fbpixel

Search icon
Search
Μια πέτρινη κατοικία στην ιταλική εξοχή «υποκλίνεται» στον απόλυτο μοντερνισμό
INTERIORS

Μια πέτρινη κατοικία στην ιταλική εξοχή «υποκλίνεται» στον απόλυτο μοντερνισμό

Σχεδιασμένη από το studio GGA gardini gibertini architects


Το όνομα του αρχιτεκτονικού studio "GGA gardini gibertini architects", είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον χώρο του design, αλλά και την υψηλή αισθητική, την οποία οι σχεδιαστές ακολουθούν πιστά σε κάθε τους νέα βήμα. Ποτέ ξανά ο συνδυασμός παρόντος-παρελθόντος δε φάνταζε τόσο σύγχρονος και λειτουργικός, γεγονός που αποτυπώνεται σε όλες τους τις σχεδιαστικές απόπειρες.

Γυρνώντας τον χρόνο σχεδόν έναν χρόνο πριν, η αρχιτεκτονική ομάδα του studio κλήθηκε να μετατρέψει ένα παλιό αγροτόσπιτο στην Ιταλία σε μια υπερσύγχρονη κατοικία. Το πρώην αυτό κτίριο βρίσκεται στην καταπράσινη πόλη Castel del Piano και μέχρι πρόσφατα ήταν ανοιχτό για το κοινό για επισκέψεις, ενώ σε ένα γενικότερο πλαίσιο όλη η τοποθεσία αυτή της Ισπανίας αποτελεί ένα ορόσημο για την ιστορία της χώρας, καθώς απαρτίζεται από διατηρητέες κατοικίες.

Take a tour!
15.jpg


Ολόκληρη η γύρω περιοχή φημίζεται για την ηρεμία που εκπέμπει, αλλά και τη γαλήνια αύρα που κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα. Είναι ίσως ένα από τα πιο όμορφα χωριά ολόκληρης της Ιταλίας κι ένας προορισμός ιδανικός ακόμα και διακοπές - ό,τι πρέπει για όσους αποζητούν την ηρεμία τους. Η οικογένεια στην οποία ανήκει το σπίτι, διαμένει εδώ και πολλά χρόνια εκεί γι' αυτό και είχε ανάγκη από ένα μεγάλο makeover που άλλαξε την καθημερινότητά της σε αυτό το κτίσμα.

Ο βασικός σχεδιασμός του σπιτιού διατηρήθηκε ίδιος μιας και ήταν σχεδόν σε άριστη κατάσταση, παρά το πέρασμα των ετών. Οι επιφάνειες από πέτρα σε μια «ζεστή» απόχρωση έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο outdoor σκηνικό, κάνοντας έτσι το σπίτι να δείχνει πολύ πιο οικείο. Παράλληλα, ο υπέροχος κήπος μετατρέπεται στο ιδανικό καταφύγιο για τις hot summer days, ενώ τις ώρες που ο ήλιος πέφτει η όλη αίσθηση γίνεται ακόμα πιο ρομαντική χάρη στον προσεγμένο φωτισμό, για τον οποίο έχει φροντίσει το studio.

28.jpg


Ο μοντερνισμός γίνεται ολοκάθαρος όπου κι αν στρέψει κανείς τη ματιά του. Βλέπουμε πως το γκρι αποτέλεσ3 τη βάση των περισσότερων δωματίων, χαρίζοντας έτσι έναν μινιμαλιστικό καμβά, που στην πορεία εξελίχθηκε σε κάτι πιο μοντέρνο και funky. Συγκεκριμένα, μαζί με τις ουδέτερες αποχρώσεις την εμφάνισή του κάνει και το έντονο πορτοκαλί, το οποίο εξασφάλισε pop χαρακτήρα σχεδόν σε κάθε γωνία.

Εξαιτίας της μινιμαλιστικής προσέγγισης, όλο το σπίτι χαρακτηρίζεται, πλέον, για την εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα που προσφέρει σε όλα τα μέλη της οικογένειας, χαρίζοντάς της ένα άκρως πρακτικό living, χωρίς ωστόσο να στερείται την αίσθηση της ζεστασιάς. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, τα υπέροχα μπαλκόνια της κατοικίας δίνουν την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες να χαίρονται την καλοκαιρινή, χαλαρωτική αίσθηση, έχοντας για θέα τις απέραντες κατάφυτες πεδιάδες αλλά και τον καταγάλανο ουρανό που απογειώνει τις αισθήσεις.

47.jpg


Γίνεται αντιληπτό το πόσο μοναδικά έχουν αποτυπωθεί τα elegant στοιχεία ακόμα και στην παραμικρή γωνία. Έχουμε να κάνουμε με ένα συνονθύλευμα από κλασικά αλλά και πιο μοντέρνα στοιχεία, τα οποία έχουν «δέσει» συγκλονιστικά μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας ένα ονειρικό, αξιοζήλευτο αποτέλεσμα. Glam λεπτομέρειες, funky πινελιές που δίνουν διάσταση, άνετες και πρακτικές γραμμές στα έπιπλα, είναι όλα όσα συνθέτουν το σπίτι και το κάνουν τόσο μοναδικό.

Τα μεγάλα παράθυρα που επιλέχθηκαν, κάνουν το indoor σκηνικό να γίνεται «ένα» με τη μαγεία που αναδύεται στην ατμόσφαιρα, ενώ όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του δεν μπορεί να παραλείψει το πόσο stylish διακοσμημένα είναι η κάθε γωνιά. Συνδυάζοντας την classy αισθητική με τις μοντέρνες γραμμές στο design, το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει και τους πιο απαιτητικούς και λειτουργεί ως την τέλεια πηγή έμπνευσης.

07.jpg
Ανακαλύψτε περισσότερους χώρους του σπιτιού στην gallery!

Φωτογραφίες: ArchDaily