fbpixel

Search icon
Search
Τα Harrods στολίστηκαν: Οι βιτρίνες και τα fashion corners που μας εντυπωσίασαν
ESCAPE

Τα Harrods στολίστηκαν: Οι βιτρίνες και τα fashion corners που μας εντυπωσίασαν

Γι' άλλη μια χρονιά, το διάσημο πολυκατάστημα του Λονδίνου γίνεται ο «βασιλιάς» των Χριστουγέννων


H βρετανική πρωτεύουσα έχει ήδη «φορέσει» τα γιορτινά της και «κινείται» σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. Γι' άλλη μια χρονιά, το πολυκατάστημα Harros γίνεται ο «βασιλιάς» των εορτών, με τις βιτρίνες του να έχουν στολιστεί και τα φώτα του να έχουν ανάψει εδώ και λίγες ημέρες. Τα πιο διάσημα fashion cornes μάς μαγεύουν με το festive design τους, φέρνοντάς μας ένα βήμα πιο κοντά στην πιο όμορφη και λαμπερή εποχή του χρόνου.

Welocome the Christmas world of Harrods!
harrods-christmas-windows-1-696x464.jpg
Valentino


Μια γρήγορη ματιά στα φετινά installations και τις εντυπωσιακές βιτρίνες μάς κάνει να καταλαβαίνουμε πως αυτά τα Χριστούγεννα στα Harrods είναι αφιερωμένα στα δώρα και τη σημασία του να τα προσφέρουμε στους ανθρώπους που αγαπάμε. Για να φέρει επιτυχώς εις πέρας το συγκεκριμένο concept, το πολυκατάστημα συνεργάστηκε με τον οίκο Valentino, με το χαρακτηριστικό φούξια χρώμα του να έχει αποτυπωθεί παντού μέσα στο εμπορικό.

H συνεργασία περιλαμβάνει ένα φαντασμαγορικό δέντρο ύψους 9 μέτρων που διακοσμεί την είσοδο, ένα αναδυόμενο φορτηγό που σερβίρει ζεστά ροφήματα κι εορταστικές λιχουδιές και μια εγκατάσταση που παρουσιάζει την seasonal συλλογή και τα αξεσουάρ Valentino. O creative visual director των Harrods, δήλωσε: «Οι εμβληματικές και μαγευτικές βιτρίνες μας, που "τυλίγουν" το κατάστημα, ήταν πάντα το επίκεντρο αυτής της εποχής του χρόνου. Φέτος, οι Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες μας, από την boutique του Valentino μέχρι του Dior, "αγκαλιάζουν" αρμονικά το θέμα των εκλεπτυσμένων δώρων και την πράξη της προσφοράς κατά την περίοδο των γιορτών».

22-B9NVv.jpg
Valentino


Αξίζει να σημειωθεί πως στον τελευταίο όροφο του εμπορικού, στη βεράντα του Studio Frantzén, θα δημιουργηθεί μια «μαγευτική χειμερινή χώρα θαυμάτων» σε συνεργασία με τον Don Julio, συμπεριλαμβανομένου ενός σουαρέ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Σε ό,τι αφορά στον στολισμό των υπόλοιπων καταστημάτων, αυτός ακολουθεί μια πιο μινιμαλιστική προσέγγιση, με τους λευκούς και γκρι τόνους να κυριαρχούν.

Η πολυτέλεια και η υψηλή αισθητική έχουν τον πρώτο λόγο και συνδυάζονται εκπληκτικά με τη μαγεία των γιορτών. Μερικές από κομψό τρόπο διακοσμημένες και προωθώντας το concept του art of giving, μερικές ακόμα από τις βιτρίνες που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής είναι αυτής της Loewe, της Bulgari και της Hublot.

harrods-christmas-windows-2023-5-1024x683.jpg
Loewe
harrods-christmas-windows-2023-4-1024x683.jpg
Bulgari


Η καθεμία από αυτές ξεχωρίζει για την κομψότητά της και τη διακριτική λάμψη που εκπέμπει. Και τα τρία εμβληματικά brands έχουν δημιουργήσει τα δικά τους 3D δώρα για τις βιτρίνες τους, παρουσιάζοντας με τον πιο festive τρόπο τις συλλογές τους. Πέρα από τα ουδέτερα χρώματα που επιλέχθηκαν, βλέπουμε πως έχει δοθεί μεγάλη έμφαση και στον υπέροχο θερμό φωτισμό, που έχει δημιουργήσει τέλεια ατμόσφαιρα.

Η κάθε γωνιά του εμπορικού έχει γεμίσει με τη μαγεία των Χριστουγέννων, βάζοντάς μας στο κλίμα της εποχής κι επιβεβαιώνοντας τον λόγο για τον οποίο τα Harrods θεωρούνται ένας από τους απόλυτους προορισμούς των γιορτών στο Knightsbridge του Λονδίνου, το οποίο έχει συνδεθεί άρρηκτα με το luxury shopping.

22-1-dGakl.jpg
Hublot
Get into the spirit!

Φωτογραφίες: Drapers, Retail Gazette