fbpixel

Search icon
Search
Μια εμπειρία πολλών «αστέρων» μας προσκαλεί να αποδράσουμε στη μαγευτική Σαντορίνη
TRAVEL

Μια εμπειρία πολλών «αστέρων» μας προσκαλεί να αποδράσουμε στη μαγευτική Σαντορίνη

Το 5* Radisson Blu Zaffron Resort έκανε απόβαση στο Κυκλαδίτικο νησί με πολυτελή αέρα και σαφή προσέγγιση


Όλες οι φορές που χρειάστηκε να ταξιδέψω στη Σαντορίνη, ήταν για ολιγόωρες στάσεις και σίγουρα δεν αποτέλεσαν αντιπροσωπευτικό δείγμα της ομορφιάς που απλόχερα έχει χαριστεί σε αυτόν τον τόπο. Η ενέργεια του νησιού αυτού αδιαπραγμάτευτη. Μου το έλεγαν αλλά δεν το πίστευα. Όντως η Σαντορίνη σου ξυπνάει το θυμικό σου. Μια φωτιά σιγοκαίει μέσα της - και όχι μονάχα λόγω του ηφαιστείου της... Αρχές καλοκαιριού ακόμη, ωστόσο το Κυκλαδίτικο νησί είναι πιο παρόν από ποτέ. Ήρεμη δύναμη, έτσι θα το χαρακτήριζα. Μπορεί να αγαπιέται από πολλούς, παρόλα αυτά παραμένει «ταπεινό», κάνοντάς σε να υποκλιθείς στο μεγαλείο του - σ' αυτό που του 'χει δώσει η Φύση και όχι ο άνθρωπος. 

Αναζητώντας μερικές στιγμές χαλάρωσης, η επιλογή του 5* Radisson Blu Zaffron Resort στη διακριτική περιοχή λίγα βήματα μακριά από το Καμάρι με ενθουσίασε. Στην καρδιά ενός διακριτικού και ήρεμου σκηνικού, και πολύ κοντά στην πιο χαρακτηριστική παραλία της Σαντορίνης, μία πολυτελής όαση που συνδυάζει αρμονικά την εξωτική, boho-chic ατμόσφαιρα με τη διαχρονικότητα της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής με περίμενε.

rad-1191.jpg

Το Zaffron Resort, μου χάρισε από την πρώτη γνωριμία σαφή εικόνα της προσέγγισής του: Αυθεντική φιλοξενία με πυλώνες τον ξεχωριστό σχεδιασμό, τα exclusive events και τις αξέχαστες εμπειρίες για τους επισκέπτες. Πράγματι, από το reception desk μέχρι τη σουίτα μου, ένιωσα ότι σε αυτόν τον προορισμό θα έχω ό,τι χρειάζομαι. Σε καμία περίπτωση άλλωστε, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η σημαντική επένδυση ύψους 20 εκ. ευρώ, που πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο Fais για πρώτη φορά σε ένα lifestyle θέρετρο πέντε αστέρων και μάλιστα στη Σαντορίνη, σε έναν από τους πιο γνωστούς premium ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Ήλιος, φυσιολογικό κυκλαδίτικο αεράκι και μια γλυκιά ανυπομονησία στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα για το τι θα ακολουθήσει. Εντυπωσιάζομαι από το γεγονός ότι το θέρετρο ενσωματώνει στοιχεία του τρόπου ζωής στο νησί τόσο μέσα από τον σχεδιασμό, όσο και μέσα από ένα εύρος εμπειριών, events και συνεργασιών με διεθνή brands. 

Exclusive Feeling

rad-1481.jpg

Στο Zaffron Resort κάθε στιγμή των διακοπών μου μετατράπηκε σε μια custom-made εμπειρία. Από τον χρόνο στη σουίτα μου, όπου με περίμενε ένα ιδιαίτερο καλωσόρισμα από φρούτο και λευκό κρασί, μέχρι τις luxury υπηρεσίες τις οποίες είχα τη δυνατότητα να κάνω booked ακόμη και από την Smart TV, που κάλυπτε όλες τις ανάγκες μου. Μέσα από την κομψότητα και τα vibes των 103 σουιτών και των υπόλοιπων χώρων του, το θέρετρο έχει λάβει το όνομά του από το σπάνιο και ευαίσθητο λουλούδι του κρόκου (σαφράν) που εξακολουθεί να ανθίζει σε μερικά μέρη του νησιού.

radissonbluzaffronresort9566.jpg

Φυσικά, check στη λίστα μου έκανε η exclusive guests-only παραλία, που απέχει μια «ανάσα» από τις εγκαταστάσεις του θερέτρου. Καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά, με τον λευκό αφρό των κυμάτων τους να δημιουργεί την απόλυτη αντίθεση με τη μαύρη ηφαιστειακή άμμο. Το exclusive, guest-only κομμάτι της βραβευμένης με Γαλάζια Σημαία παραλίας Καμάρι, είναι μία όαση απόλαυσης και χαλάρωσης για τους φιλοξενούμενους του Blu Zaffron.

