκλεπτυσμένη εκδοχή της μικρής βεράντας που αναζητούμε...

Plants and camouflage 

shutterstock-2193867019.jpg

Εφόσον κάνουμε λόγο για μικρή έκταση της βεράντας, η λέξη-κλειδί σε αντίστοιχες περιπτώσεις είναι το καμουφλάζ. Παρόλο που μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν διαθέτετε ικανοποιητικό χώρο για να τοποθετήσετε τα φυτά σας, μπορείτε να κινηθείτε σε μια διαφορετική, αλλά εξίσου κομψή κατεύθυνση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι να κρεμάσετε τα λουλούδια μας σε έναν από τους τοίχους του μπαλκονιού ή ακόμη και στα κάγκελά του. Τοποθετήστε τα φυτά σε μίνιμαλ γλάστρες και κρεμαστές ζαρντινιέρες και αμέσως το μπαλκόνι σας θα αποκτήσει fresh ατμόσφαιρα, αλλά και το βάθος που επιθυμείτε. 

Less is more

minimal.jpg

Ειδικά για μια μικρή βεράντα, αξίζει να επενδύσετε σε μια λιτή, αλλά premium εικόνα, ώστε να αποφύγετε την υπερβολή στις οπτικές πληροφορίες που θα μεταφέρει ο χώρος είτε σε εσάς, είτε στους καλεσμένους σας. Για να το πετύχετε, είναι καλό να εστιάσετε στο λευκό χρώμα, το οποίο χαρίζει φως και ζωντάνια, αλλά και σε έπιπλα, τα οποία δεν είναι βαριά από άποψη υλικών, αλλά και εμφάνισης. Μια εναλλακτική λύση είναι να αξιοποιήσετε vintage pieces, όπως είναι ένα ζευγάρι λευκές καρέκλες, στις οποίες το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι ανανεώσετε το χρώμα τους και να αναβαθμίσετε τα μαξιλάρια τους.

A wonderful game with lights

09-some-strings-of-paper-lanterns-will-light-up-the-space-and-wont-cost-much.jpg
Source: shelterness.com

Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στον φωτισμό της βεράντας σας. Το συγκεκριμένο tip βοηθάει περισσότερο στην καλύτερη διαμόρφωση των νυχτερινών στιγμών σας στη βεράντα ή το μπαλκόνι του σπιτιού σας. Δοκιμάστε διάφορα είδη, όπως μεγάλα κεριά, ρεσό, φαναράκια ή λαμπάκια. Ανάλογα με την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου, επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει και δημιουργήστε μια μοναδική ατμόσφαιρα καλοκαιρινής όασης. Συνδυάστε μεγάλα μπρούτζινα φανάρια με τη bohemian αισθητική μεγάλων μαξιλάρων, ενώ επιλέξτε τα μικρότερα κεράκια για ένα ατμοσφαιρικό dinner party με φίλους στην αυλή. Τέλος, δοκιμάστε να βάλετε δύο με τρεις σειρές από λευκά λαμπάκια στην ταράτσα σας για μοναδικό αποτέλεσμα, που θα θυμίσει πολυτελές club του εξωτερικού.

The eccentric detail 

arent-pyke-pymblehouse-gallery-image-half-width-16-at2x-1-1550097729.jpg
ARENT & PYKE

Διατηρώντας μια neutral και chic βάση στη μικρή βεράντα σας, μπορείτε να παίξετε με τις λεπτομέρειες και εστιάστε σε ένα εκκεντρικό piece. Για παράδειγμα μια καρέκλα εξωτερικού χώρου, η οποία είναι κατασκευασμένη από πρωτότυπα υλικά ή διακρίνεται για τα catchy μοτίβα της, είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς. Δημιουργεί ενδιαφέρον στον χώρο και σίγουρα θα σαγηνεύσει τα βλέμματα των προσκεκλημένων σας.