fbpixel

Search icon
Search
Μυηθείτε στη γοητευτική ατμόσφαιρα μιας βίλας στη νότια πλευρά της Πάρου
INTERIORS

Μυηθείτε στη γοητευτική ατμόσφαιρα μιας βίλας στη νότια πλευρά της Πάρου

Η καταρτισμένη ομάδα των React Architects δημιούργησε έναν επίγειο παράδεισο με ατόφια κυκλαδίτικη ομορφιά


Ένα μαγικό σκηνικό με τον φρέσκο θαλασσινό αέρα να πρωταγωνιστεί, καθώς εισβάλλει σε κάθε χώρο της κομψής κατοικίας, την οποία θα γνωρίσουμε στο σημερινό μας ταξίδι στο Κυκλαδίτικο νησί της Πάρου. Στη νότια πλευρά του νησιού, το Louria Summer House δεσπόζει στην πλαγιά του βουνού και μας καλωσορίζει στην άκρως ρομαντική θέα του προς τον κόλπο της Αλυκής και στην Αντίπαρο. Κάθε σημείο του έχει συνθέσει και από ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό - ωδή στη γοητεία του καλοκαιριού. Ο σχεδιασμός του φέρει την υπογραφή των React Architects, οι οποίοι έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη της τοπικής αρχιτεκτονικής και της ανεπιτήδευτης φυσικής ομορφιάς αυτής της γης. 

Ας εξερευνήσουμε τη σαγηνευτική αισθητική του φιλοσοφία...

The perfect camouflage

louria-summer-house-react-architects-22.jpg

Σημαντικό δομικό χαρακτηριστικό της έπαυλης αποτελεί η διαίρεση του ενιαίου κτιρίου σε μικρότερους όγκους - διαμερίσματα, λειτουργώντας με αυτόν τον τρόπο ως ένα έξυπνο καμουφλάζ. Αποτέλεσμα είναι η κυριαρχία κρυμμένων χώρων και προστατευμένων αυλών με εκπληκτική θέα. Μια καταπληκτική φωτογραφική αποτύπωσή της είναι η νυχτερινή κάτοψη, στην οποία ο ιδιωτικός αυτός παράδεισος αποκαλύπτει σιγά σιγά τα καλά κρυμμένα του μυστικά, εισάγοντάς μας στην εξεζητημένη αισθητική του κουλτούρα.

Charming concrete spacers

louria-summer-house-react-architects-14.jpg

Καθώς περιηγούμαστε στους εξωτερικούς χώρους της βίλας, το πρώτο στοιχείο, το οποίο ελκύει αμέσως το ενδιαφέρον μας είναι η ξεχωριστή αισθητική και η πρακτικότητα των ψηλών και λευκών τοίχων του. Ο σχεδιασμός τους είναι τέτοιος, ώστε να λειτουργούν ως τα κατάλληλα διαχωριστικά. Σχηματίζουν αυλές και χαρίζουν ένα έξυπνο καμουφλάζ, καθώς δίνουν μια ενδιαφέρουσα και αρμονική συνέχεια στο εσωτερικό του σπιτιού προς το μαγευτικό τοπίο. Ακόμη ένα αξιοθαύμαστο γνώρισμά τους αποτελεί το γεγονός ότι είναι ορατοί μόνο από την ανατολική πλευρά του οικοπέδου και εκεί είναι που μπορεί να παρατηρήσει κάποιος ότι το κτήριο αυτό είναι κατοικήσιμο.

The magic of the Cycladic light

louria-summer-house-react-architects-2.jpg

Ακόμη ένα στοιχείο, το οποίο κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στους χώρους της βίλας είναι το έντονο κυκλαδίτικο φως. Βασικό του γνώρισμα είναι το πλεονέκτημά του να  μεταμορφώνει, κατά τη διάρκεια της ημέρας, τη συνολική αρχιτεκτονική σύνθεση, δομώντας κάθε φορά και ένα διαφορετικό concept, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι φωτοσκιάσεις. Όλα αυτά συμβάλλουν ενεργά σε μια οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα, η οποία υποδέχεται κάθε στιγμή με τον πιο περίτεχνο τρόπο τους ενοίκους και τους προσκεκλημένους τους. Ποια σχήματα θα αποκτήσουν σήμερα το απόγευμα οι σκιές στους τοίχους; 

Γίνετε μέρος της ζεστής της ατμόσφαιρας. Αυτή η κατοικία είναι το perfect spot για τις πιο χαλαρωτικές καλοκαιρινές στιγμές. Αφεθείτε στην deluxe αισθητικής της και νιώστε τη μαγεία του του φυσικού φως σε αυτό το ρομαντικό κυκλαδίτικο νησί. 

Source: Arch Daily

Photos: Panagiotis Voumvakis