fbpixel

Search icon
Search
Μια artistic, «ζεστή» κατοικία στο Texas που θα σας γεμίσει έμπνευση
INTERIORS

Μια artistic, «ζεστή» κατοικία στο Texas που θα σας γεμίσει έμπνευση

Σχεδιασμένη από τον Eddie Maestri


Το σχεδιαστικό ταμπεραμέντο του αρχιτέκτονα Eddie Maestri προσεγγίζεται με τρόπο μοντέρνο και ανεπιτήδευτα βγαλμένο. Ο designer ποντάρει στη δύναμη της λειτουργικότητας και είναι πάντα σύμφωνος με τις ανάγκες των πελατών του. Δραστήριος και δημιουργικός, έχει καταφέρει να κάνει το όνομά του συνώνυμο της υψηλής αισθητικής και της κομψότητας.

Γυρνώντας τον χρόνο λίγο πίσω, το ενδιαφέρον μας κεντρίζει ένα απίθανο αρχιτεκτονικό δημιούργημα στο οποίο έδωσε πρόσφατα την υπογραφή του. Ένα εκπληκτικό σπίτι στο Texas, που παραδίδει μαθήματα διακόσμησης χάρη στο εντυπωσιακό εσωτερικό του, κάτι στο οποίο συνέβαλε o Maestri.

Take a tour!
hbx110123maestri-001-655ba3f0b6c0e.jpg


Vintage αλλά και πιο σύγχρονα έπιπλα καλύπτουν με τον πιο κομψό τρόπο τις γωνίες του σπιτιού, ενώ πάνω σε αυτά έχουν τοποθετηθεί μοναδικά διακοσμητικά και σπουδαία artworks, τα οποία μαρτυρούν την αγάπη των ιδιοκτητών για την τέχνη και τα ταξίδια. Η παρουσία αυτών προσδίδει χρώμα και ζωντάνια, γεγονός που επιτυγχάνεται και από τα φυτά εσωτερικού χώρου, που αποτέλεσαν αναπόσπαστο στοιχείο από τη συνολική διακόσμηση.

Ο designer βασίστηκε σε έναν καμβά σκούρων χρωμάτων, η παρουσία των οποίων έχει εξασφαλίσει έναν μοντέρνο χαρακτήρα και απίστευτα ιδιαίτερο. Παρά το γεγονός πως οι bold τόνοι κυριαρχούν, στο τελικό αποτέλεσμα κυριαρχεί η αρμονία και οι χώροι παραμένουν εξαιρετικά φωτεινοί, κάτι το οποίο οφείλεται στα πολλά παράθυρα, αλλά και στον προσεγμένο τεχνητό φωτισμό.

Η ζεστασιά και η απαράμιλλη κομψότητα έχουν τον τρόπο να μας εντυπωσιάζουν όπου κι αν στρέψουμε την προσοχή μας. Μ' έντονη προσήλωση στην παραμικρή λεπτομέρεια, πέρα από τα έπιπλα, τα χρώματα και τις κατασκευές στους τοίχους, βλέπει κανείς πόσο όμορφα έχουν ταιριάξει τα σοφιστικέ διακοσμητικά αντικείμενα, τα οποία προσδίδουν κομψό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, η σύγχρονη τέχνη σε πίνακες, γλυπτά, βάζα κι extra διακοσμητικά είναι αυτή που έχει πρωταγωνιστήσει στις περισσότερες γωνίες κι έχει χαρίσει ανεπανάληπτο ενδιαφέρον στο συνολικό decor.

hbx110123maestri-003-655ba4720ceb0.jpg


Το μαύρο, το οποίο βλέπουμε να κυριαρχεί σε πολλές από τις γωνίες του σπιτιού, ταιριάζει φανταστικά με το χρυσό, γι' αυτό και ο designer δεν παρέλειψε την προσθήκη του. Οι μεταλλικές λεπτομέρειες, λοιπόν, συμπληρώνουν το όλο vibe και χαρίζουν πόντους πολυτέλειας στο τελικό αποτέλεσμα. Φυσικά, ισορροπία έχει εξασφαλιστεί με πιο ουδέτερες χρωματικές λύσεις, όπως είναι το λευκό, το καφέ και άλλα παρεμφερή χρώματα.

Ο cozy χαρακτήρας του σπιτιού δείχνει να απογειώνεται χάρη στα πολυτελή υφάσματα στους καναπέδες, τις πολυθρόνες και τα κρεβάτια, καθώς και χάρη στον θερμό φωτισμό. Σε αυτήν την κατοικία ο περίφημος διακοσμητής κατάφερε να δημιουργήσει ένα πραγματικό ησυχαστήριο για τους νέους ιδιοκτήτες του σπιτιού.

Το κάθε σημείο -από το living room μέχρι τα υπνοδωμάτια- έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί το τέλειο spot για ατελείωτες στιγμές ξεκούρασης για την οικογένεια. Κάθε επιφάνεια παίρνει μοναδική μορφή, μιας κι έχει δοθεί τεράστια βάση στη λεπτομέρεια, με ανεπιτήδευτο τρόπο ωστόσο κι έχοντας ως επίκεντρο την άνεση και τη λειτουργικότητα. Ένα συνονθύλευμα από στοιχεία «ζεστασιάς», εξασφαλίζει ένα πραγματικά dreamy περιβάλλον τώρα τον χειμώνα, αλλά και για τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου.

hbx110123maestri-002-655ba4a965139.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Jenifer McNeil Baker, House Beautiful