fbpixel

Search icon
Search
Ο οίκος Louis Vuitton θα παρουσιάσει την cruise συλλογή 2025 τον Μάιο στη Βαρκελώνη
TRENDS & CATWALKS

Ο οίκος Louis Vuitton θα παρουσιάσει την cruise συλλογή 2025 τον Μάιο στη Βαρκελώνη

Μια μοναδική συνεργασία του fashion house με την πόλη της Ισπανίας


Η Louis Vuitton θα παρουσιάσει την επίδειξη μόδας Cruise 2025 στη Βαρκελώνη στις 23 Μαΐου 2024, μία από τις πολλαπλές δράσεις συνεργασίας της με την καταλανική πρωτεύουσα. Οι δράσεις αυτές αφορούν κυρίως τη διοργάνωση του 37ου Louis Vuitton America's Cup Barcelona, συμπεριλαμβανομένης της προκριματικής περιόδου του Louis Vuitton Cup, που θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2024.

Βυθισμένη στην παράδοση και την καινοτομία - με την «Τέχνη του ταξιδιού» στον πυρήνα της - η Louis Vuitton έχει διοργανώσει εκθέσεις σε όλο τον κόσμο σε παγκοσμίου φήμης τοποθεσίες και ορόσημα αρχιτεκτονικής σημασίας, αποτίοντας φόρο τιμής στην τέχνη και τον τοπικό πολιτισμό. Στο παρελθόν, ο οίκος έχει πραγματοποιήσει τις εκθέσεις Cruise σε χώρους όπως το κτήμα Bob & Dolores Hope Estate του John Lautner στο Palm Springs, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Oscar Niemeyer στο Niterói, το Μουσείο Miho του I.M. Pei κοντά στο Κιότο, το Ινστιτούτο Salk στην Καλιφόρνια και το Isola Bella στη λίμνη Maggiore μεταξύ άλλων. 

1-8PKqt.jpg
Το επερχόμενο Cruise Fashion Show θα πραγματοποιηθεί σε τοποθεσία στη Βαρκελώνη, το πού θα αποκαλυφθεί αργότερα.

Η τελευταία στάση του οίκου στην καταλανική πρωτεύουσα φέρνει τους επισκέπτες και τους θεατές σε ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο και τουριστικό προορισμό. Φωλιασμένη στα σύνορα της Μεσογείου, η Βαρκελώνη είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο ζωντανούς και δυναμικούς προορισμούς στην Ευρώπη.

«Είναι μεγάλη χαρά να συνεργαζόμαστε με την πόλη της Βαρκελώνης που μοιράζεται κοινές αξίες με τη Louis Vuitton, οι οποίες είναι βαθιά ριζωμένες σε μια αξιοσημείωτη κληρονομιά και το πάθος για δημιουργικότητα. Η επερχόμενη επίδειξη μόδας Cruise, η οποία περικλείει το όραμα του καλλιτεχνικού διευθυντή γυναικών Nicolas Ghesquière για τη συλλογή, καθώς και το επερχόμενο Κύπελλο Louis Vuitton και το 37ο Κύπελλο Αμερικής, θα αποτυπώσουν αναμφίβολα τη μακροχρόνια σχέση της Louis Vuitton με τη Βαρκελώνη και την περιοχή της Καταλονίας με τον πιο απόλυτο τρόπο», δήλωσε ο Pietro Beccari, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Louis Vuitton.

Παράλληλα με την έκθεση, η Louis Vuitton θα γιορτάσει επίσης το LV Cup και την 37η έκδοση του Louis Vuitton 37th America's Cup Barcelona με πολλαπλές εκδηλώσεις, όπως φιλοξενία, έκθεση και πολιτιστικές δραστηριότητες με καλεσμένους από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, η Louis Vuitton θα λανσάρει τον πολυαναμενόμενο οδηγό πόλης για τη Βαρκελώνη μαζί με ένα πολιτιστικό pop-up περίπτερο και εκδήλωση. 

Η Βαρκελώνη και η Louis Vuitton εργάζονται επίσης σε εκπαιδευτικά προγράμματα για την υποστήριξη της δημιουργικότητας και του σχεδιασμού στην πόλη.
2-dVg0K.jpg

Η σχέση του γαλλικού οίκου με την ισπανική πόλη χρονολογείται από τις αρχές του 20ού αιώνα, καθώς το fashion house διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στη Διεθνή Έκθεση της Βαρκελώνης το 1929, φέρνοντας σε επαφή τη βιομηχανία, την τέχνη και την καινοτομία. Ο Georges Vuitton (γιος του Louis Vuitton) ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής και του απονεμήθηκε επίσης ένα μεγάλο βραβείο για τις θήκες τουαλέτας του. Η Louis Vuitton άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Ισπανία στην πόλη της Βαρκελώνης το 1987 και σήμερα διαθέτει δύο καταστήματα στην καταλανική πρωτεύουσα. Το αποτύπωμα της Louis Vuitton επεκτείνεται και στην περιοχή της Καταλονίας, γνωστή για τη μεγάλη της παράδοση στην τέχνη του δέρματος, όπου ο οίκος άνοιξε τα πρώτα του εργαστήρια το 1990 και σήμερα διαθέτει έξι ατελιέ δερμάτινων ειδών στην Καταλονία, όπου απασχολούνται πάνω από 1800 άτομα.