fbpixel

Search icon
Search
Μια μοντέρνα κατοικία στο Los Angeles ξεχωρίζει για την ασύλληπτη θέα που προσφέρει
INTERIORS

Μια μοντέρνα κατοικία στο Los Angeles ξεχωρίζει για την ασύλληπτη θέα που προσφέρει

Με την υπογραφή του αρχιτεκτονικού studio Woods + Dangaran


Οι Brett Woods και Joseph Dangaran του studio Woods + Dangaran είναι οι αρχιτέκτονες που δίνουν την υπογραφή τους σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά design δημιουργήματα των τελευταίων ετών. Αυτό που τους ξεχωρίζει είναι η εξαιρετικά μοντέρνα σχεδιαστική οπτική τους και η έντονη παρουσία της τέχνης σε όλες τους τις δουλειές.

Σημαντικό παράδειγμα αποτελεί αυτή η φανταστική κατοικία στο Los Angeles, που πρόσφατα ανακαίνισαν. Ένα σπίτι που -μεταξύ άλλων- ξεχωρίζει για την απίθανη θέα που προσφέρει στην περιοχή χάρη στην προνομιακή του θέση. Μέσα στο πράσινο είναι ένα υπόδειγμα μοντερνισμού, το οποίο αξίζει την προσοχή κάθε design lover.

Peek inside!
edc110123studio-mellone-007-651b189b4bc97.jpg


Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού, πρώτα απ' όλα λάτρεψαν τον απίθανο κήπο της βίλας -γεμάτος σπάνια λουλούδια και φυτά-, με το όλο σκηνικό να παραπέμπει στην αγγλική εξοχή μιας άλλης εποχής. Σκέφτηκαν πως αυτό το περιβάλλον θα τους προσέφερε τις πιο δυνατές στιγμές της κοινής τους πορείας.

Διατηρώντας ένα μοντέρνο στιλ που τους έκλεψε την καρδιά, με τη βοήθεια του αρχιτεκτονικού studio διαμόρφωσαν εκ νέου έναν προς έναν τους χώρους του σπιτιού. Πολλά από τα στοιχεία του παρελθόντος έχουν διατηρηθεί σχεδόν όπως ήταν, με μικρές μόνο σχεδιαστικές παρεμβάσεις. Αυτό που ζήτησαν ήταν να παραμείνει αυτό το modern style που κάνει τη διαφορά, δίνοντας στο σπίτι την αίσθηση ενός επιβλητικού ανακτόρου.

Από εκεί κι έπειτα, έπαιξαν με τα χρώματα και τις γραμμές, αποτύπωσαν με τον πιο κομψό και ανεπιτήδευτο τρόπο το προσωπικό του στιλ και την ιδιαίτερη αισθητική που τους διακρίνει. Όπως θα περίμενε κανείς, τα έργα τέχνης έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του. Μικροί και μεγάλοι πίνακες, artistic διακοσμητικά, εντυπωσιακά γλυπτά και μαξιμαλιστικά φωτιστικά συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό, το οποίο είναι απόλυτα cool και διαφέρει απ' όλα όσα έχουμε θαυμάσει τελευταία.

edc110123studio-mellone-008-651b19b594898.jpg


Εξαιρετικά σημαντική προσθήκη, επίσης, αποτελεί το ξύλο σε διάφορα στιλ και ποικίλους χρωματικούς τόνους, που πρωταγωνιστεί στο όλο decor, δίνοντας χαρακτήρα και απερίγραπτη διάσταση. Το πραγματικό και μείζονος σημασίας πλεονέκτημα των χώρων, ωστόσο, είναι το φως. Τα μεγάλα παράθυρα «λούζουν» την κατοικία από το πρωί έως την πολυπόθητη golden hour, πράγμα ουσιαστικό για πολλούς λόγους. Ανεξάρτητα όμως από την ώρα της ημέρας, οι χώροι διαβίωσης είναι γεμάτοι με χρώμα και χαρακτήρα.

Οι artful πινελιές, στο μεταξύ, φαίνεται να είναι η ιδανική προσθήκη από χώρο σε χώρο, δίνοντας ένα πιο σοφιστικέ αποτέλεσμα και κάνοντας τα δωμάτια πολύ πιο σύγχρονα και προσαρμοσμένα στο σήμερα. Δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στα υπέροχα indoor plants που κυριαρχούν από γωνιά σε γωνιά, χαρίζοντας διάσταση με τον πιο φυσικό κι εκλεπτυσμένο τρόπο.

Όλες οι αναφορές τις οποίες εντοπίζουμε στις γωνιές του διαμερίσματος, προσφέρουν μια up to date εικόνα. Ένα ultra cozy περιβάλλον, ιδανικό για μια ήρεμη καθημερινότητα στο Los Angeles κι ένα τρανό παράδειγμα για το πώς μπορεί κανείς να συνδυάσει την απαραίτητη πρακτικότητα με τις κομψές γραμμές που κλέβουν την παράσταση.

edc110123studio-mellone-002-651b258ae00f7.jpg
Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Willliam Jess Laird, Elle Decor