fbpixel

Search icon
Search
Μια ατμοσφαιρική κατοικία στο Hamptons διακρίνεται για την refined διαμόρφωσή της
INTERIORS

Μια ατμοσφαιρική κατοικία στο Hamptons διακρίνεται για την refined διαμόρφωσή της

Υπό την επιμέλεια του σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Steven Gambrel


Η επανεφεύρεση στον κόσμο της εσωτερικής διαμόρφωσης μιας κατοικίας παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή της. Για παράδειγμα, αν κάνουμε λόγο για μια περίπτωση ενός σπιτιού, το οποίο χρονολογείται στον 17ο αιώνα και έχει πραγματοποιηθεί μια σύγχρονη διακοσμητική προσέγγιση στη δομή του, τότε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την ισχύ της συγκεκριμένης διαδικασίας. Στο σημερινό μας ταξίδι στο Hamptons, έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε σε μια ατμοσφαιρική αποικιακή έπαυλη του 18ου αιώνα, η οποία ξεχωρίζει για την refined αισθητική της φιλοσοφία. Η δημιουργική ματιά του σχεδιαστή εσωτερικών χώρων με έδρα τη Νέα Υόρκη, Steven Gambrel, συνέβαλε ενεργά στην ανακαίνιση της κατοικίας και στη δόμηση ενός πολυτελούς κτιρίου, στο οποίο το παρελθόν και το παρόν ενώνονται με έναν αρμονικό και εξεζητημένο τρόπο. 

Η επιλογή του designer αποδείχθηκε μονόδρομος, καθώς η αισθητική του φιλοσοφία αντανακλούσε πάντα την αγάπη του για την all time classic διαμόρφωση ενός χώρου...
hg-karim-shot9-019-103x.webp

Το στοιχείο - κλειδί, στο οποίο στηρίχθηκε η διαμόρφωση, την οποία επέλεξε ο Gambrel, αφορά στην εγγύτητα της κατοικίας με τη θάλασσα. Αυτό ήταν και το σημείο, στο οποίο έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση και οι ιδιοκτήτες της κατοικίας, με την επιθυμία να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο από την προσθήκη νεανικού πνεύματος στη συνολική εικόνα. Οι ίδιοι αναζητούσαν τους κατάλληλους τρόπους, μέσα από τους οποίους θα μπορούσε να λούσει κάθε χώρο του σπιτιού πλούσιο φυσικό φως και αέρας καλοκαιρινής ξεκούρασης. Όπως έχουν παραδεχθεί οι ιδιοκτήτες: «Όταν μπήκαμε μέσα, εντυπωσιαστήκαμε από τα ιστορικά χαρακτηριστικά και την ποιότητα των φινιρισμάτων του», λέει ο ιδιοκτήτης. «Αλλά κάποια δωμάτια έμοιαζαν περισσότερο με βιβλιοθήκη Ivy League, με σκούρα ξύλα και βαριά έπιπλα – θέλαμε να φέρουμε το φως».

Α luminous appeal

hg-karim-shot6-011075x.webp

Προχωρώντας στα επόμενα βήματα της κατασκευής του κάθε χώρου, ο Gambrel έδωσε μεγάλη προσοχή στα εκλεπτυσμένα έπιπλα και στα λεπτεπίλεπτα φινιρίσματα, στοιχεία, τα οποία συμβάλλουν ενεργά στη φωτεινή γοητεία της κατοικίας. Για να το πετύχει αυτό, χρησιμοποίησε μια ομάδα ειδικών τεχνιτών. Τα δρύινα δάπεδα με φαρδιά σανίδα λειανθούν για να αποκτήσουν μια πιο ωχρή απόχρωση. Η βαριά επένδυση τρίφτηκε και πλύθηκε με ασβέστη. «Το λευκάναμε σε φινίρισμα από παρασυρόμενο ξύλο, το οποίο ήταν πιο ελκυστικό όσον αφορά το να φέρει το φως».

hg-karim-shot12-01003x.webp

Κάθε χώρος απέκτησε την κατάλληλη αίσθηση κομψότητας, την οποία χρειαζόταν το ζευγάρι των ιδιοκτητών. ολοκλήρωσε το έργο το έτος πριν την εμφάνιση του Covid-19 και διάφοροι φίλοι και σχέσεις κατέληξαν να μείνουν στο σπίτι για αρκετούς μήνες το 2020. «Σε όλους άρεσε να είναι εδώ εκτός εποχής και να βλέπουν τα διαφορετικά φυλλώματα και λουλούδια από μήνα σε μήνα. », παρατηρεί ο ιδιοκτήτης. «Αυτό είναι πολύ ένα οικογενειακό σπίτι. Ο Στίβεν έχει την ασυνήθιστη ικανότητα να ερμηνεύει εκ νέου ένα σπίτι με ιστορία σε σπίτι για το πώς ζούμε τώρα».

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery! 

Source: House & Garden

Photos: Ngoc Minh Ngo