fbpixel

Search icon
Search
Paris Thrifting Guide: Τα καλύτερα vintage stores που πρέπει να επισκεφτείτε στο Παρίσι
ESCAPE

Paris Thrifting Guide: Τα καλύτερα vintage stores που πρέπει να επισκεφτείτε στο Παρίσι

Το Παρίσι, γνωστό και ως μία από τις fashion capitals, κρύβει μερικά από τα καλύτερα vintage stores που αξίζουν την εξερεύνηση


Η ονειρεμένη πόλη του Παρισιού αποτελεί έναν από τους απόλυτους τουριστικούς προορισμούς για όλους τους fashion lovers. Αν υπάρχει ένα ιδανικό μέρος για shopping, τότε σίγουρα αυτό είναι το Παρίσι! Φυσικά η πόλη είναι γνωστή ως μία από τις πρωτεύουσες της μόδας, γεμάτη από designer boutiques και πολυτελή κτίρια που αποτελούν τα flagship stores των μεγαλύτερων οίκων μόδας παγκοσμίως. Τα κρυφά διαμαντάκια της πόλης όμως είναι τα απίστευτα vintage stores που διαθέτει.

Ας αναλογιστούμε μόνο πως οι Γαλλίδες, που φημίζονται για την φινέτσα και το style τους, ανακυκλώνουν στα vintage καταστήματα πολλά από τα κομμάτια των μεγαλύτερων σχεδιαστών που διαθέτουν, απλά γιατί μπορεί να είναι last season's pieces. Από πιο πρόσφατα μέχρι και απόλυτα vintage κομμάτια από όλα τα brands και fashion houses, τα συγκεκριμένα μαγαζιά στο Παρίσι διαθέτουν τα πάντα και αποτελούν το όνειρο κάθε εξερευνητή vintage θησαυρών.

Είτε βρεθείτε στην πόλη για ταξίδι αναψυχής, είτε σε κάποιο businesss trip, αν τρέφετε αγάπη για vintage finds και μοναδικά κομμάτια της fashion σκηνής αξίζει να ακολουθήσετε το συγκεκριμένο guide. Δεν χρειάζεται να ψάξετε, τα έχουμε συγκεντρώσει όλα για εσάς!
img-4860.jpg
Image source: @thanxgodimavip

Thanx God I’m a V.I.P.

Πρόκειται για τρία vintage καταστήματα που διαθέτουν μοναδικά κομμάτια για γυναίκες, παιδιά, αλλά και homeware αντικείμενα. Το μεγαλύτερο από τα τρία καταστήματα, που διαθέτει αποκλειστικά γυναικεία προϊόντα, είναι διαμορφωμένο σαν πέταλο με ατελείωτα και ομοιόμορφα παρουσιασμένα τα ρούχα και τα αξεσουάρ κατά την έκταση του χώρου. Όλα διαμορφώθηκαν από την ιδιοκτήτρια Sylvie Chateigner, που επιθυμεί το κατάστημά της να λειτουργεί μεθοδικά, αφού ακόμη και η οργάνωση των σπάνιων κομματιών εξαρτάται από το χρώμα. Η επίσκεψη στο συγκεκριμένο vintage store ταξιδεύει το μυαλό με τις δεκαετίες να μπλέκονται χωρίς να μπορεί κανείς να ξεχωρίσει που σε ποια χρονική περίοδο βρίσκεται. Υπάρχουν κομμάτια που διατηρήθηκαν από το 1940, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να βρεθεί ένα 70's Rive Gauche δίπλα σε ένα body-con φόρεμα Alaïa από τα 80's.

Διεύθυνση: 12 Rue de Lancry, 75010 Paris

3-palace-callas.webp
Image source: @palacecallasoff

Palace Callas

Η ιδιοκτήτρια του Palace Callas, Florence, έχει εμμονή με τις απόλυτες dives που άφησαν εποχή στον χώρο της μόδας. Αφού η γιαγιά της την σύστησε στον κόσμο της Maria Callas, η ίδια εμπνεύστηκε και ξεκίνησε την έρευνά της στον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η μόδα από το 1950 έως και 1990. Το ίδιο πάθος μετέφερε στην κόρη της και μαζί αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν μικρό vintage παράδεισο γεμάτο με τις πιο ξεχωριστές high-end δημιουργίες. Σήμερα, το Palace Callas έχει επικεντρωθεί στην προσέγγιση των νέων fashionistas, "new divas", "CEO moms" και "city girls", όπως τις αποκαλεί η ιδιοκτήτρια. Αποπνέει έντονα την αίσθηση που αντιπροσωπεύει το "Sex and the City" και το "Gossip Girl", καθώς και την αισθητική τους επιρροή στο κομμάτι της μόδας σήμερα. 

Διεύθυνση: 16 Rue du Pont Louis-Philippe, 75004 Paris

img-4861.jpg
Image source: @lafrangealenvers

La Frange à l’envers

Το μεγαλύτερο second-hand κατάστημα στο Παρίσι σήμερα, ξεκίνησε ως project από δύο αδερφές. Οι κοπέλες έφεραν στην πόλη μία κλασσική και επιτυχημένη γαλλική πινελιά, που διαθέτει πλήθος από designer brand κομμάτια σε μεγάλο εύρος τιμών. Όλα τα vintage finds του La Frange à l’envers είναι σε καλοδιατηρημένη κατάσταση, η ποιότητα αντιστοιχεί στις τιμές τους και η παραγωγή τους έχει γίνει τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια. Αποτελεί το ιδανικό σημείο του Παρισιού για second-hand pieces από τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες των brands.

Διεύθυνση: 81 Rue Saint-Maur, 75011 Paris

img-4859.jpg
Image source: @iregular_09

Iregular

Ακόμη ένα second-hand store που ξεχωρίζει ανάμεσα στους δρόμους του Παρισιού. Το Iregular έχει μία βελτιωμένη και πιο strong αισθητική σε σχέση με τα υπόλοιπα vintage καταστήματα που επικεντρώνονται στην μοναδικότητα. Ο ιδιοκτήτης του έχει εργαστεί στο παρελθόν ως freelance stylist και η προηγούμενη του καριέρα του έχει επιτρέψει να έχει πρόσβαση σε μερικές από τις πιο exclusive συλλογές των σχεδιαστών. Από δημιουργίες της Anne-Marie Beretta, σε κομμάτια της  Phoebe Philo για την Celine, οι επιλογές που υπάρχουν στο Iregular συνδυάζουν τέλεια την retro με την πιο μοντέρνα αισθητική. 

Διεύθυνση πρώτης τοποθεσίας: 16 rue Victor masse 75009 Paris

Διεύθυνση δεύτερης τοποθεσίας: 60 rue de Dunkerque 75009 Paris

7-predilection.webp
Image source: @predilection.2ndshop

Predilection

Στόχος του Predilection είναι να προσφέρει στους πελάτες του μερικά one-of-a-kind μοναδικά κομμάτια που θα ξεχωρίζουν σε μία γκαρνταρόμπα. Το μοναδικό αυτό vintage shop διαθέτει κομμάτια όπως μία καμπαρντίνα Comme des Garçons από διάφανο vinyl αλλά και τα διάσημα φορέματα του Jean-Paul Gaultier που δεν υπάρχουν πλέον σε κυκλοφορία. Ο ιδιοκτήτης δημιουργεί και δικές του συλλογές σε συνεργασία με τοπικούς σχεδιαστές, αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά που βρίσκονται διαθέσιμα στον χώρο του καταστήματος. 

Διεύθυνση: 112 Rue de Turenne, 75003 Paris