fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στο Chelsea συνδυάζει με elegant τρόπο τα vintage με τα σύγχρονα στοιχεία
INTERIORS

Μια κατοικία στο Chelsea συνδυάζει με elegant τρόπο τα vintage με τα σύγχρονα στοιχεία

Με την υπογραφή του studio d'Erlanger and Sloan


Όπως τόσα πολλά πράγματα στη ζωή, η αγορά αυτού του σπιτιού στο Chelsea οφείλεται σε μια ανατροπή της μοίρας. «Ήταν διαθέσιμο προς αγορά αλλά τότε εμείς είχαμε σκεφτεί να κάνουμε δικό μας ένα άλλο σπίτι που βρισκόταν στη γειτονιά», λέει ο ιδιοκτήτης. Χωρίς πολλές περιγραφές, κατάφεραν να αγοράσουν την κατοικία των ονείρων τους και το ζευγάρι ανέθεσε στους σχεδιαστές του d'Erlanger και Sloan να την επαναφέρουν στην αρχική της αίγλη. 

img-4488.webp

«Ήταν όμορφο, με τεράστια παράθυρα και ψηλά ταβάνια, κλασικό στοιχείο για τα βικτοριανά σπίτια της περιοχής», αναφέρει η Emilia d'Erlanger. Αλλά η διακόσμηση της δεκαετίας του 1980 ήταν παρωχημένη. Μέσα σε δύο χρόνια, η ίδια και η συνεργάτιδά της στον σχεδιασμό, Anna Sloan, το μεταμόρφωσαν σε ένα ζεστό, ζωντανό και παιχνιδιάρικο σπίτι για το ζευγάρι και την οικογένειά του.

Το studio εσωτερικής διακόσμησης έχει γραφεία στο Λονδίνο και στο Νάσβιλ του Τενεσί (όπου η Anna ζει από το 2017) κι εργάζεται σε οικιστικά έργα στη Βρετανία, την Ευρώπη και -όλο και περισσότερο- στις ΗΠΑ. Έχοντας προσλάβει το δίδυμο για την αναδιαμόρφωση δύο προηγούμενων κατοικιών, οι ιδιοκτήτες γνώριζαν ότι επρόκειτο για μια καλή συνεργασία και ότι οι d'Erlanger and Sloan θα παρείχαν αυτό που ήθελαν: ζεστασιά, ξεχωριστό χαρακτήρα και οικειότητα. 

img-4490.webp

Το αποτέλεσμα είναι ένα σπίτι που δεν είναι σε καμία περίπτωση βαρετό, αλλά ούτε προσπαθεί πολύ σκληρά. Είναι παραδοσιακό - η μεγαλοπρέπεια που χαρακτηρίζει αυτό το τμήμα του Chelsea είναι ακόμα αισθητή, αλλά διακριτική.

Δομικά, το μεγαλύτερο μέρος της ανακαίνισης ήταν η αναδιαμόρφωση και η επέκταση του κατώτερου ισογείου. Ένα συνονθύλευμα σκοτεινών δωματίων και διαδρόμων μετατράπηκε σε χώρο αποσκευών, γκαρνταρόμπα, βοηθητικό δωμάτιο και παιδικό δωμάτιο, ενώ προστέθηκαν εσωτερικά παράθυρα και γυάλινες πόρτες για να δημιουργηθούν οπτικές γραμμές μεταξύ της κουζίνας και του παιδικού δωματίου και να εισέλθει άπλετο φυσικό φως. Η αρχική κουζίνα επεκτάθηκε, η οροφή της έγινε πιο ψηλή και δημιουργήθηκαν τρεις τοξωτές διπλές πόρτες που οδηγούν στον κήπο. Μεγάλο μέρος του χρόνου της, η οικογένεια περνάει σε αυτόν τον ευάερο, φωτεινό χώρο.Αυτός ο μεγάλος χώρος χωρίς παράθυρα, με έναν τεράστιο καναπέ σε σχήμα L, διαχωρίζεται από το υπόλοιπο δωμάτιο με μια κουρτίνα. Διαθέτει χειροποίητα πάνελ του Atelier Vime στους τοίχους και μια οροφή από βαμβάκι "Humbug Ticking" από το Howe στην οδό Bourne 36. «Είναι ένα θεατρικό μικρό στολίδι που έρχεται σε αντίθεση με τη σύγχρονη κουζίνα», λέει η Anna. «Για τον καναπέ, επιλέξαμε ένα διακριτικό ύφασμα που ταιριάζει με τους αρχικούς, χρηστικούς σκοπούς του κάτω ορόφου», εξηγεί η Emilia.

img-4489.webp


Η κύρια κρεβατοκάμαρα είναι ένα άλλο γαλήνιο καταφύγιο μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης. Η σκάλα προς τους επάνω ορόφους μετακινήθηκε για να επιτρέψει την πρόσβαση σε ένα ιδιωτικό μπάνιο με θέα στον κήπο, ενώ ένα dressing room εξασφαλίζει ότι δεν υπάρχει ακαταστασία γύρω από το υπέροχο κρεβάτι. Η έκρηξη χρώματος στον δεύτερο όροφο, με τους τοίχους να είναι επικαλυμμένοι με το "Citrus Garden" της Schumacher και τα ηλιόλουστα κίτρινα ξύλινα έργα τέχνης δίνουν την αίσθηση της ζωντάνιας. "Θέλαμε μια αλλαγή στην ενέργειας του σπιτιού, καθώς εδώ βρίσκονται και τα παιδικά υπνοδωμάτια. Πολλοί από εμάς θυμόμαστε ακόμα την ταπετσαρία ή τις κουρτίνες από το παιδικό μας δωμάτιο, οπότε δημιουργήσαμε έναν φωτεινό, χαρούμενο χώρο που φέρνει αναμνήσεις», λέει το σχεδιαστικό team.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!
Φωτογραφίες: Lucas Allen, House & Garden