fbpixel

Search icon
Search
Μια πολυτελής κατοικία στο Παρίσι συνδυάζει τις μινιμαλιστικές γραμμές με το glam design
INTERIORS

Μια πολυτελής κατοικία στο Παρίσι συνδυάζει τις μινιμαλιστικές γραμμές με το glam design

Σχεδιασμένη από το αρχιτεκτονικό studio Le Berre Vevaud


Το αρχιτεκτονικό studio Le Berre Vevaud, ξεχωρίζει στον κόσμο του design, με τους πάντες να κάνουν λόγο για την υψηλή αισθητική που διακρίνουν του αρχιτέκτονες που το απαρτίζουν. Ένα σχεδιαστικό στιλ που συνδυάζει τη μοντέρνα προσέγγιση με έναν κλασικό τρόπο, που εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της διακόσμησης.

Πρόσφατα, μάλιστα, έδωσαν την υπογραφή τους σε μια εκπληκτική κατοικία στο Παρίσι. Σε αυτήν, η πολυτέλεια έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ ο σύγχρονος μινιμαλισμός έχει αποτυπωθεί με τον πιο εκλεπτυσμένο τρόπο, που έχει τον τρόπο να μας εντυπωσιάζει. Ένα mini house tour είναι αρκετό για να γίνει αντιληπτό το πόσο μοναδικά έχουν αποτυπωθεί τα elegant στοιχεία ακόμα και στην παραμικρή γωνία. Έχουμε να κάνουμε με ένα συνονθύλευμα από κλασικά αλλά και πιο μοντέρνα details, τα οποία έχουν «δέσει» συγκλονιστικά μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας ένα ονειρικό, αξιοζήλευτο αποτέλεσμα.

apr20-20le20berre20vevaud20-20square20ranelagh20c2a920stephan20julliard20-203.jpg


Η πρώτη εντύπωση είναι ότι πρόκειται για έναν λαμπερό χώρο που ενσωματώνει κομψά το κλασικό με το σύγχρονο. Με μαύρες πόρτες κι έπιπλα και διάφορα bold στοιχεία στους τοίχους. Το ξύλο έχει κυριαρχήσει από χώρο σε χώρο, σε μια ανοιχτόχρωμη εκδοχή του, τη στιγμή που οι μεταλλικές λεπτομέρειες δίνουν διάσταση κι extra glam vibe στο τελικό αποτέλεσμα.

Ένα mix από ιδιαίτερες, bold αποχρώσεις που ισορροπούν φανταστικά με ουδέτερους τόνους συνθέτουν όλο το home σκηνικό, το οποίο βγάζει μια αίσθηση απαράμιλλου, τόσο inspiring μοντερνισμού που σε καμία περίπτωση δεν περνά απαρατήρητος. Στο μεταξύ, διατηρείται ένα διαχρονικό vibe ως προς την αρχιτεκτονική, παρά τις «τολμηρές» αποχρώσεις που επιλέχθηκαν. Ίσως αυτό να οφείλεται στο κλασικό λευκό που λειτούργησε ως τον τέλειο καμβά.

Το λευκό πρωταγωνιστεί στους περισσότερους χώρους και αυτό προσδίδει στην κατοικία clean χαρακτήρα που μας εμπνέει. Η όλη ατμόσφαιρα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα χάρη σε μικρές προσθήκες που έκαναν update στο όλο αποτέλεσμα, δίνοντάς του χρώμα και «ζωή». Μεταξύ αυτών, είναι τα έργα τέχνης που έχουν πάρει τη θέση τους σε διάφορες επιφάνειες μέσα στο σπίτι. Οι μαρμάρινες επιφάνειες, στο μεταξύ, δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειες από χώρο σε χώρο.

apr20-20le20berre20vevaud20-20square20ranelagh20c2a920stephan20julliard20-2041.jpg


Σε γενικές γραμμές, οι μινιμαλιστικές γραμμές είναι αυτές που κυριαρχούν και λειτούργησαν ως βάση για όσα ακολούθησαν. Ουδέτεροι τόνοι έχουν πάρει τη θέση τους και δημιουργούν ένα περιβάλλον, το οποίο χαρακτηρίζεται από την πρώτη στιγμή που το αντικρίζει κανείς για τη φανταστική και ανεμπόδιστη αρμονία που αποπνέει.

Οι γεμάτοι έργα τέχνης διάδρομοι διαθέτουν φώτα που λειτουργούν σαν γλυπτά δείχνοντας τον δρόμο μέσα στο σπίτι, ενώ παράλληλα οι μεγάλοι πίνακες έχουν εξασφαλίσει διάσταση από γωνιά σε γωνιά. Δόθηκε βάση στα υλικά κατασκευής, ενώ βλέπουμε πως στα περισσότερα σημεία του σπιτιού κυριαρχεί το ξύλο σε μια πολύ ανοιχτόχρωμη και «γλυκιά» απόχρωση. Από εκεί κι έπειτα, τα έπιπλα που έχουν προστεθεί είναι λίγα, ακριβώς επειδή οι designers ήθελαν να πετύχουν μια minimal όψη.

Όπως βλέπουμε, από την κουζίνα μέχρι το living room και από τα υπνοδωμάτια στα μπαλκόνια και την ταράτσα, πρωταγωνιστικό ρόλο κατακτούν τα πολυτελή στοιχεία διακόσμησης, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τα υπερμεγέθη φυτά εσωτερικούς χώρου, οι wood επιφάνειες και τα κατάλευκα -και όχι μόνο- είδη που βασίζονται στην άνεση και την πρακτικότητα, διευκολύνοντας σε κάθε περίπτωση το lifestyle όσων προβούν στην αγορά αυτής της κατοικίας.

apr20-20le20berre20vevaud20-20square20ranelagh20c2a920stephan20julliard20-2029.jpg
Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Stephan Julliard