fbpixel

Search icon
Search
Μια ονειρεμένη εξοχική κατοικία απολαμβάνει την αυθεντικότητα της Κρήτης στο έπακρο
INTERIORS

Μια ονειρεμένη εξοχική κατοικία απολαμβάνει την αυθεντικότητα της Κρήτης στο έπακρο

Το Οlive garden bungalow εντάσσεται υπέροχα στο πολυδιάστατο κρητικό τοπίο


Το όμορφο χωριό Καμηλάρι, που βρίσκεται σε τρεις λόφους στη νότια ακτή της Κρήτης, είναι ιδιαίτερα γραφικό. Στα βόρεια υψώνεται η οροσειρά της Ίδης με τη μαγευτική κορυφή του Ψηλορείτη, την ψηλότερη του νησιού. Τριγύρω ο κάμπος της Μεσαράς με τους ελαιώνες και τα περιβόλια μοιάζει με ένα απέραντο καταπράσινο χαλί. Μια απρόσκοπτη, πολύχρωμη μετάβαση μεταξύ των στοιχείων δημιουργεί ένα μαγευτικό και αυθεντικά ελληνικό σκηνικό. 

olive-garden-bungalow-001-7lbGu.jpg


Η εξοχική κατοικία Olive Garden Bungalow, που βρίσκεται σε έναν από τους τυπικούς ελαιώνες, ακολουθεί μια φυσική αρχή στην οποία είναι αδιαπραγμάτευτα συνεπής: Με την κάτοψη σε σχήμα Η κι επιφάνειες από εμφανές σκυρόδεμα, το κτίριο εντάσσεται δυναμικά στο τοπίο, ενώ τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή στην πρόσοψη επιτρέπουν συναρπαστικές προοπτικές ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Ο χώρος διαβίωσης χωρίζεται μεταξύ ενός μεγάλου υπαίθριου χώρου και δύο κύβων διαβίωσης, οι οποίοι συνδέονται με έναν διάδρομο από τζάμι. Το Living Cube διαθέτει μια κουζίνα ενιαίας διαρρύθμισης, μεγάλη τραπεζαρία, σαλόνι με τζάκι και μια μικρή βιβλιοθήκη για κοινωνικά gatherings, μαγείρεμα, διάβασμα και χαλάρωση. Όχι μόνο όλες οι βεράντες είναι προσβάσιμες από εδώ, αλλά η εσωτερική κουζίνα συνδέεται επίσης με την εξωτερική κουζίνα με ένα μακρόστενο παράθυρο. Το Sleeping Cube είναι αφιερωμένο στην ιδιωτική ζώνη ύπνου και στεγάζει δύο δίκλινα υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο. 

olive-garden-bungalow-masterbedroom-eEDuB.jpeg


Η βόρεια πλευρά των δύο κύβων είναι καλυμμένη με τζάμια ώστε να μετατρέπει το βουνό της Ίδης σε φυσικό κινηματογράφο τόσο από τον μεγάλο καναπέ στο σαλόνι όσο και από το master bedroom. Το δεύτερο υπνοδωμάτιο προσφέρει θέα στον ελαιώνα, η οποία αλλάζει συνεχώς ανάλογα με την κατεύθυνση του φωτός. Το εσωτερικό συνδυάζει διαχρονική κομψότητα και φυσικότητα κι εναλλάσσεται μεταξύ του λιτού, μοντέρνου σχεδιασμού και της πολύχρωμης τέχνης.

ogb-living-retouched-1536x1025-PWDHw.jpeg


Kαθώς το κλίμα στην Κρήτη προσκαλεί τους επισκέπτες της να βρίσκονται έξω σχεδόν όλο το χρόνο, το Olive Garden Bungalow προσφέρει υπαίθριο ενδιαφέρον με διάφορους εξωτερικούς χώρους. Δύο εσωτερικές αυλές που σχηματίζονται από την κάτοψη σε σχήμα Η προσφέρουν ένα ατμοσφαιρικό, σκιερό σαλόνι στα βόρεια, ενώ η προστατευμένη από τον άνεμο αυλή στο νότο δέχεται τον ήλιο τις πιο δροσερές μέρες. Τις ζεστές μέρες, είτε η μεγάλη πανοραμική πισίνα, το μεγάλο υπαίθριο ντους ή η κοντινή θάλασσα εξασφαλίζουν δροσιά και αυθεντική χαλάρωση.

Από εκεί, μπορεί κανείς να απολαύσει την ηρεμία, τη καταπληκτική θέα, κολύμπι στην πισίνα ή στις κοντινές παραλίες, όπως οι παραλίες Κομμός, Αφράθιας και Καλαμάκι. Ακόμα, μπορεί να τολμήσει την πεζοπορία στα βουνά Ίδη ή και ποδηλασία, ενώ δεν πρέπει να παραλείψει να δοκιμάσεις τις τοπικές λιχουδιές στα πολυάριθμα εστιατόρια. Το σπίτι προσφέρει μια ήσυχη όαση με ιδιωτική πισίνα, ενώ το γοητευτικό χωριό και η παραλία βρίσκονται σε μικρή απόσταση με τα πόδια.

olive-garden-bungalow-003-XxlJE.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!