fbpixel

Search icon
Search
Στην κορυφή του Baccarat Hotel & Residences στο Manhattan, αυτό το loft ξεχωρίζει για τον μοντερνισμό του
INTERIORS

Στην κορυφή του Baccarat Hotel & Residences στο Manhattan, αυτό το loft ξεχωρίζει για τον μοντερνισμό του

Είναι σχεδιασμένο από τον Joe Serrins


Το Baccarat Residence, μια ιδιωτική κατοικία που βρίσκεται σε ένα από τα ανώτερα επίπεδα του φημισμένου κτιρίου Baccarat Hotel & Residences στο Manhattan, ήταν η ιδέα του αρχιτέκτονα Joe Serrins και του ομώνυμου studio του, ο οποίος ανέλαβε την κατασκευή ενός οικογενειακού διαμερίσματος πριν από μερικά χρόνια. Η τοποθεσία του σχεδίου, στην καρδιά του Midtown, και η εμβληματική θέα, αποτέλεσαν το κλειδί για τη δημιουργία του προκύπτοντος ελκυστικού, ζεστού και παιχνιδιάρικου σκηνικού.

Peek inside!
kanivhjj5txrfrkx4ucg76-768-80.jpg


«Για μένα, ο σχεδιασμός προέκυψε από τα δύο έργα τέχνης που συνδέουν το διαμέρισμα με την τέχνη: το γλυπτό της Claudia Peña Salinas που κρέμεται από το γυάλινο παράθυρο κι εμπλέκεται στην πρόσοψη του κτιρίου απέναντι. Και στον απέναντι τοίχο, ένας πίνακας σε μέγεθος τοιχογραφίας ενός σουρεαλιστικού τοπίου από την Emma Webster που προσφέρει ένα όραμα της φύσης ως αντίστιξη στη θέα της πόλης», λέει ο Serrins, ο οποίος εργάστηκε στο έργο με την επικεφαλής σχεδιάστρια Danielle Watson. «Η τοποθεσία με τη θέα στον ορίζοντα του Midtown ήταν το σημείο εκκίνησης για τις σχεδιαστικές επιλογές μας».

Η ανάμειξη ενός αρκετά ουδέτερου, ευέλικτου σκηνικού με πολύχρωμες πινελιές τέχνης από την προσωπική συλλογή των ιδιοκτητών κι ένα mix επίπλων -τόσο σύγχρονων όσο και vintage- έκανε το εσωτερικό να ξεχωρίζει. Μιλώντας για τη συνεργασία του με τους ιδιοκτήτες, ο Serrins αποκάλυψε: «Έχουμε συνεργαστεί μαζί τους σε πολλά έργα και υπάρχει μια εμπιστοσύνη μεταξύ μας και μια σαφήνεια των ιδεών που κάνει τη συνεργασία μας ευχάριστη».

Το διαμέρισμα-κόσμημα αποτελείται από δύο υπνοδωμάτια, δύο μπάνια κι έναν ενιαίο χώρο καθιστικού, κουζίνας και τραπεζαρίας. Όλα προσφέρουν υπέροχη θέα προς το αστικό τοπίο και τα ψηλά κτίρια. Ο Serrins, ο οποίος ασχολείται με τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, καθώς και με αρχιτεκτονικά έργα μεγαλύτερης κλίμακας, επισημαίνει την ευχαρίστηση που βρίσκει σε σπίτια όπως το Baccarat Residence: «Το σπουδαίο με τα έργα εσωτερικής διακόσμησης γενικά είναι ο τεράστιος κόσμος των υλικών και των αντικειμένων που μπορούμε να εξερευνήσουμε. Μου αρέσουν οι απροσδόκητες συνδέσεις μεταξύ των κομματιών. Υπάρχουν πάντα εμπειρίες που δεν μπορείς να προβλέψεις και αυτές οι εκπλήξεις είναι συνήθως το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς».

5srk6wgdhutdndtgcb8bh5-768-80.jpg


Οι αρχιτέκτονες συνεργάστηκαν με τους πελάτες τους για να προσδώσουν μια funky αίσθηση νεανικότητας στην κατοικία. Ως αποτέλεσμα, η τέχνη συνδυάζεται με κομμάτια κι έπιπλα που χαρίζουν ισορροπία στο όλο σκηνικό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως χάνει την ενδιαφέρουσα διάστασή του. Καθώς η δουλειά του studio επικεντρώθηκε περισσότερο στη διακόσμηση και την επιμέλεια του εσωτερικού χώρου, ο Serrins εξηγεί ότι «η πρόκληση ήταν καθορισμένη για εμάς από την αρχή: πώς να συνδυάσουμε τη δυνατή πολυτέλεια της αισθητικής του Baccarat με τη νεανική, άνετη, μοντέρνα ατμόσφαιρα που χρειάζεται να έχει ένα διαμέρισμα.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Annie Schlechter, Art direction Michael Reynolds, Wallpaper