fbpixel

Search icon
Search
Ένα οικογενειακό σπίτι στο ανατολικό Λονδίνο με μινιμαλιστικούς χώρους που εκπέμπουν γαλήνη
INTERIORS

Ένα οικογενειακό σπίτι στο ανατολικό Λονδίνο με μινιμαλιστικούς χώρους που εκπέμπουν γαλήνη

Το υπέροχο σπίτι της Laura Logan


H πρώην δικηγόρος Laura Logan που έγινε η interior designer στο βικτοριανό σπίτι της στο Leytonstone, το οποίο μοιράζεται με τον σύζυγό της και τα δύο μικρά παιδιά της. Η οικογένεια μετακόμισε το 2019, έχοντας ζήσει σε κοντινή απόσταση για αρκετά χρόνια. «Είχαμε προηγουμένως ανακαινίσει ένα μικρότερο σπίτι στην περιοχή, με το οποίο ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι», εξηγεί η Laura. «Ωστόσο, συνήθιζα να περνάω τακτικά από αυτό που είμαστε τώρα και πάντα παρατηρούσα την όμορφη βικτοριανή πρόσοψή του. Όσο πιο συχνά το προσπερνούσα, τόσο περισσότερο το παρατηρούσα, με τον ίδιο τρόπο που τα παιδιά παρατηρούν τα πράγματα - αργά στην αρχή, στη συνέχεια με πιο ενδιαφέροντα τρόπο και τελικά το ερωτεύτηκα». Για καλή της τύχη, ήταν διαθέσιμο για αγορά κι έτσι κατάφερε να κάνει δικό της το αντικείμενο του πόθου της.

Take a tour!
298a2566-edit-edit.jpg


Όποιος μπει τώρα στο εσωτερικό του θα βρει ένα φωτεινό, ανοιχτό, απίστευτα γαλήνιο σπίτι, με μεγάλους, φωτεινούς χώρους και μια αισθητική που είναι ο σύγχρονος μινιμαλισμός στα καλύτερά του: ασβεστοχρώματα, μεγάλα βάζα με κλαδιά τοποθετημένα μέσα τους, ουδέτερα υφάσματα και ανοιχτόχρωμη δρυς που χρησιμοποιήθηκε για τα δοκάρια στο εσωτερικό και την εξωτερική πρόσοψη. Δεν είναι, ωστόσο, έτσι όπως το βρήκαν. «Η κουζίνα ήταν απίστευτα μικρή και στενόχωρη», περιγράφει λεπτομερώς η Laura, και «η διακόσμηση ήταν εκκεντρική, συμπεριλαμβανομένων οροφών με φύλλα χρυσού και τοιχογραφιών τύπου Μιχαήλ Αγγέλου στα υπνοδωμάτια».

«Ήταν ένα σπουδαίο σπίτι, αλλά τα χρόνια είχαν δημιουργήσει σύγχυση, δυσλειτουργία και μια συνολική αίσθηση "ασυνέπειας"», όπως εξηγεί η Laura. Αυτό που επιδίωξε να κάνει, με τη βοήθεια της Lizzie O'Neill του EJ Studio, ήταν να «αποκαταστήσει μια αίσθηση συνοχής μέσα στο αρχικό βικτοριανό περίβλημα και στη συνέχεια να κοιτάξει να δημιουργήσει τα πράγματα που τόσο συχνά λείπουν από τα βικτοριανά ακίνητα - το φως και τον χώρο». Δύο πράγματα από τα οποία επωφελείται το σπίτι είναι η νότια όψη του στο πίσω μέρος του, όπου βρίσκονται οι εκτεταμένοι πλέον χώροι της κουζίνας και της τραπεζαρίας κι ένας εξαιρετικά μεγάλος κήπος. Ήταν λογικό να επεκτείνουμε το ακίνητο στο πίσω μέρος για να δημιουργήσουμε τον χώρο για την κουζίνα και την τραπεζαρία που είναι πλήρως συνδεδεμένες με το φως της ημέρας». 

lauralogan-4217-enhanced-nr-edit-2-edit.jpg


Τα υλικά αποτελούν πράγματι βασική πτυχή του σχεδίου, και πρόκειται για ένα εξαιρετικά απτικό σπίτι. Οι τοίχοι είναι βαμμένοι με μπογιά Bauwerk, η νησίδα της κουζίνας είναι ένα vintage τραπέζι που βρέθηκε στο eBay, ενώ το πάτωμα από μικροτσιμέντο διαχέει απαλά το φως από τα μεγάλα παράθυρα. «Πάντα με ελκύουν τα απτικά όμορφα περιβάλλοντα που χρησιμοποιούν φυσικά υλικά και τοπική χειροτεχνία», σημειώνει η Laura.

Η Laura περιγράφει τη διαδικασία της επίπλωσης του σπιτιού: «Είναι εκλεκτική και μου αρέσει η δημιουργική πρόκληση της προσπάθειας να συνθέσω διαφορετικές περιόδους. Είναι λίγο σαν να κάνεις ένα πάρτι και να προσκαλείς μεμονωμένα κομμάτια από μια περίοδο να γίνουν φίλοι με κομμάτια από μια άλλη». Και συνεχίζει: «Θα προσπαθώ πάντα να ακολουθώ μια κυκλική προσέγγιση που δίνει προτεραιότητα στην ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση».

lauralogan-4176-enhanced-nr-edit-edit-2-edit-edit-2.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Owen Gale, House & Beautiful