fbpixel

Search icon
Search
Τα 7 καλύτερα λουλούδια και φυτά για να διακοσμήσετε την κουζίνα σας
INTERIORS

Τα 7 καλύτερα λουλούδια και φυτά για να διακοσμήσετε την κουζίνα σας

Ευδοκιμούν σε αυτόν τον χώρο του σπιτιού, γι' αυτό και θεωρούνται ιδανικά


Η αλήθεια είναι πως όταν πρόκειται για τη διακόσμηση της κουζίνας μας, προτιμούμε να κινούμαστε σε πιο μινιμαλιστικές λύσεις, προκειμένου να είμαστε σίγουροι πως θα υπάρχει λειτουργικότητα κι ευκολία ως προς τις κινήσεις μας. Άλλωστε, πρόκειται για έναν χώρο που πρέπει να είναι κυρίως πρακτικός, ώστε να μας εξυπηρετεί στις καθημερινές μας ανάγκες. Παρόλα αυτά, μερικά προσθήκες θεωρούνται απαραίτητες με σκοπό να προσδώσουμε ενδιαφέρον και μια πινελιά χρώματος. Τα λουλούδια και τα φυτά είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να το πετύχουμε.

Παρακάτω, όσα θεωρούνται ιδανικά για την κουζίνα!

1. Spider plant

best-kitchen-plants-spider-plant-1656467707.jpg

Ένα φυτό που αγαπούν ιδιαίτερα οι plant lovers και οι λόγοι είναι πολλοί! Το spider plant -ονομάζεται έτσι διότι μοιάζει με αράχνη- χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα, γι' αυτό κι επιλέγεται συχνά για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Μάλιστα, είναι ένα φυτό που μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται για πολύ καιρό και να παραμένει καταπράσινο, αρκεί να τοποθετηθεί κάπου φωτεινά, όπως μπροστά από το παράθυρο της κουζίνας.


2. Αερόφυτα

tillandsia-air-plants-driftwood-container-2.jpg

Τα αερόφυτα ανήκουν στο γένος Tillandsia και αποτελούν την ιδανική επιλογή για να διακοσμήσει κανείς τον χώρο του και ιδίως την κουζίνα, καθώς είναι συνήθως μικρά και ταιριάζουν στα πρεβάζια των παραθύρων ή στα ράφια. Χρειάζονται φωτεινό σημείο ενώ ποτίζονται μια φορά την εβδομάδα είτε με βύθιση στο νερό είτε με ψέκασμα. Προσοχή! Όταν τα ποτίσετε, αφήστε τα ανάποδα ώστε να αποβάλλουν όλο το νερό και την πολλή υγρασία, καθώς πρέπει να είναι στεγνά.


3. Αλόη

live-aloe-vera-plant-w-grow-pot-z.jpg

Γνωστό σε όλους, πρόκειται για ένα ποώδες φυτό με μεγάλα σαρκώδη φύλλα, στο εσωτερικό των οποίων βρίσκεται ένα διάφανο ζελέ, πλούσιο σε ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό ουσίες. Ιδανικό, λοιπόν, για την κουζίνα, καθώς εκεί θα μπορείτε να κάνετε τα... πειράματά σας, χρησιμοποιώντας αυτό το ζελέ. Τοποθετήστε την αλόη κάπου φωτεινά και ποτίστε την 1-2 φορές την εβδομάδα.


4. Σανσεβιέρια

shutterstock-1192209508.jpg

H Σανσεβιέρια βρίσκεται σε κάθε λίστα δημοφιλών φυτών για εσωτερικούς χώρους. Τα μακριά, έντονα φύλλα της θα ευδοκιμήσουν σε φωτεινές περιοχές της κουζίνας σας, ιδανικά κοντά σε ένα παράθυρο. Όσον αφορά στη φροντίδα της, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ποτίστε τη μια φορά το μήνα όταν το χώμα είναι πολύ στεγνό στην αφή.


5. Ηλίανθοι

flower.jpg

Ένα λουλούδι που πολλοί λατρεύουν και το επιλέγουν για τη διακόσμησή τους, ιδιαίτερα αυτήν την εποχή. Οι ηλίανθοι είναι εύκολοι ως προς τη φροντίδα τους και χρειάζονται πότισμα 2-3 φορές την εβδομάδα, ώστε να αντέξουν για αρκετές ημέρες μέσα στο βάζο, το νερό του οποίου καλό είναι να ανανεώνεται συχνά. Για τους ηλίανθους σε γλάστρα πρόσθεσε ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα γενικής χρήσης, κάθε 15 περίπου ημέρες.


6. Ντάλια

1-eukbi.jpg

Χωρίς αμφιβολία, η ντάλια είναι ένα πανέμορφο λουλούδι που μπορεί να απογειώσει τη διακόσμηση της κουζίνας σας - και όχι μόνο. Τα εντυπωσιακά άνθη της έχουν διάμετρο 20-30 cm και αναπτύσσονται πάνω σε μακριά ανθικά στελέχη. Μεγάλη ποικιλία υπάρχει σε ό,τι αφορά στο χρώμα τους, ώστε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει με τον δικό σας χώρο.


7. Τουλίπες

istockphoto-1473932864-612x612.jpg

Άλλο ένα λουλούδι που αγαπάμε ιδιαίτερα τώρα που χειμωνιάζει και είναι η εποχή του. Ανήκει στην κατηγορία των βολβώδη λουλουδιών κι αν σκέφτεστε να το φυτέψετε στον κήπο σας, τώρα είναι η ιδανική στιγμή. Οι τουλίπες θα χαρίσουν μια όμορφη νότα στην κουζίνα σας, ενώ με την κατάλληλη φροντίδα διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση έως και 10 μέρες στο ανθοδοχείο. Yπάρχουν τουλίπες σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη με αμέτρητους συνδυασμούς χρωμάτων για να επιλέξετε.