fbpixel

Search icon
Search
Μια υπέροχη κατοικία στο Βερολίνο που απογειώνει τους γήινους τόνους
INTERIORS

Μια υπέροχη κατοικία στο Βερολίνο που απογειώνει τους γήινους τόνους

Το σπίτι των Laura Muthesius και Nora Eisermann


Η Laura Muthesius και η Nora Eisermann, το δίδυμο πίσω από το blog Our Food Stories, πρόσφατα αγόρασαν τη δική τους εξοχική κατοικία βορειοανατολικά του Βερολίνου, η οποία μοιάζει βγαλμένο από όνειρο. Ήθελα ένα περιβάλλον όπου θα χαλάρωσαν οποιαδήποτε στιγμή μέσα στον χρόνο. Και, τελικά, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα σπίτι που έχει τον τρόπο να μας εμπνέει. 

Θέλοντας, λοιπόν, να αλλάξουν εξ ολοκλήρου τη διαμόρφωση του σπιτιού, ξεκίνησαν να δημιουργούν από μόνοι τους το σχέδιο που είχαν ιδανικά στη φαντασία τους. Φτάνοντας στο σήμερα, η κατοικία αυτή δεν έχει καμία σχέση με την όψη που διατηρούσε κατά το παρελθόν, χωρίς βέβαια αυτό να στερεί την αίγλη των vintage στοιχείων.

Take a tour!
lauranora-kyrisz-673.jpg


Με γνώμονα να δημιουργήσουν ένα πραγματικό σπίτι, έδωσαν βάση στα υλικά κατασκευής, κάνοντας τις ξύλινες επιφάνειες να κυριαρχούν και να εξασφαλίζουν ένα timeless αποτέλεσμα σε όλα τα δωμάτια. Ως γνήσιοι λάτρεις της τέχνης, επίσης, εντύπωση μας προκαλούν τα επιβλητικά έργα τέχνης, που φανερώνουν την αγάπη των ιδιοκτητών για την pop αισθητική και τα έντονα χρώματα.

Πλέον, ο μοντερνισμός που επικρατεί σε κάθε χώρο έχει τον τρόπο να εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό λάτρη του interior design. Το σπίτι δεν έχει καμία σχέση με την αρχική του μορφή, ωστόσο δεν είναι λίγα τα vintage στοιχεία που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στον συνολικό σχεδιασμό. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο και το mix μεταξύ κλασικού και μοντέρνου φαίνεται να έχει πετύχει πολύ.

Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, βλέπουμε πόσο μοναδικά μπερδεύονται οι γήινες αποχρώσεις μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αποτέλεσμα, που σε τίποτα δε θυμίζει σε ένα σπίτι που έχει σταματήσει να εξελίσσετε πριν από δεκαετίες. Συγκεκριμένα, το ξύλο έχει χρησιμοποιηθεί σαν καμβάς στους περισσότερους χώρους.

lauranora20kyrisz-618.jpg


Σαν bonus, οι μεταλλικές λεπτομέρειες που έχουν προστεθεί φαίνεται να είναι η ιδανική προσθήκη, η οποία μετατρέπει κάθε χώρο σε ένα πολυτελές corner, στην πιο μοντέρνα εκδοχή του. Ακόμα, οι ταπετσαρίες σε μορφή χαλασμένου που έχουν τοποθετηθεί κατά κύριο λόγο στα υπνοδωμάτια, κάνουν το συνολικό αποτέλεσμα ακόμα πιο cozy και φιλόξενο.

Η αίσθηση αυθορμητισμού που υπάρχει όπου κι αν εστιάσει κανείς την προσοχή του, είναι ίσως το κλειδί της επιτυχίας του total σκηνικού. Η τοποθέτηση του ξύλου στις περισσότερες από τις γωνίες έχει προσδώσει την αίσθηση του μοντερνισμού, αλλά παράλληλα και μια διαχρονική ατμόσφαιρα που έχει ταιριάξει συγκλονιστικά με το όλο theme.

Έχουν επιλεχθεί λίγα έπιπλα, μόνο όσα εξυπηρετούν την ανάγκη τους, χωρίς υπερβολές στο τελικό αποτέλεσμα που να δημιουργούν «σύγχυση» στο μάτι. Τα μεγάλα παράθυρα, στο μεταξύ, προσφέρουν απεριόριστη θέα στη φθινοπωρινή αυτή πόλη της Πορτογαλίας, γαληνεύοντας την ψυχή και χαρίζοντας μια extra πηγή τεχνητού φωτός σε όλα τα δωμάτια.

lauranora20kyrisz-782.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Owen Gale, House & Garden