fbpixel

Search icon
Search
For the flower lovers: Αυτά είναι τα 10 ομορφότερα λουλούδια στον κόσμο
INTERIORS

For the flower lovers: Αυτά είναι τα 10 ομορφότερα λουλούδια στον κόσμο

Αυτή η εποχή είναι ιδανική για να τα εντάξετε στον χώρο σας


Τα λουλούδια αποτελούν μια προσθήκη στο σπίτι μας, η οποία δεν πρέπει να απουσιάζει, ιδιαίτερα αυτήν την εποχή. Έχουν τον τρόπο να προσδίδουν χρώμα και «ζωή», και το γεγονός αυτό τα κάνει να γίνονται ένα αναπόσπαστο κομμάτι από τη διακόσμηση των προσωπικών μας χώρων. Κι επειδή ο Μάρτιος έχει μπει, αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να γεμίσετε την κατοικία σας με τα πιο πολύχρωμα indoor plants. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τα 10 ομορφότερα από αυτά.

Ανακαλύψτε τα!

1. Ίριδα

shutterstock-1930896446-1.jpg

Το λουλούδι της ίριδας μοιάζει σαν έργο τέχνης! Ίσως γι' αυτό να ήταν το αγαπημένο θέμα του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Claude Monet για τους πασίγνωστους πίνακές του. Τα χρώματα του μπλε, του μοβ, του κίτρινου και του λευκού συνθέτουν μια πραγματικά μοναδική εικόνα, που συνεπαίρνει τους λάτρεις των λουλουδιών.


2. Πασχαλιά

shutterstock-2228922957.jpg

Ένα λουλούδι-συνώνυμο της άνοιξης! Τα πανέμορφα μοβ ή λευκά άνθη του θα αρχίσουν σε λίγο καιρό να πρωταγωνιστούν και να γίνονται στοιχείο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. Ο σημαντικότερος, όμως, λόγος που αγαπάμε αυτό το λουλούδι δεν είναι άλλος από το μεθυστικό άρωμά του - ίσως η ωραιότερη που έχουμε μυρίσει σε άνθος.


3. Ντάλια

shutterstock-2425276095.jpg

Η ντάλια είναι ένα από τα πιο πλούσια λουλούδια που θα βρείτε, διαθέσιμο σε ένα ουράνιο τόξο χρωμάτων που κυμαίνονται από ροζ και κόκκινο έως πορτοκαλί ή λευκό. Ορισμένα πέταλα της ντάλιας έχουν ακόμη κι εντυπωσιακές χρωματικές διαβαθμίσεις, όπως έντονα κόκκινα που σταδιακά «σβήνουν» σε απαλό λευκό. Μια τέλεια επιλογή για το βάζο του coffee table σας.


4. Κατιφές

shutterstock-2295783741.jpg

Μια σειρά από κατακόκκινους ή πορτοκαλί κατιφέδες σε έναν καταπράσινο κήπο μπορεί να είναι μια από τις ομορφότερες εικόνες που έχει να προσφέρει η φύση. Οι πλούσιες χρωματικές παραλλαγές και η ποικιλία σχημάτων προσδίδουν στον κατιφέ μια σχεδόν ανεπανάληπτη γοητεία. Μια υπέροχη επιλογή για κήπο ή μπαλκόνι.


5. Ορχιδέα

shutterstock-2099381866.jpg

Η ορχιδέα είναι μια κατηγορία από μόνη της λόγω του μοναδικού της σχήματος και των τολμηρών χρωμάτων της. Καθώς πολλά λουλούδια συνδυάζουν διάφορα χρώματα με απρόβλεπτους τρόπους, η ορχιδέα παίζει με τους δικούς της κανόνες. Ίσως η πρόκειται για την πιο αγαπημένη μας επιλογή για τη διακόσμηση του σπιτιού μας.


6. Τριαντάφυλλο

shutterstock-2230278747.jpg

Τα καμπυλωτά και πέταλα, ο έντονος χρωματισμός και η ποικιλία των χρωμάτων κάνουν το τριαντάφυλλο πραγματικά το απόλυτο λουλούδι. Ο Claude Monet, ο Pierre-Auguste Renoir και ο Paul Cézanne είναι μερικοί μόνο από τους εμβληματικούς καλλιτέχνες που έχουν ενσωματώσει το τριαντάφυλλο στα έργα τους. Must επιλογή για να προσφέρουμε στους αγαπημένους μας.


7. Αμυγδαλιά

shutterstock-2282571225.jpg

Όταν οι αμυγδαλιές ανθίζουν σημαίνει πως η άνοιξη έχει καταφθάσει. Από κοντά, τα λεπτεπίλεπτα πέταλά τους είναι ένα πανέμορφο θέαμα - αν και η ομορφιά των λουλουδιών γίνεται πραγματικά εμφανής από απόσταση. Είτε ροζ είτε λευκό, αυτό το λουλούδι έχει μια εξίσου ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας λόγω της μυρωδιάς του.


8. Ορτανσία

shutterstock-2245800729.jpg

Τι πιο ωραίο από ένα βάζο γεμάτο ορτανσίες! Σε διάφορα χρώματα, από ροζ έως μπλε και διάφορα combos, ανθίζουν ως θάμνος και αγαπούν το έντονο φυσικό φως. Κάθε άνθος μπορεί να κοπεί για ανθοσυνθέσεις και το αποτέλεσμα είναι μαγικό κι εξωτικό.


9. Μαργαρίτα

shutterstock-534123559.jpg

Μπορεί οι μαργαρίτες να είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λουλούδια, αλλά αυτό δεν τις κάνει λιγότερο όμορφες. Έχουν την τάση να φυτρώνουν σε χωράφια, είναι ρομαντικές και ταιριάζουν υπέροχα σε βάζα, αλλά και σε συνθέσεις με άλλα λουλούδια. Είναι ένα φυτό ευαίσθητο στην παγωνιά και τον κρύο αέρα και προτιμά τις θέσεις με καλή ηλιοφάνεια στον κήπο ή το μπαλκόνι.


10. Κρίνος Stargazer

img-6095.webp

Πρόκειται για έναν από τους πιο ιδιαίτερους κρίνους, που εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς flower lovers. Οι ανατολίτικοι κρίνοι είναι γνωστοί για το υπέροχο άρωμά τους και ανθίζουν στα μέσα έως τα τέλη του καλοκαιριού. Οι Stargazer είναι εύκολοι στην καλλιέργεια και απαιτούν αρκετό ηλιακό φως, ώστε να αναπτυχθούν πιο γρήγορα.