Μοdern design: An odd to Cycladic beauty

Υπεύθυνοι για το concept design και το master plan της Zaffron μαθαίνω πως είναι οι Έλληνες αρχιτέκτονες Arc-Set, οι οποίοι ήθελαν να δημιουργήσουν ένα χαλαρωτικό και μοναδικό θέρετρο, σεβόμενοι παράλληλα το τοπίο του νησιού. Μετά από δύο χρόνια σχεδιασμού, το αποτέλεσμα «έδεσε» ιδανικά με την ακατέργαστη ομορφιά της Σαντορίνης.

radissonbluzaffronresort8533.jpg

Οι κομψοί θόλοι και οι καμάρες του lobby αποτελούν φόρο τιμής στο κυρίαρχο αρχιτεκτονικό θέμα της Σαντορίνης, που επεκτείνονται ως σχεδιαστικό στοιχείο στο εσωτερικό των 103 δωματίων, σουιτών και βιλών -από το superior δωμάτιο με king-size κρεβάτι έως την προεδρική σουίτα με ιδιωτική πισίνα. Ο συνδυασμός φυσικών υλικών όπως του ξύλου με την πέτρα, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα με «γήινα» στοιχεία, ιδανικά για τη χαλάρωση του επισκέπτη.

Η εσωτερική διακόσμηση -υπό την επίβλεψη της Designteam/Νίκου Θεοδωρακόπουλου- δημιουργεί ένα γαλήνιο περιβάλλον με τη χρήση απτικών υλικών, πλούσιων υφών και μίας ουδέτερης χρωματικής παλέτας, που πλαισιώνονται από premium brands επίπλων και οικιακών ειδών όπως οι Ethimo και Pols Potten. Οι βιώσιμες ξύλινες επιφάνειες συμπληρώνονται από λινά και βαμβακερά υφάσματα, ενώ οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με ασπρόμαυρες φωτογραφίες που αποτυπώνουν την εκπληκτική ομορφιά της Σαντορίνης. Keyless είσοδος και ανέσεις όπως μηχανές καφέ Nespresso και προϊόντα περιποίησης Korres, αποτελούν μικρές, αλλά ουσιαστικές ψηφίδες στη γενικότερη αίσθηση πολυτέλειας.

radissonbluzaffronresort78656.jpg

Το στοιχείο του νερού δίνει παντού το «παρών». Πέρα από την παραλία, τζακούζι και θερμαινόμενες ιδιωτικές πισίνες υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα δωμάτια, ενώ το Zaffron διαθέτει και δύο κεντρικές θερμαινόμενες πισίνες, 220 και 138 τ.μ. Η κεντρική πισίνα αποτελεί την καρδιά του θερέτρου, με τον εντυπωσιακό, ασπρόμαυρο μαίανδρό της να σε μαγνητίζει. Αποτελώντας ένα ιδανικό σκηνικό τόσο για χαλαρά μεσημέρια όσο και για αξέχαστες βραδιές, το μπαρ της πισίνας φιλοξενεί διεθνώς γνωστούς guest DJs αλλά και πολλά ακόμα θεματικά events.

Good Life Destination

Κατά την παραμονή μου στο luxurious resort, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει για λίγο. Μέσα σε ένα ήσυχο και πάνω απ' όλα γαλήνιο περιβάλλον, το θρόισμα των φύλλων γίνεται το απόλυτο soundtrack των καλοκαιρινών σκέψεών μου. Πράγματι, πρόκειται για έναν προορισμό που ευνοεί την ευεξία και την προσωπική αρμονία. Από το ευρύχωρο SPA του με αποκλειστικά προϊόντα περιποίησης δέρματος και ομορφιάς Korres, μέχρι την οργάνωση ενός ταξιδιού στην απέραντη ομορφιά του Αιγαίου μ’ ένα ταξίδι με ιδιωτικό γιοτ ή ιστιοπλοϊκό, το Zaffron θέτει προτεραιότητά του την ευχαρίστησή μας.

Gastronomy at First Sight 

rad-1033.jpg

Από τη μακροσκελή λίστα απολαύσεων που βίωσα, η γαστρονομική μου εμπειρία στο Zaffron κατακτά τις πρώτες θέσεις. Αφετηρία αυτής της προσπάθειας είναι το εστιατόριο Zeffirino. Ένα όνομα με αίγλη και παγκόσμια φήμη στον χώρο, που καταφέρνει και διατηρεί από το ξεκίνημα στη Γένοβα το 1939 τον χαρακτήρα και τη δομή της οικογενειακής επιχείρησης, προσελκύοντας μία πληθώρα διασήμων επισκεπτών: Sofia Lauren, Frank Sinatra, Eros Ramazzoti, Luciano Pavarotti, Μοχάμεντ Άλι, Πάπας Φραγκίσκος και Πάπας Ιωάννης Παύλος Β', και πολλοί ακόμα. 

radissonbluzaffronresort8752.jpg

Με φόντο την εντυπωσιακή θέα της Σαντορίνης, το Zeffirino προσφέρει μια αυθεντική, ιταλική εμπειρία φαγητού με τη χρήση τοπικών προϊόντων και πολύ αγαπημένων συνταγών από το cookbook της οικογένειας του Zeffirino Belloni. Από τα σπιτικά, φρέσκα ζυμαρικά μέχρι τα πιάτα της ημέρας και τη μυστική -αλλά διάσημη σε όλο τον κόσμο- οικογενειακή συνταγή Pesto Genovese, το μενού του Zeffirino ολοκληρώνεται με μια επιμελημένη λίστα κρασιών που περιλαμβάνει τοπικές και ιταλικές ετικέτες. Επιπλέον, για πιο χαλαρές στιγμές, το Trattoria Belloni προσφέρει μια επιλογή από κλασικά ιταλικά πιάτα και comfort food, ενώ στο Blu Pool Bar ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία ν’ απολαύσει sushi και επώνυμα cocktails.

Αυτή τη φορά η Σαντορίνη μου «ανοίχτηκε» με τον καλύτερο τρόπο, δείχνοντάς μου το αυθεντικό πρόσωπό της...

Info: www.zaffronresort.com