fbpixel

Search icon
Search
Ένα διαμέρισμα στο Brooklyn μάς φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην άνοιξη
INTERIORS

Ένα διαμέρισμα στο Brooklyn μάς φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην άνοιξη

Το υπέροχο σπίτι της Crina Arghirescu Rogard


Όπως μπορεί να επιβεβαιώσει όποιος έχει περάσει οποιοδήποτε χρονικό διάστημα στη Νέα Υόρκη, η εύρεση ενός σπιτιού -ιδανικά ενός φωτεινού, ευρύχωρου και κομψού- δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πρόκειται για μια πρόκληση που τέθηκε στην αρχιτέκτονα και σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Crina Arghirescu Rogard, η οποία αναγκάστηκε να μετακομίσει η ίδια και η οικογένειά της από το διαμέρισμά τους στο Brooklyn Heights. Ακολούθησε μια χρονοβόρα αναζήτηση για ένα νέο σπίτι, η οποία κατέληξε, ευτυχώς, σε κάτι καλό.

«Ένας από τους συνεργάτες μου βρήκε μια αγγελία σε έναν ιστότοπο. Μου άρεσε το διαμέρισμα και επικοινώνησα με τους ιδιοκτήτες», λέει η Arghirescu Rogard. Η νέα κατοικία βρίσκεται στη γειτονιά Bedford-Stuyvestant του Brooklyn και χρησιμεύει ως οικογενειακή εστία για την Arghirescu Rogard, τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά. Ως σχεδιάστρια, είχε αμέσως σχέδια για τον χώρο, ο οποίος διέθετε ψηλά ταβάνια, μεγάλα παράθυρα και πόρτες, καθώς και υπέροχα διακοσμητικά. «Προφανώς, η παρόρμηση να το μετατρέψω σε ένα δημιουργικό έργο ξεκίνησε, αλλά, φυσικά, επειδή πρόκειται για ενοικιαζόμενο χώρο, περιοριζόμασταν σε κάποιες παρεμβάσεις».

Take a tour!
crina-home-10069-65c556aea64ce.jpg


Ως εκ τούτου, η Arghirescu Rogard άφησε την εντυπωσιακή συλλογή της από έπιπλα, έργα τέχνης και είδη σπιτιού να ορίσουν το όλο σκηνικό. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από γλυπτά, δυναμικά αντικείμενα που τοποθετούνται σε ένα σκηνικό απαλής, ιστορικής αρχιτεκτονικής. Ορισμένα από αυτά τα κομμάτια, όπως ένα επιδαπέδιο φωτιστικό του Gaetano Pesce στο σαλόνι, προήλθαν από προηγούμενα έργα εσωτερικής διακόσμησης. Ομοίως, μια γλυπτική καρέκλα στο σαλόνι από τον Joe Colombo ήταν δώρο στην αρχιτέκτονα από έναν πελάτη, όπως και μια επιτραπέζια λάμπα από το Studio Drift.

Τα ταξίδια επηρέασαν επίσης μεγάλο μέρος της επιμέλειας της interior designer. Και ενώ η συλλογή της περιλαμβάνει αντικείμενα από όλο τον κόσμο, οι εμπνεύσεις της Arghirescu Rogard παραμένουν σταθερά ριζωμένες στην πλούσια σχεδιαστική ιστορία της Ιταλίας. «Εμπνέομαι βαθιά από τον Gio Ponti, τον Carlo Mollino και τον Andrea Branzi», λέει. 

crina-home-10050-version-65c556fdd192a.jpg


Στο σαλόνι, το λευκό τραπέζι από ρητίνη είναι της Liz Hopkins και το μαύρο τραπεζάκι είναι από το Of the Cloth. Ο καθρέφτης ήταν μαζί με το διαμέρισμα- η Arghirescu Rogard πρόσθεσε το μαύρο περίγραμμα κατά τη διάρκεια αυτής της φωτογράφισης. Όπως κάθε σπίτι στη Νέα Υόρκη, το διαμέρισμα έπρεπε να είναι ευέλικτο. Η Arghirescu Rogard το χρησιμοποιεί ως γραφείο, οικογενειακή κατοικία και χώρο για διασκέδαση - το τελευταίο κατέστη δυνατό μέσω δύο τραπεζιών, από τη σχεδιάστρια Liz Hopkins, που μπορούν να σπρώχνονται μαζί για μεγαλύτερες συγκεντρώσεις.

Τα έντονα χρώματα πρωταγωνιστούν και χαρίζουν μια νότα φρεσκάδας κι έξτρα πόντους μοντερνισμού στο όλο αποτέλεσμα και δίνει υπέροχη διάσταση στα σημεία όπου η designer επέλεξε να τα τοποθετήσει. Δένουν μοναδικά μαζί με όλες τις υπόλοιπες αποχρώσεις και ειδικά με το timeless & classy λευκό. Όλοι οι χώροι του σπιτιού αποδεικνύουν πόσο μοναδικά μπορούν να συνδυαστούν οι διαφορετικοί τόνοι μεταξύ τους, όπως για παράδειγμα το ψυχρό γκρι μαζί με το earthy μπεζ και το φωτεινό κίτρινο. Το ίδιο ισχύει και για το bold μαύρο, με μια πολύ ανοιχτή απόχρωση του καφέ, αλλά και με το πορφυρό κόκκινο σε ορισμένες λεπτομέρειες.

crina-home-10146-65c64fd59bae0.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Chris Mottalini, ELLE Decor