fbpixel

Search icon
Search
Vegan γλυκά: Οι πιο νόστιμες επιλογές για την περίοδο της νηστείας
TASTE

Vegan γλυκά: Οι πιο νόστιμες επιλογές για την περίοδο της νηστείας

Ιδανικές για να τις απολαύσετε είτε νηστεύετε είτε όχι


Διανύουμε την περίοδο της νηστείας και όσοι ακολουθούν ένα συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα ίσως βρίσκονται στην αναζήτηση συνταγών, οι οποίες συνδυάζουν τέλεια γεύση αλλά και vegan υλικά. Plus, για εσάς που αναζητάτε τι γλυκό μπορείτε να γευτείτε καθώς νηστεύετε, don't worry, παρακάτω συγκεντρώσαμε τις πιο απολαυστικές συνταγές που θα εξιτάρουν τον ουρανίσκο σας.

Brownies με τρία υλικά

shutterstock-1350087536.jpg

Υλικά (για 16 κομμάτια)

  • 3 μεγάλες, πολύ ώριμες μπανάνες (περίπου 1 ½ φλ. λιωμένες)
  • ½ φλ. σκόνη κακάο χωρίς προσθήκη ζάχαρης
  • 1 ½ φλ. βούτυρο αμυγδάλου με crunchy υφή
  • ¼ κ.σ. κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε μία φόρμα για κέικ (20 x 20 εκ.) με λάδι καρύδας. Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμοργο μείγμα. Προσθέτουμε τη σκόνη κακάο και, προαιρετικά την κανέλα και αναμειγνύουμε μέχρι να μην υπάρχει ορατή σκόνη κακάο. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι το πάνω μέρος του μείγματος να σκουρύνει ελαφρώς. Αφήνουμε το brownies να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το κόβουμε σε κομμάτια. Προαιρετικά διακοσμούμε την επιφάνεια με ό,τι θέλουμε (φρούτα, λιωμένη κουβερτούρα, άλειμμα ξηρών καρπών κ.λπ.).

Συνταγή: Food blogger Danielle


Vegan κορμός σοκολάτας με χουρμάδες

shutterstock-758829217.jpg

Υλικά

  • 500 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
  • 200 γρ. φουντούκια
  • 3 κ.σ. έλαιο καρύδας
  • 4 κ.σ. σκόνη κακάο, ακατέργαστο
  • 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε βάζοντας τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ. Χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να θρυματιστούν τα φουντούκια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά, εκτός από τη ζάχαρη. Χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία, μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τον κορμό σοκολάτας με το μείγμα χρησιμοποιώντας τα χέρια μας. Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. *Φυλάσσεται στο ψυγείο

Συνταγή: Γαβριήλ Νικολαΐδης


Τρουφάκια με καρύδα

shutterstock-495704374.jpg

Υλικά:

  • 1 φλ. γεμάτο ψιλοαλεσμένη αμυγδαλόψιχα
  • 1/2 φλ. ινδική καρύδα
  • 1/4 φλ. γάλα καρύδας
  • 2 κ.σ κακάο ή χαρουπάλευρο
  • 2 κ.σ βούτυρο καρύδας λιωμένο
  • 10 χουρμάδες πολτοποιημένους
  • λίγες σταγόνες υγρή στέβια (προαιρετικά)
  • λίγη καρύδα για την επικάλυψη

Εκτέλεση:

Για τα νηστίσιμα τρουφάκια καρύδας, βάζουμε πρώτα σε μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε να ενωθούν. Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε λίγο τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδα. Πλάθουμε σοκολατάκια σε μέγεθος μπουκιάς. Τα κυλάμε στην τριμμένη καρύδα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Συνταγή: Αργυρώ Μπαρμπαρήγου


Cake με ταχίνι και πορτοκάλι

shutterstock-579376615.jpg

Υλικά:

  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 γρ. ταχίνι με πορτοκάλι
  • 350 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Υλικά για το γλάσο

  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.σ. νερό ή χυμός πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

    Σε μπολ, χτυπάμε με σύρμα το ταχίνι με πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού για 2-3 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, πιο απαλά, προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ανακατεύουμε ίσα – ίσα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα (διαμέτρου 28 εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC στον αέρα, για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη (περασμένη από σίτα) και την ανακατεύουμε με το νερό ή το χυμό πορτοκαλιού. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό ή χυμό επιπλέον. Με ένα κουτάλι, περιχύνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με το ξύσμα. Αφήνουμε να στεγνώσει το γλάσο για 20 λεπτά και σερβίρουμε.

    Συνταγή: Madame Ginger