fbpixel

Search icon
Search
7 basic steps για τη δημιουργία ενός χώρου μέσα στον οποίο θα είστε ήρεμοι
INTERIORS

7 basic steps για τη δημιουργία ενός χώρου μέσα στον οποίο θα είστε ήρεμοι

Δημιουργήστε τo σπίτι των ονείρων σας βήμα-βήμα


Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από το να αισθάνεστε ήρεμοι και γαλήνιοι μέσα στο ίδιο σας το σπίτι. Είναι αλήθεια ότι και αν φαινομενικά πολλές πιστεύουμε ότι έχουμε δημιουργήσει έναν χώρο που μας χαλαρώνει - μπορεί να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ένα decor trend που απλώς μας αρέσει δεν σημαίνει ότι μας χαλαρώνει κιόλας. Γι' αυτό, πρέπει να γνωρίζουμε τα βασικά βήματα - από την προσθήκη ενός stress-free plant έως την κατάλληλη επιλογή χρωμάτων - για τη δημιουργία ενός pieceful καταφυγίου. Παρακάτω, τα αναλύουμε! 

1ο βήμα: Κάντε μια καλή «ανάγνωση» του δωματίου 

veronika-jorjobert-uu62fwb5vxq-unsplash.jpg

Όταν στόχος σας είναι η δημιουργία ενός stress-free περιβάλλοντος, τότε είναι σημαντικό αρχικά να αξιολογήσετε ολόκληρο το σπίτι και τον χώρο. Τι σας κάνει να αισθάνεστε πιο άνετα και φιλόξενα; Ο φωτισμός, τα υλικά, τα χρώματα... Στον αντίποδα, θα πρέπει να προσδιορίσετε τις λεπτομέρειες που σας κάνουν να αισθάνεστε το αντίθετο, ώστε να αρχίσετε τις άμεσες αλλαγές. Να θυμάστε ότι και αυτό είναι εντελώς προσωπικό - δεν υπάρχουν αυστηροί ή γρήγοροι κανόνες για το τι κάνει ένα δωμάτιο πιο γαλήνιο. Πρέπει να ανακαλύψετε τα στοιχεία εκείνα που κάνουν εσάς να αισθάνεστε καλύτερα!

2ο βήμα: Ελέγξτε τις αισθήσεις σας 

kyle-nieber-cyazazb9rq4-unsplash.jpg

Όταν πρόκειται για την επίτευξη της απόλυτης stress-free ατμόσφαιρας στο σπίτι, υπάρχουν ορισμένα αισθητηριακά ερεθίσματα στα οποία πρέπει να δίνετε προσοχή. Αυτά εμπίπτουν στην αφή, την όσφρηση και την όραση. Επικεντρωθείτε σε αυτές για αρχή. Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στις υφές, τα υλικά και τα αρώματα που σας κάνουν να αισθάνεστε ήρεμοι και να εντοπίσετε νέους τρόπους για να τα προσθέσετε στον χώρο σας.

3ο βήμα: Δώστε έμφαση στα παρακάτω

galina-kondratenko-zfqtpvi8hmg-unsplash.jpg

Να θυμάστε πάντοτε να δίνετε έμφαση στα πιο σημαντικά - για εσάς - δωμάτια του σπιτιού σας, συμπεριλαμβανομένου του υπνοδωματίου σας, καθώς εκεί ξεκουράζεστε και ξυπνάτε, του μπάνιου, καθώς εκεί αποσυμπιέζετε και περιποιείστε τον εαυτό σας, του καθιστικού σας, καθώς εκεί διασκεδάζετε και περνάτε τις πιο όμορφες στιγμές σας αλλά και της κουζίνας, καθώς εκεί τροφοδοτείτε τον εαυτό σας με «γευστικά καύσιμα»!

4ο βήμα: Μην ξεχνάτε το κρεβάτι σας

sandra-rei-obakcgg-41c-unsplash.jpg

Για την κρεβατοκάμαρά σας, στοχεύστε στην άνεση και το φως. Τα πιο απαλά χρώματα μπορούν να δημιουργήσουν μια αίσθηση ασφάλειας, και μπορείτε να ενσωματώσετε αυτές τις αποχρώσεις στα παράθυρα, στα σεντόνια και τα αξεσουάρ σας. Αντίθετα, ορισμένα χρώματα, όπως το κόκκινο, δεν συνιστώνται για τα υπνοδωμάτια επειδή είναι διεγερτικά. Do: τα απαλά ροζ, μπλε και πράσινα λειτουργούν ιδανικά, όπως και τα neutrals, όπως το λευκό και το κρεμ.

5o βήμα: Απομακρύνετε οτιδήποτε αγχωτικό

sincerely-media-zw8t5ammjqq-unsplash.jpg

Για όλους τους χώρους σας, είναι ζωτικής σημασίας να κρατάτε οτιδήποτε αγχωτικό μακριά από το οπτικό σας πεδίο. Αυτό περιλαμβάνει ό,τι προκαλεί ακαταστασία, χαρτιά που δεν χρειάζεστε πια, λογαριασμούς κι αντικείμενα εργασίας - όπως laptop (μην τα παίρνετε ποτέ στο κρεβάτι μαζί σας) και φυσικά τα άπλυτα. Θυμάστε το ρητό «τακτοποιημένο σπίτι, τακτοποιημένο μυαλό» - καλύτερα να το εφαρμόσετε!

6ο βήμα: Μπείτε στo σωστό mood 

kateryna-horska-ogza9trjqni-unsplash.jpg

Είναι καλό να γνωρίζετε ότι ο σωστός φωτισμός είναι το «κλειδί» που δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα σε κάθε χώρο. Για παράδειγμα, ένα εντοιχισμένο φωτιστικό με deemer είναι ιδανικό να υπάρχει στο μπάνιο σας. Έτσι, θα μπορείτε να ρυθμίσετε το φως ανάλογα με τις ανάγκες και τη διάθεσή σας. Κρατήστε τους χώρους σας καθαρούς και τακτοποιημένους, ενώ δοκιμάστε να προσθέσετε στη διακόσμησή σας κεριά ή λουλούδια, που αδιαμφισβήτητα θα προσθέσουν μια επιπλέον αίσθηση γαλήνης! 

7ο βήμα: Κρατήστε το καθαρό και μυρωδάτο

floreser-xzi99x3-g-y-unsplash.jpg

Στην κουζίνα, φροντίστε να προσθέτετε αρώματα που σας ηρεμούν, αλλά και σας ανοίγουν την όρεξη και μην χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού που σας επηρεάζουν αρνητικά και φορτικά. Ο συγκεκριμένος χώρος θα πρέπει να μυρίζει καθαριότητα και φρεσκάδα! Και οι πάγκοι σας θα πρέπει να παραμένουν τακτοποιημένοι, διατηρώντας όλο το δωμάτιο ήρεμο, άνετο και λειτουργικό για όλα τα μέλη του σπιτιού.