fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στο San Francisco συνδυάζει υπέροχα το vintage με το σύγχρονο design
INTERIORS

Μια κατοικία στο San Francisco συνδυάζει υπέροχα το vintage με το σύγχρονο design

Σχεδιασμένο από τη Linda Hayslett


Όταν οι ιδιοκτήτες ενός διαμερίσματος στο San Francisco μετακόμισαν στο νέο τους σπίτι, ήξεραν ότι οι εσωτερικοί χώροι του στερούνταν εντελώς γοητείας αλλά ήταν ιδανικοί για να σχεδιαστικές παρεμβάσεις. Έτσι, επιστράτευσαν τη Linda Hayslett της LH.Designs για να εμπλουτίσει την κατοικία δύο υπνοδωματίων και δύο μπάνιων με τον χαρακτήρα και τη λειτουργικότητα που επιθυμούσαν. Το αποτέλεσμα δικαίωσε κάθε πιθανή προσδοκία τους.

Χτισμένο το 2016, το διαμέρισμα 970 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στη γειτονιά Bayview ήταν άδειο και χωρίς κάποιον ιδιαίτερο χαρακτήρα χάρη στην έλλειψη αρχιτεκτονικών λεπτομερειών, φωτισμού και αποθηκευτικών χώρων. «Ήταν πολύ λευκό και τίποτα δεν ξεχώριζε», λέει η Hayslett. Η ίδια εξηγεί: «Οι ιδιοκτήτες κατάγονται από το Brooklyn, οπότε τους άρεσαν κάποιες από αυτές τις λεπτομέρειες που συναντάς σε brownstones και την ιστορία που βλέπεις σε παλιά σπίτια εκεί. Δεν ήθελαν, ωστόσο, κάτι υπερβολικά περίτεχνο, αλλά ένα σκηνικό που να ξεχωρίζει για τον μοντερνισμό και τη διαχρονικότητά του».

08-65a803dac2070.jpg


Πέρα από το μη αξιοσημείωτο design του σπιτιού, υπήρχαν πρακτικά προβλήματα που εμπόδιζαν στην αναδιαμόρφωση των χώρων. «Το τραπέζι της τραπεζαρίας βρισκόταν ακριβώς μπροστά από την είσοδο, οπότε δημιουργούσε ένα εμπόδιο και καταλάμβανε πολύ χώρο στον διάδρομο», λέει η interior designer. Για να κάνει το διαμέρισμα λειτουργικό για τους κατοίκους του, η Hayslett επινόησε μια νέα διάταξη με προσαρμοσμένα στοιχεία παντού. Στην τραπεζαρία, ένα ενσωματωμένο τραπεζάκι προσφέρει τώρα άνεση και συρτάρια για αποθήκευση. Μια άκρως πρακτική νησίδα στην κουζίνα εκτείνεται παράλληλα με τον μακρύτερο τοίχο των ντουλαπιών, ο οποίος ανανεώθηκε με νέο υλικό. Τοποθετήθηκαν κρυφός φωτισμός και απλίκες παντού για πρακτική χρήση και για να διαμορφώνουν τη διάθεση. Και τα πάντα βάφτηκαν ή βάφτηκαν κατά παραγγελία, από τη ματαιοδοξία του μπάνιου και τις εσωτερικές πόρτες, προσφέροντας την αίσθηση της ζεστασιάς. Αυτή η αύρα ενισχύεται από μια ουδέτερη χρωματική παλέτα με πινελιές πλούσιου κόκκινου, πορτοκαλί, κοραλί, βαθύ πράσινο, navy blue και μαύρου.

Οι εσωτερικοί χώροι που προκύπτουν έχουν μια γοητεία, που έχει τον τρόπο να μας γεμίζει έμπνευση. Υπάρχουν διακριτές λεπτομέρειες που ενώνουν μοναδικά τους χώρους μεταξύ τους, ενώνοντας μοναδικά τα παραδοσιακά με τα μοντέρνα στοιχεία υπέροχα μεταξύ τους. Τα vintage στοιχεία έχουν προσδώσει μια κλασική φινέτσα, δημιουργώντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά και χαρακτηριστικά στοιχεία σε ολόκληρη την κατοικία. Αυτός ήταν και ο λόγος που το διαμέρισμα «έκλεψε» την καρδιά των ιδιοκτητών του σπιτιού, ενώ παράλληλα γέμισε με έμπνευση το αρχιτεκτονικό team. Ένα mix από ιδιαίτερες αποχρώσεις που ισορροπούν φανταστικά με ουδέτερους τόνους συνθέτουν όλο το home σκηνικό, το οποίο βγάζει μια αίσθηση απαράμιλλου, τόσο inspiring μοντερνισμού που σε καμία περίπτωση δεν περνά απαρατήρητος.

17-65a803dabce0b.jpg


Δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε πως -πέρα από το ξύλο- το μάρμαρο κυριαρχεί εξίσου. Σε διάφορες αποχρώσεις και στιλ, έχει χαρίσει πόντους πολυτέλειας στα σημεία όπου έχει τοποθετηθεί. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, οι artistic πινελιές κάνουν το σπίτι να φαίνεται ακόμα πιο ιδιαίτερα, ενώ παράλληλα του προσδίδουν έναν μοντέρνο χαρακτήρα. Μεγάλοι και μικρότεροι πίνακες έχουν πάρει τη θέση τους στους τοίχους και τις κενές επιφάνειες.

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Lauren Taylor, House Beautiful