fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία του 1920 στο San Francisco ανακαινίστηκε υποδειγματικά μέσα σε μόλις 5 εβδομάδες
INTERIORS

Μια κατοικία του 1920 στο San Francisco ανακαινίστηκε υποδειγματικά μέσα σε μόλις 5 εβδομάδες

Χάρη στο Studio Plow


Τα ιστορικά σπίτια του San Francisco ξεχωρίζουν για τη γοητεία τους, αλλά θέτουν ιδιαίτερες προκλήσεις ως προς τον σχεδιασμό τους. «Πολλά από αυτά είναι στριμωγμένα ανάμεσα σε άλλα παλιά κτίσματα, έχουν περίεργες διαρρυθμίσεις, τεράστιους κενούς τοίχους και στενούς χώρους που είναι πολύ δύσκολο να επιπλωθούν», εξηγεί η Brit Epperson, ιδρύτρια του γραφείου αρχιτεκτονικής κι εσωτερικού σχεδιασμού, Studio Plow. 

Όταν δύο από τους πελάτες τής Epperson -επιχειρηματίες με ένα νεογέννητο κοριτσάκι- αγόρασαν ένα κλασικό σπίτι του 1920 στο Pacific Heights, άρπαξε την ευκαιρία να το μετατρέψει με βάση το όραμά τους για ένα σύγχρονο περιβάλλον των ονείρων τους. «Η πιο πρόσφατη ανακαίνιση ήταν λίγο πιο παραδοσιακή και κλασική από την αισθητική τους», λέει η designer και συμπληρώνει: «Αλλά όλα έγιναν με πραγματικά όμορφα υλικά που ήταν σε εξαιρετική κατάσταση». Ήξερε ότι μπορούσε να μεταμορφώσει το τριώροφο σπίτι με τα πέντε υπνοδωμάτια ώστε να ταιριάζει με τα γούστα τους, αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα: η ημερομηνία μετακόμισης του ζευγαριού ήταν μόλις πέντε εβδομάδες μακριά.

hbx090123studioplow-009-650a007b49cab.jpg


Για να είναι on time, η Epperson επικεντρώθηκε στην ανακαίνιση των παλιών στοιχείων του σπιτιού. Πρώτα, έτριψε και γυάλισε τα πατώματα, και στη συνέχεια έδωσε σε όλα -από τις κασέλες και τα καλούπια μέχρι τους τοίχους και τα ταβάνια- μια νέα στρώση χρώματος "Swiss Coffee" της Benjamin Moore. Αντικατέστησε τα φωτιστικά με άλλα, πιο μινιμαλιστικά και μαύρα, αλλά διατήρησε τους λευκούς μαρμάρινους πάγκους Calacatta, τα ντουλάπια της κουζίνας τύπου Shaker και τις κλασικές σχεδιαστικές γραμμές του μπάνιου. «Δεν είχαμε την πολυτέλεια του χρόνου, συν ότι μας φαινόταν απίστευτα σπάταλο να τα πετάξουμε όλα και να τα αντικαταστήσουμε», εξηγεί. Η παραμονή αυτών των κλασικών στοιχείων κατέληξε να είναι η πιο ορθή επιλογή.

Αυτό το σκηνικό δημιούργησε τον τέλειο καμβά για τη συνεχώς αυξανόμενη συλλογή του ζευγαριού από πρωτότυπα έργα τέχνης και μοντέρνα έπιπλα. Το mix αυτό περιλαμβάνει καναπέδες Togo, Tacchini και Mario Bellini, καθώς και κατά παραγγελία κομμάτια από το Studio Plow κι επιτοίχια υφάσματα από το Μεξικό. Με τις υπέροχες αποχρώσεις του, τα υλικά κατασκευής και τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες, το σπίτι είναι κομψό αλλά όχι «απρόσιτο». Είναι προορισμένο να εξελίσσεται, καθώς η οικογένεια μεγαλώνει. «Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια βάση που είναι εύκολο να τροποποιηθεί και να αλλάξει», αναφέρει η Epperson.

hbx090123studioplow-008-650a048e8502d.jpg


Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες, από την είσοδο έως τα υπνοδωμάτια, η κατοικία αποπνέει μια αίσθηση φρεσκάδας, ηρεμίας, αλλά και ζεστασιάς. Με κάποιον τρόπο σε ωθεί στη δημιουργικότητα και αυτό ίσως οφείλεται στα μοναδικά artworks που έχουν πάρει τη θέση τους στους τοίχους και τις κενές επιφάνειες, καλύπτοντας όλες τις γωνίες που πριν λίγο καιρό ήταν εντελώς ανεκμετάλλευτες.

Η αίσθηση της οικειότητας έχει να κάνει με την προσεγμένη χρωματική παλέτα που επιλέχθηκε. Συγκεκριμένα, βλέπουμε πως οι γήινοι, ουδέτεροι τόνοι έχουν την τιμητική τους στους περισσότερους από τους χώρους. Το καφέ και το μπεζ πρωταγωνιστούν, τη στιγμή που το μαύρο έρχεται να προσδώσει μοντέρνο χαρακτήρα και το λευκό, με τη σειρά του, να εξασφαλίσει ισορροπία και αρμονία στο τελικό αποτέλεσμα. 

hbx090123studioplow-006-650a05a2032e4.jpg
Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Nicole Franzen, House Beautiful