fbpixel

Search icon
Search
Μια ιδιαίτερη απόχρωση του πράσινου πρωταγωνιστεί σε μια sophisticated κατοικία στην Chelsea
INTERIORS

Μια ιδιαίτερη απόχρωση του πράσινου πρωταγωνιστεί σε μια sophisticated κατοικία στην Chelsea

Σχεδιασμένο από το Studio Duggan


Η designer του Studio Duggan, Tifanny Duggan, διακρίνεται στον χώρο της αρχιτεκτονικής για το εκλεπτυσμένο στιλ της, αλλά και τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο το αποτυπώνει σε κάθε σύγχρονη κατοικία. Δημιουργική και λάτρης της τέχνης, φροντίζει πάντα να φέρνει εις πέρας ό,τι της ζητείται, χωρίς ποτέ να αφήνει στην άκρη όσα ορίζουν τη δική της αισθητική. 

Τρανό παράδειγμα της δουλειάς της αποτελεί μια κατοικία την οποία πρόσφατα διαμόρφωσε στην Chelsea του Λονδίνου. Πράσινοι τοίχοι, μποέμ ατμόσφαιρα και ξεχωριστές συλλογές από artworks έχουν κάνει τη συγκεκριμένη κατοικία να θυμίζει gallery. Το σπίτι αποτελείται από τέσσερα υπνοδωμάτια, ενώ οι living χώροι διακρίνονται -μεταξύ άλλων- για μια αίγλη η οποία μοιάζει σαν να έχει βγει από το παρελθόν.

Αυτό που της ζήτησαν οι ιδιοκτήτες ήταν ένα ξεκούραστο και πολύ σύγχρονο περιβάλλον, που να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες τους. Αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να αποτυπωθεί το πάθος τους για την τέχνη μέσα από artworks που έχουν συλλέξει τα τελευταία χρόνια της κοινής τους πορείας. Η designer με τη σειρά της, κατάλαβε αμέσως πώς ακριβώς είχαν οραματιστεί την κατοικία των ονείρων τους κι έτσι ξεκίνησε το makeover.

Take a tour!
img-0224.jpg


Κατά το makeover του σπιτιού, δόθηκε τεράστια βάση στα έντονα χρώματα, που κάνουν τη διαφορά και χαρίζουν ζωντάνια όπου κι αν τοποθετηθούν. Κάπως έτσι, λοιπόν, βλέπουμε πως οι παιχνιδιάρικοι τόνοι έχον πάρει τη θέση τους από χώρο σε χώρο, γεγονός που έχει εξασφαλίσει απίστευτα μοντέρνο χαρακτήρα αντικρίζοντας το τελικό αποτέλεσμα. Στο μεταξύ, γίνεται ξεκάθαρο πως ως βασικό υλικό κατασκευής επιλέχθηκε το ξύλο, δημιουργώντας το vibe της διαχρονικότητας. 

Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό της κατοικίας, καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως πρόκειται για έναν απόλυτα πετυχημένο συνδυασμό πολλών και διαφορετικών στοιχείων -τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος. Όλα βασίζονται στις υψηλής αισθητικής ποιότητες, αλλά και στις λεπτομέρειες που έπαιξαν τεράστιο ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, όλα έχουν φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζουν απίστευτο φως από χώρο σε χώρο -ακόμα και στην παραμικρή γωνία του σπιτιού.

Η αισθητική που διατηρείται μπερδεύεται με περασμένες δεκαετίες, δημιουργώντας ένα από τα πιο εντυπωσιακό mixed σκηνικά που έχουμε θαυμάσει. Βλέπουμε πως η λιτότητα είναι αυτήν στην οποία βασίστηκε η αρχιτέκτονας, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ένα αποτέλεσμα που δε θα στερείται σε καμία περίπτωση τη λειτουργικότητα, αλλά και τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα μέσα από το design.

img-0210.jpg


Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως χρόνο με τον χρόνο βλέπουμε πως το mix & match γίνεται ολοένα και περισσότερο «κομμάτι» του σύγχρονου interior design, δίνοντας σε όλους μας την ευκαιρία να συνδυάσουμε πολλά και διαφορετικά styles και να δημιουργήσουμε ένα σκηνικό απόλυτα μοντέρνο και ξεχνώντας μια για πάντα την έννοια της τελειότητας, που απ' ό,τι φαίνεται ανήκει πια στο παρελθόν!

Ένας επιτυχημένος συνδυασμός από διαχρονικό και σύγχρονο design, συμπληρώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και, συγκεκριμένα, με διάφορα έργα τέχνης στους τοίχους και γλυπτά από κάθε γωνιά του πλανήτη στις βιβλιοθήκες και σε άλλες επιφάνειες. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα, οι αντίκες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον όλο διάκοσμο και προκαλούν τρομερή εντύπωση κι εξαιρετικό ενδιαφέρον όπου κι αν στρέψει κανείς το βλέμμα του.

Τέλος, τα βιβλία στις βιβλιοθήκες δημιουργούν ένα ακόμα πιο σοφιστικέ vibe στους περισσότερους από τους χώρους, ενώ παράλληλα τα μοντέρνα χαλιά σε funky χρώματα κάνουν ένα προς ένα τα δωμάτια να δείχνουν πολύ πιο ζεστά και φιλόξενα.

img-0203.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Sarah Griggs, House & Garden