fbpixel

Search icon
Search
Τα 7 καλύτερα φυτά για την είσοδο του σπιτιού σας που θα χαρίσουν θετική ενέργεια
INTERIORS

Τα 7 καλύτερα φυτά για την είσοδο του σπιτιού σας που θα χαρίσουν θετική ενέργεια

Σύμφωνα με τους κανόνες του Feng Shui


Η είσοδος κάθε κατοικίας αποτελεί το βασικό σημείο, βάσει του οποίου ορίζεται το στιλ διακόσμησης που έχετε επιλέξει για τους προσωπικούς σας χώρους. Έχει, επίσης, πρακτική σημασία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε δίνει το περιθώριο να διαμορφωθεί σε ένα ultra stylish περιβάλλον που θα σας φτιάχνει τη διάθεση κάθε φορά που μπαίνετε στο σπίτι. Τα φυτά φαντάζουν ως η ιδανική προσθήκη για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

Δείτε παρακάτω τα houseplants που θεωρούνται κατάλληλα σύμφωνα με το Feng Shui κατάλληλα για την είσοδο του σπιτιού σας, χαρίζοντας θετική ενέργεια στον χώρο σας!

1. Bonsai

design-anthology-2023-02qa-songwoohunbystudioeccentricseoul-songwoohun-006.jpg

Μια γλάστρα bonsai στο σπίτι είναι σύμβολο καλής τύχης και οικονομικής ευημερίας. Συνηθίζεται να την εντάσσουν σε χώρους γραφείου ή σε οποιαδήποτε άλλη γωνία, όπως στην είσοδο στην προκειμένη περίπτωση. Μάλιστα, για πιο statement χαρακτήρα, επιλέξτε ένα μεγάλο bonsai που θα πρωταγωνιστήσει στον χώρο σας. Bonus, είναι μια ωραία επιλογή για εσάς που προτιμάτε τις μινιμαλιστικές γραμμές στη διακόσμηση.


2. Σπαθίφυλλο

entypwsiako-spathifyllo-saloni-glastra.jpg

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυτά για το σπίτι, που μπορεί να κοσμήσει υπέροχα την είσοδο. Είναι ένα indoor plant με εντυπωσιακά λευκά λουλούδια που δημιουργούν μια όμορφη αντίθεση με το σκούρο πράσινο των φύλλων του. Επιπλέον, κάτι που θα σας συναρπάσει είναι πως το συγκεκριμένο φυτό έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τον αέρα από ατμοσφαιρικούς ρύπους και τοξικές ουσίες.


3. Ευκάλυπτος

e590ebdf588c836da486cc97cbfa23dd.jpg

Διακρίνεται για το αναζωογονητικό του άρωμα, αλλά και τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Πέρα, όμως, τα συγκεκριμένα γνωρίσματά του, ο ευκάλυπτος φέρνει αφθονία και θετική ενέργεια στον χώρο σας. Στο Feng Shui πιστεύεται ότι προσελκύει τον πλούτο και την ευημερία, καθιστώντας το μια εξαιρετική προσθήκη για την είσοδο ενός σπιτιού - και όχι μόνο.


4. Bamboo

ml-harris-bamboo-56a2e21a5f9b58b7d0cf7fe4.jpg

Το bamboo, πέρα από ένα πανέμορφο, exotic φυτό, είναι και σύμβολο καλής τύχης σύμφωνα με το Feng Shui. Εάν θέλετε, λοιπόν, τοποθετήστε τις δεσμίδες του φυτού με κατεύθυνση προς την ανατολή. Εάν πάλι θέλετε η τύχη να ευνοήσει τα οικονομικά σας, τότε βάλτε το bamboo νοτιοανατολικά, ανάλογα φυσικά και με την κατεύθυνση της εισόδου σας. Επιπλέον, φροντίστε να μην το τοποθετήσετε στο πάτωμα, αλλά πάντα σε κάποιο ψηλό σημείο.


5. Ορχιδέα

b1bda08ab4a1851c21f9575332c91207.jpg

Η ορχιδέα τη μοναδική ικανότητα να φέρνει τύχη κι ευημερία στα ερωτικά σας. Συγκεκριμένα, ενισχύει το δέσιμο στις υπάρχουσες σχέσεις, ενώ αυξάνει την πιθανότητα να βρείτε την πραγματική αγάπη. Μπορεί να απαιτεί αρκετή φροντίδα, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο να προσθέσετε τουλάχιστον μια γλάστρα στην είσοδό σας.


6. Παχίρα

largebraidedmoneytreewithmid-centuryceramicpotandwoodstand.jpg

Η παχίρα ονομάζεται και αλλιώς "money tree" και μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό, καθώς λέγεται ότι φέρνει πλούτο και ευημερία σε αυτούς που διακοσμούν το σπίτι τους με αυτό το φυτό. Εάν το επιλέξετε για τον χώρο σας, φροντίστε να το τοποθετήσετε νοτιοδυτικά, ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις θετικές επιδράσεις του. Μάλιστα, είναι κι εξαιρετικά όμορφο, με τον κορμό του να σχηματίζει πλεξούδα.


7. Φίκος

at-archive-824dc6a67b68de25c9c6b3816fb2ad2c0538ebe1.jpg

Ο φίκος συμβάλλει στην προώθηση της ροής θετικής ενέργειας μέσα στο σπίτι, ενώ είναι πολύ χαρακτηριστικός εξαιτίας των μεγάλων φύλλων του, που έχουν σκούρα πράσινη απόχρωση. Αυτά που χρειάζεται είναι αρκετά συχνό πότισμα, καθώς και μπόλικο φως ώστε να αναπτυχθεί καλύτερα και να αντέξει περισσότερο στον χρόνο. Γι' αυτό, επιλέξτε τον καλύτερα εσείς που έχετε φωτεινή είσοδο ή εναλλακτικά τοποθετήστε τον σε κάποιο άλλο σημείο μέσα στο σπίτι.