fbpixel

Search icon
Search
Μια cool κατοικία στην Ίμπιζα προσεγγίζει τον μοντερνισμό με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο
INTERIORS

Μια cool κατοικία στην Ίμπιζα προσεγγίζει τον μοντερνισμό με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο

Σχεδιασμένη από το Casa Muñoz studio


Το αρχιτεκτονικό studio Casa Muñoz με έδρα τη Μαδρίτη διαπρέπει στον χώρο του και ξεχωρίζει χάρη στη μοντέρνα σχεδιαστική οπτική με την οποία αντιμετωπίζει κάθε κατοικία που αναλαμβάνει να διαμορφώσει. Φροντίζει να εντάσσει στοιχεία με βάση το location όπου βρίσκεται κάθε σπίτι, να συνδυάζει με μαεστρία το σήμερα και το χθες και να προσθέτει στοιχεία που μαρτυρούν την υψηλή αισθητική που διακρίνει τους designers του studio.

Τρανό παράδειγμα της σπουδαίας δουλειάς του αποτελεί μια υπέροχη βίλα στην Ίμπιζα. Ένα σπίτι που «κλείνει» μέσα του μια funky αισθητική, με λεπτομέρειες που εκπέμπουν αισιοδοξία, με καθαρές γραμμές κι ενδιαφέρουσες γεωμετρίες και χρώματα που κάνουν φανταστική αντίθεση με το λευκό που έχει λειτουργήσει σαν καμβάς σε όλους του χώρους.

Let's go inside! 
edc020124munoz-004-6557c82958475.jpg


Αυτό που ήθελαν οι ιδιοκτήτες εξ αρχής ήταν ένα περιβάλλον απόλυτα λειτουργικό και μοντέρνο που να γίνεται «ένα» με τους ρυθμούς και τα χρώματα της πόλης. Κατά τη διαδικασία της ανακαίνισης, οι γήινοι τόνοι θεωρήθηκαν η πιο σοφή επιλογή κι έτσι αποτυπώθηκαν από χώρο σε χώρο με θεαματικό τρόπο. Bonus, μαζί με τις γήινες αποχρώσεις που έχουν λειτουργήσει ως βάση, πόντους μοντερνισμού στο τελικό αποτέλεσμα έχει εξασφαλίσει η προσθήκη ορισμένων πιο bold αποχρώσεων

Μια πρώτη ματιά για να γίνει αντιληπτό το πόσο μοναδικά έχουν αποτυπωθεί τα elegant στοιχεία ακόμα και στην παραμικρή γωνία. Έχουμε να κάνουμε με ένα συνονθύλευμα από κλασικά αλλά και πιο μοντέρνα στοιχεία, τα οποία έχουν «δέσει» συγκλονιστικά μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας ένα ονειρικό, αξιοζήλευτο αποτέλεσμα. Δημιουργείται ένα «παιχνίδι» με τα χρώματα και τις γραμμές, αποτύπωσαν με τον πιο κομψό και ανεπιτήδευτο τρόπο το προσωπικό του στιλ και την ιδιαίτερη αισθητική που τους διακρίνει. Όπως θα περίμενε κανείς, τα έργα τέχνης έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του. Μικροί και μεγάλοι πίνακες, artistic διακοσμητικά, εντυπωσιακά γλυπτά και μαξιμαλιστικά φωτιστικά συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό, το οποίο είναι απόλυτα cool και διαφέρει απ' όλα όσα έχουμε θαυμάσει τελευταία.

Το πάτωμα είναι ίσως το βασικό highlight του σπιτιού. Ένα ιδιαίτερο πλακάκι σε μια funky τιρκουάζ απόχρωση έχει ορίσει το design ολόκληρου του σπιτιού, δημιουργώντας ένα περιβάλλον με μοντέρνο χαρακτήρα κι ένα καλοκαιρινό vibe, που ωστόσο εναρμονίζεται φανταστικά σε κάθε εποχή του χρόνου. Ο ανεπιτήδευτος σχεδιασμός του σπιτιού οφείλεται σε όλες αυτές τις super cool αναφορές, που φαινομενικά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, αλλά στο τελικό αποτέλεσμα παρατηρούμε μια απόλυτη αρμονία.

edc020124munoz-extras-008-655ccedc44631.jpg


Παρατηρώντας λεπτομερώς τους χώρους της κατοικίας, κανείς δεν μπορεί να αμελήσει τον προσεγμένο φωτισμό που «ντύνει» μία προς μία τις γωνίες. Από την κουζίνα μέχρι τα υπνοδωμάτια και το μπάνιο, έχει δοθεί τεράστια βάση στον θερμό, κρυφό φωτισμό που έχει τον τρόπο να απογειώνει το συνολικό σκηνικό. Μάλιστα, δημιουργούνται σκιάσεις χάρη στον φωτισμό από τις ακτίνες του ήλιου, γεγονός που έχει να κάνει με τα χρώματα που επιλέχθηκαν.

Περιηγηθείτε στους χώρους του σπιτιού ανατρέχοντας στην gallery!

Φωτογραφίες: Matthieu Salvaing, Elle Decor