fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στη Βαρκελώνη είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να συνδέεται με το καταπράσινο εξωτερικό τοπίο της
INTERIORS

Μια κατοικία στη Βαρκελώνη είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να συνδέεται με το καταπράσινο εξωτερικό τοπίο της

Το "Roca House" υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια του Ramón Esteve


Το La Roca House βρίσκεται βόρεια της Βαρκελώνης, μόλις μισή ώρα από την πόλη. Το οικόπεδο ξεπροβάλει στην πλαγιά ενός λόφου με θέα στη θάλασσα, με το καταπράσινο τοπίο να κυριαρχείται από μεγάλα πεύκα, πουρνάρια και φελλοβελανιδιές. Ο σχεδιασμός για το σπίτι γεννιέται από τον σεβασμό για το φυσικό του περιβάλλον, το οποίο σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο. Το σύνθετο έδαφος παίζει κύριο ρόλο στη δημιουργία και την τοποθέτηση του σπιτιού.

Το σπίτι φαίνεται ογκώδες λόγω της σύνδεσής του με το έδαφος από το οποίο αναδύεται. Πιο συγκεκριμένα, μια μεγάλη βάση από τοπική πέτρα συγχωνεύεται με το βουνό και γίνεται ένα με αυτό. Αυτή η πλίνθος καλύπτεται από πλατφόρμες από καφέ σκυρόδεμα που προστατεύουν κι επεκτείνουν το εσωτερικό προς τα εξωτερικό της κατοικίας, ενώ αφήνουν ανοιχτή τη θέα που κόβει την ανάσα. Το design του σπιτιού ορίζεται ανάλογα με τη θέση των υπαρχόντων μοναδικών δέντρων, τα οποία το περιβάλλουν και το κάνουν ακόμα πιο εντυπωσιακό.

la-roca-house-by-ramon-esteve-10-t5LMk.jpg


Υπάρχει ένας βράχος που ξεπροβάλει από το έδαφος, σηματοδοτώντας μια προνομιακή θέση στον ορίζοντα. Το σπίτι είναι διατεταγμένο γύρω από αυτόν τον βράχο: Αναδύεται από το νερό στο σημείο της πισίνας, η οποία συγχωνεύεται με τη θάλασσα λόγω της σκούρας μπλε απόχρωσής της. Προκειμένου να ενισχυθεί η σύνδεση με το τοπίο, όλα τα χρώματα, οι υφές και η χρωματική γκάμα των υλικών αντικατοπτρίζουν τους τόνους στο περιβάλλον.  

Η βάση είναι κατασκευασμένη από την ίδια λιθοδομή με τα τυπικά κτίρια Maresme και χρησιμοποιεί τοπική πέτρα. Το σκυρόδεμα έχει μια καφέ απόχρωση που δίνει συνέχεια στο χρώμα της πέτρας. Το ξύλο που χρησιμοποιείται στις προσόψεις είναι σκούρο για να ταιριάζει με τους κορμούς των δέντρων και να δημιουργία αρμονία, ενώ οι ξύλινες επιφάνειες στο εσωτερικό είναι πιο φωτεινές και απαλές. Ο σχεδιασμός του σπιτιού είναι ό,τι πιο σύγχρονο έχουμε θαυμάσει τελευταία.

la-roca-house-by-ramon-esteve-13-lGz95.jpg


Ο κήπος έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να γίνεται ένα με το μεσογειακό δάσος, είναι γεμάτος δέντρο και σημεία στο πράσινο, ενώ τα άνθη χαρίζουν extra χρώμα και ζωντάνια. Αυτά τα λουλούδια έχουν την ίδια χρωματική παλέτα με το σπίτι. Υπάρχει μεγάλη γκάμα εξωτερικών χώρων, όπως ο τεράστιος κήπος και το roof garden, όπου η πλούσια βλάστηση είναι και πάλι το κύριο χαρακτηριστικό. 

Η πρόσβαση στην κατοικία βρίσκεται στον πρώτο όροφο, ενώ οι living areas και η κύρια κρεβατοκάμαρα βρίσκονται σε αυτόν τον όροφο, τη στιγμή που τα πολλά και μεγάλα παράθυρα επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να ατενίζουν προς το μαγευτικό εξωτερικό. Το εσωτερικό του σπιτιού μοιάζει σαν να αποτελεί συνέχεια του υπέροχου εξωτερικού τοπίου, γι' αυτό και είναι εξαιρετικά φωτισμένο με φυσικό τρόπο. Ο αρχιτέκτονας επέλεξε να κινηθεί σε μινιμαλιστικά σχεδιαστικά μονοπάτια, ώστε να εξασφαλίσει διαχρονικότητα και μοντερνισμός, με το τελικό αποτέλεσμα να έχει τον τρόπο να μας εμπνέει.

la-roca-4house-by-ramon-esteve-00-Kw2qa.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!